Den enkle strengprøven for å se om vekten setter din helse i fare

Den enkle strengprøven for å se om vekten setter din helse i fare - øVELSER 2023
Den enkle strengprøven for å se om vekten setter din helse i fare - øVELSER 2023
Anonim

Det er flere forskjellige måter å fortelle om du er overvektig eller overvektig, den raskeste som er et langt hardt utseende i speilet. Men bare å se deg selv er noen ganger ikke nok til å fortelle om du er i økt risiko for noen helseproblemer på grunn av din vekt og til og med standardmåling av fedme i britisk kroppsmasseindeks (BMI) - har feil.

Selv om BMI-måling har blitt vist ved studier for å være en god indikator på et menneskes helsehelserisiko, er den ganske tydelige feilen at figuren som brukes til vekt ikke tar hensyn til hva som er fett og hva som er muskel. Det er pent beskrevet med et eksempel på en rugby-spiller hvis muskelbundne kroppsbygning betyr at vekten er så høy at han er definert som overvektig under BMI-systemet.

Så er det stjernene i den klassiske (og det er en klassisk) film tvillinger, Arnold Schwarzenegger og Danny DeVito, som begge hadde BMI på 34, til tross for at de hadde litt forskjellige kroppsformer.

Kroppsform er en viktig faktor å vurdere, fordi hvis du har en epleformet kroppsbygning, hvor fettmassene rundt midriffen din, anses det å være farligere enn en pæreformet kropp, hvor fett samler seg rundt hofter og lår.

Det epleformede bodet er mer vanlig hos menn og bærer rundt det abdominale fettet er knyttet til alle slags dårlige nyheter - nemlig økt risiko for type 2 diabetes, hjerte-og karsykdommer og død. Den siste høres spesielt dårlig ut.

Heldigvis er det en rask og enkel måte å fortelle om du bærer for mye tømmer i midtbanen din, en metode som nylig ble fremhevet på BBC One-showet Sannheten om …, fedme. Som vist i klippet fra showet nedenfor, er alt du trenger for testen et snor.

Se relaterte De beste øvelsene for vekttap Hva du bør gjøre i 20s, 30s, 40s, 50s og 60s for å bli sunn Den enkle testen som fungerer Hvor mange karbohydrater du bør spise

Å sette inn ord som ble så beundringsverdig vist i bevegelige bilder, ta tak i strengen, bruk den til å måle høyden, brett den lengden i midten og se om den vikler rundt midjen din. Vri halver lengden på snoren halvveis mellom hoftebenet og den laveste ribben. Ikke pust inn - du vil bare snyde deg selv. Hvis strengen ikke er lang nok til å vikle rundt hele livet, er waist-to-height ratio (WHtR) mer enn 0,5 og du har økt risiko for helseproblemer.

I 2014 så forskerne fra Case Business School på den ekstra risikoen for tidlig død som ble opprettet ved å ha en WHtR-måling over 0,5, og det var hyggelig at de brukte tvillinger som et eksempel. De fant at, til tross for de matchende BMI-ene, ville Arnie (WHtR 0,48) ikke forvente å miste noen år av livet, mens DeVito (WHtR på 0,71) risikerte å miste 5,8 år.

For de av oss som ikke bor i 80-årige komikere, foreslo forskningen at en mann med en gjennomsnittlig høyde på 5,7 tommer (1,78m) burde ha en midje som ikke er større enn 35in (89cm) for å være sunn. Skulle hans midje øke til 42in (107cm), det vil si 60% av hans høyde, risikoen han å miste 1,7 år av livet, og hvis den nådde 56in (142cm), kunne han utløpe 20,2 år tidligere.

Så samle vennene dine, ta et stykke snor, leie tvillinger og slå seg ned til en fin natt med å sammenligne midje-til-høydeforhold.

Populært emne