De 10 mest viktige valgene for å gjøre før fødselen din

Innhold

Fra det øyeblikket du tar den graviditetstesten, begynner du på et spennende nytt liv. Men det handler ikke bare om å neste og kjøpe den perfekte Moses-kurven. Å ha en baby innebærer å ta beslutninger om å føde, samt hvordan å forberede seg til de første ukene med en nyfødt. Ja, det er en tid med enorm spenning, men det er ingen benektelse det kommer til å presse deg ut av din komfortsone. Du kommer til å møte en rettferdig få beslutninger, så gjør det beste samtalen for deg og fortsett med å nyte resten av svangerskapet.

Oppdager ditt barns kjønn

Takket være ultralydsteknologi kan en baby sex vanligvis bestemmes fra rundt 16 uker, og du kan be om å bli fortalt ved 20-ukers skanning. Noen foreldre foretrekker å holde det en overraskelse, men å finne ut kan hjelpe deg med å binde før fødselen.

Hvor skal føde?

Å føle seg komfortabel med hvor du har babyen din er avgjørende. Hvis svangerskapet ditt er lavrisiko, kan du velge mellom hjem, sykehus eller en enhet som kjøres av jordmødre. Ordne besøk, slik at du kan se hvilken du liker best.

Velge en antenatal klasse

Tenk på hva du vil ha ut av opplevelsen. Hvis du er på et budsjett eller ønsker å bli kjent med din lokale fødselsleke, kan du velge gratis NHS Parentcraft-klasser. Hvis du foretrekker en mindre gruppe og individuell oppmerksomhet, bør du vurdere en selvstendig kjørt klasse. Passer det på ukentlig et problem? Noen steder kjører helg kurs, perfekt hvis du vil lære en teknikk som hypnobirthing. Eller hvis budsjettet tillater det, vil du kanskje vurdere en hotellbasert babymoon som har foreldreklasser.

Forbereder tankene dine for fødsel

Hvis du føler deg engstelig i fødselen, forberede deg mentalt. Forskning har vist at sinnstilstanden har en direkte effekt på oppfatningen av smerte, så hvis du kan være rolig og avslappet, bør arbeidet ditt være mer behagelig. Hypnoterapi kan være en hjelp her.

Kjøper en buggy

Den gjennomsnittlige babyen tilbringer to timer om dagen i sin buggy, så det lønner seg å gjøre leksene dine mens du har tid. Størrelsen er viktig, men du kan angre på å kjøpe den største buggyen hvis du ikke kan rulle den inn i butikker og kafeer. Enhånds folding er også et viktig hensyn, spesielt hvis du bor i en by og bruker offentlig transport.

Arranger ting etter fødselen

Det er verdt å sette opp ekstra hjelp nå når fôring og bosetting av ditt nyfødte blir en heltidsjobb, men typen du får vil avhenge av budsjett og personlighet. For eksempel kan en fødselspleie sykepleier være betryggende, men det er kostbart og vil ikke passe deg hvis du liker din egen plass. Du foretrekker kanskje å spørre moren din om å lage mat eller sette opp noen timer med en rengjøringsdame.

Slik håndterer du økonomien din

Å snakke om penger kan ikke være så morsomt som å kjøpe babyutstyr, men det er viktig å diskutere fremtidig kontantstrøm med partneren din. Å ha inntektsendring under barselsorloven kan føles som om du mister uavhengigheten, så tenk på å legge penger ut til deg før fødselen.

Velge den beste fødselspartneren

De fleste fedre deltar i fødselen, og dette styrker båndet mellom far og baby. Men å se på personen du elsker i smerte kan være vanskelig, og noen menn kan ikke møte det alene. Dette betyr at du kanskje vil ha noen andre til stede - det kan være fordeler med å ha en eldre kvinne med deg, enten det er din mor eller en doula.

Finne den perfekte smertelindringen

Dine smertelindringsalternativer er avhengig av hvor du velger å levere babyen din. Hvis du velger hjemfødsel, kan du ha gass og luft eller pethidin. Ved en jordemor-ledet enhet, har du tilgang til disse, pluss en fødselsbasseng. I begge tilfeller må du overføre til sykehus for en epidural. Spør din jordmor hvis din medisinske historie utelukker noen form for smertelindring, og les deretter på risikoen og fordelene til hver enkelt. En åpen holdning vil gi deg det riktige valget på dagen.

Når skal du forlate arbeidet

Det er fristende å jobbe helt opp til forfallsdatoen, men babyen din er full sikt fra 38 uker og kan komme tidlig. Det er best å starte fødselspermisjon noen uker før ditt 38-ukers merke, slik at du kan skifte fra jobb til mumiemodus. Pluss at du sitter på en datamaskin hele dagen, vil ikke hjelpe barnet ditt til å komme inn i riktig stilling for fødselen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar