Sannheten om detox dietter (Spoiler: De er tull)

Innholdsfortegnelse:

Sannheten om detox dietter (Spoiler: De er tull) - øVELSER 2023
Sannheten om detox dietter (Spoiler: De er tull) - øVELSER 2023
Anonim

Fra dekker av kvinnemagasiner til vår egen HRH Prince Charles, trenger du ikke se langt for å finne fortaler for "detox". Men mens avgiftning - det medisinske begrepet for behandling av farlige nivåer av narkotika, alkohol eller andre giftstoffer i blodet - er ekte, er det medisinske prosedyrer som ikke bare kan bli tatt av sokkelen på Holland & Barrett. Ingen mat eller drikke kan øke hastigheten der vi eliminerer ekkel ting fra kroppen. Mer til poeng er det ikke engang nødvendig.

"Hele ideen om detox er nonsens," sier dr. Frankie Phillips, en talsmann for British Dietetic Association. "Kroppen er et godt utviklet system som har sine egne innebygde mekanismer for å avgifte og fjerne avfall fra topp til tå. Hud, tarm, lever og nyrer er alle kjemisk styrte kraftverk som svarer på signaler for å fjerne avfallsprodukter. "

Klandre de gamle egypterne

Så, hvordan oppsto ideen om detoxing og hvorfor blir vi solgt ting som hevder å rense? De gamle egypterne fant oppfinnelser til å fjerne en "giftig slam" -bygging i tykktarmen - noe som fortsatt brukes til å selge dem i dag, selv om ingen gastroenterologer noensinne har sett ting - mens kineserne trodde giftstoffer forlot kroppen gjennom føttene og oppfant eddik- gjennomvåt fotputer for å trekke dem ut. Disse også, blir fortsatt solgt til tross for biologi som viser at det er absolutt ikke tilfelle.

Mistenker om hvordan effektive rensingsteknikker faktisk var tilbake til 1830-årene. At skepsis er langt sterkere nå, uten at forskningsbasert bevis for å foreslå et moderne detox diett, produkt eller ritual kan påvirke kroppens evne til å eliminere avfall. "Ingen kan selv nevne stoffene som de antas å eliminere," sier komplementær medisinekspert professor Edzard Ernst (Edzardernst.com). "Det eneste som detoxprodukter fjerner fra forbrukeren, er hans eller hennes penger."

ANBEFALT: Helse råd du kan tro på

Vitenskapen kan imidlertid ikke vinne hele tiden, og mangel på bevis har ikke gjort noe for å senke kontantstrømmen fra forbrukernes lommer. Faktisk er markedet for alle ting detox større enn noensinne. Det danner en stor del av verdensomspennende helse- og velværeindustri, som analytikere Euromonitor International forutsier, vil slå 1 billion dollar innen 2017. Det er ikke rart at hyllene til helsekostbutikker og supermarkeder er pakket med produkter som bærer det magiske ordet.

Tablets, ansiktsvask, teesker, fotsøm, badesalter, brus, munnspyler og til og med vannflasker vil ha en del av handlingen. Noen yoga klasser, fitness retreater og massasje terapeuter gjør også ubegrunnede påstander om ridding kroppen av akkumulert forurensning.

Og som overbevisende og generelt skyldige mennesker, vil vi tro. "Rydningsritualer går tilbake til den tidligste rekkevidden av innspilt historie", sier apotek og advokat for vitenskapsbaserte tilnærminger til medisin, Scott Gavura. "Tanken om at vi for eksempel forgifter oss og trenger å sone for våre synder, ser ut til å være en del av menneskets natur, noe som kan forklare hvorfor faste er fortsatt en del av de fleste av verdens religioner."

Matmarkedsføringsekspert Vhari Russell har en mindre åndelig forklaring, som tilskriver den fortsatte populariteten til detoxfenomenet til en fremvoksende trend for å kombinere helse og hedonisme: "healthonism". Bedrifter innser at det ikke lenger er tilfelle av, eller, så oppfordrer oss til å nyte livet ved å trene og spise sunt, mens de ikke føler seg så dårlige om den merkelige bakrusen.

Hvordan bli kvitt toksiner

Til tross for at detoxer er tull, betyr det ikke at du ikke bør være bekymret for giftstoffer i kroppen din. Det er bare et tilfelle å være forsiktig med hva du spiser i utgangspunktet. "Fokus på å spise et balansert kosthold med frukt og grønnsaker, wholegrains, meieri, magert protein og sunne fettstoffer i det," sier freelance diettist Priya Tew (Dietitianuk.co.uk). "Hold hydrert og redusere aktiviteter som røyking, drikking og å være rundt miljøgifter."

Som hovedspiller i kroppens kamp mot toksiner er levers helse også nøkkelen. Hold deg kjempe mot den gode kampen, ikke bare ved å begrense - ideelt, helt unngår - de vanlige mistenkte fremhevet ovenfor, men ved å se på sukkerinntaket ditt. "For mye sukker i kostholdet ditt vil ikke bare gjøre deg fett, det kan faktisk forårsake leversykdom," sier Tew. Litt igjen og igjen er bra, men hvis du liker den gjennomsnittlige britiske personen, spiser du over 90g sukker - omtrent tre bokser med Coke - hver dag jobber leveren allerede overtid, og det er før du er faktor i vår andre favorittvis: alkohol .

Så lenge du ikke overdoserer sukker og sprit, trenger du ikke å bekymre deg for giftstoffer som akkumulerer fra kostholdet ditt. Denne lett unngås mye, men kan føre til alvorlige problemer.

  1. BPA er funnet i noen plast og en femårig studie knyttet det til redusert mannlig seksuell funksjon. Unngå det ved å bare kjøpe mat og flytende beholdere merket BPA-fri. Forpakket mat kan inneholde det, men bytte til fersk mat har raske fordeler med en 66% reduksjon av kroppens BPA-nivå på bare tre dager.
  2. ftalater er kjemikalier knyttet til forstyrret hormonproduksjon, og finnes i groomingprodukter, inkludert sjampo, colognes og såpe. Unngå dem ved å lese etikettene. Produsenter trenger ikke å liste ftalater, men alt med "duft" på ingredienslisten inneholder sannsynligvis dem.
  3. PFOA brukes i non-stick panner. Tanke å være kreftfremkallende og stuntvekst, er det på Miljøvernstyrets liste over "kjemikalier av interesse". Unngå det ved å kutte ut non-stick panner når overflaten er riper. Binning at Le Creuset griddle vil være vanskelig, men helt verdt det i det lange løp.

Detox Diet

Detoxetiketten brukes også på noen ekstreme tilnærminger til vekttap. Til tross for å bli forfulgt av kjendiser som Beyoncé (hennes Master Cleanse består nesten av å sulte deg i ti dager), er ideen om å kutte ut flertallet av matvarer i en viss tidsperiode for å "reset" kroppen din, tull.

REKOMMENDERT: Den beste 4-ukers diettplanen (den sperrer ut alkohol)

"Disse diettene ser ut til å" virke "fordi de har lite kalorier, slik at folk går ned i vekt og forbedrer glukose-, insulin- og kolesterolnivået, sier dr. Carrie Ruxton, dieter hos Health Supplements Information Service. "Men denne effekten kan oppnås på lavt kalori diett uten å måtte gå glipp av viktige næringsstoffer." Ja, du vil gå ned i vekt ved å bare drikke sitronvann eller spise grapefrukt, men du vil også avstå fra jern, kalsium , selen, vitamin D og en rekke andre ting som er avgjørende. Også, sultende kroppen din oppfordrer det til å bryte ned muskler for energi - ikke bra hvis du håper å samle en seks-pakke ut av gjemmer seg.

Som professor Ernst sier, er et produkt som hevder å ha spesielle detoksifiserende krefter - enten det gjelder total helse eller raskt vekttap - bare effektivt når det gjelder å rense lommeboken din.

Populært emne