Tegn på autisme og aspergers syndrom hos babyer og småbarn

Innholdsfortegnelse:

Tegn på autisme og aspergers syndrom hos babyer og småbarn - BABY-OG-SMåBARN 2023
Tegn på autisme og aspergers syndrom hos babyer og småbarn - BABY-OG-SMåBARN 2023
Anonim

Finn ut hvordan du kan se de første tegnene og symptomene på autisme hos babyer og småbarn, og hva du kan gjøre for å håndtere tilstanden.

Autisme er en utviklingsmessig tilstand som påvirker hvordan barn samhandler med andre og verden rundt dem. Det er ofte diagnostisert rundt fire år, så det er viktig å vite de tidlige tegnene for å se etter hos babyer og småbarn. Tidlig intervensjon kan drastisk forbedre utfallet for barnet og deres familie; Hjernen er mer formbar i ung alder, noe som betyr at det er mer sannsynlig å reagere på terapier som kan forandre løpet av autisme. Dessverre er det for tiden ingen medisinsk test som kan diagnostisere autisme hos barn, så det oppdages autisme avhengig av nøye observasjoner.

I løpet av de siste 30 årene har antall barn og voksne som er diagnostisert med autisme økt, i stor grad takket være økt forståelse av symptomene. Tradisjonelt er flere gutter påvirket enn jenter, selv om det antas at dette er fordi jenter er underdiagnostisert fordi de er bedre til å maskere symptomer.

"Ditt barn kan ha problemer med sosial kommunikasjon, interaksjon og fantasi."

Autisme er en spektrumforstyrrelse. «Dette betyr at barnet ditt kan ha visse vanskeligheter, men i varierende grad,» sier dr. Judith Flood, en klinisk psykolog og direktør for det nasjonale autistiske samfunnets Lorna Wing Center. "Noen personer med autisme kan leve relativt uavhengige liv, men andre kan ha andre læringshemming og trenger en levetid på spesialiststøtte."

Hva er autisme?

Autisme er en utviklingshemming som påvirker hvordan en person kommuniserer med, og relaterer seg til, andre mennesker og verden rundt dem. Dette betyr at barnet ditt kan ha problemer med sosial kommunikasjon, interaksjon og fantasi, sier Judith. Tilstanden er ofte forbundet med et behov for stivhet og repetisjon. Din lille vil ønske å kontrollere livet gjennom struktur og rutine.

Hva er Aspergers syndrom?

Aspergers er en del av autismespektret. "Folk med Asperger har lignende problemer for de med autisme, men har en tendens til å være gjennomsnittlig eller over gjennomsnittlig intelligens og har færre verbale problemer," sier Judith. "Folk med Aspergers syndrom kan finne det vanskeligere å lese de sosiale signalene som de fleste av oss tar for gitt, for eksempel bevegelser, ansiktsuttrykk eller stemme og kamp med sosiale tegn."

Hva er symptomene på autisme hos spedbarn yngre enn 12 måneder?

Spotting tegn på autisme kan variere fordi hvert barn er annerledes. De tidlige røde flaggene du bør se etter inkluderer:

 • Din baby er ikke babbling ennå: Hvis barnet ditt, ved 12 måneder, ikke gjør vokal- og konsonantkombinasjoner som "ba", "da" og "gee", kan dette være et tidlig tegn på autisme.
 • Barnet ditt peker ikke på ting til deg: om dette er for å få oppmerksomheten din eller vise deg hva de vil.
 • Barnet ditt viser ikke objekter: Fra å se tilbake på tidlige videoer av barn som har gått på å utvikle autisme, har eksperter foreslått at hvis barnet ditt ikke plukker opp objekter som viser deg, kan dette være et rødt flagg.
 • Barnet ditt liker ikke å spille eller samhandle med andre: om dette er med sine jevnaldrende i barnehagen, eller med deg når du prøver å engasjere dem i spill.
 • Barnet ditt gjentar den samme handlingen igjen og igjen: autisme er ofte anerkjent av repeterende atferd. De fleste utviklingsbarn vil gjøre dette til en viss grad, for eksempel å repetitivt spinne hjulene på en leketøybil, men hvis du merker den lille som gjør dette mye, kan det være noe å snakke med legen din om.
 • Barnet ditt unngår øyekontakt / reagerer ikke på navnet sitt: Hvis barnet ditt viser tegn på å slite med å kommunisere allerede, kan dette være et tidlig tegn på autisme. Autistiske barn har ofte ikke noen hørselshemmede, men har problemer med å legge merke til og forstå språk, noe som betyr at de sliter med å gjenkjenne sitt eget navn.
 • Din baby betaler mer oppmerksomhet til leker enn folk: Dette bør ikke forveksles med normal barnutvikling. Alle barn vil elske å leke med sine leker, men hvis barnet ditt synes å bruke mer tid på å interagere med objekter enn han gjør folk, eller spiller med et lite antall leker repetitivt, kan dette være et tidlig tegn på autisme.
 • Babyen din etterligner ikke lyder: Hvis den lille er sliter med å etterligne deg når du klapper hendene dine, kan dette være et tegn på å adressere.

Hva er symptomene på autisme hos smårollinger?

Noen av de typiske tegnene på autisme hos barn mellom 18-24 måneder er:

 • Barnet ditt vil ikke være rundt andre barn
 • Barnet ditt sliter med å dele leker eller interesser med andre barn
 • Din pjokk er altfor aggressiv
 • Barnet ditt har ingen interesse for fantasifullt spill som dressing up
 • Din pjokk ser ut til å miste sine talevansker: Omtrent 20-50% av foreldrene med autistiske barn rapporterer at deres barn mistet noen av sine ferdigheter rundt 18 måneder.

Din lille kan være obsessiv om å forene ting, samle gjenstander eller ha en veldig streng personlig rutine.«Eldre barn kan slite med vitser og subtilitet av sarkasme,» sier Judith. 'Men barn med autisme vil nyte slapstick og åpenbar humor.' Et annet sentralt tema som barn med autisme lider av er sensorisk følsomhet. «Barnet ditt kan hate høye lyder eller ikke nyte å bli rørt, eller til og med knust, noe som kan være hjerteskjærende for mange mødre,» sier Judith.

"Din lille kan være obsessiv om å forene ting, samle gjenstander eller ha en veldig streng personlig rutine"

Det er verdt å merke seg: bare fordi din lille viser noen av disse oppføringene, betyr ikke at de er autistiske. Autisme diagnostiseres når et barn viser en rekke symptomer, som forstyrrer deres evne til å kommunisere og danne relasjoner med dem rundt dem.

Er noen barn mer sannsynlig å vise tegn på autisme?

Eksperter har alltid kjent at barn med autistiske barn er mer sannsynlig å utvikle lidelsen. I 2011 hadde studiestudier søsken nesten 19% risiko for å bli diagnostisert med tilstanden etter tre år.

Er det medisinske tester for autisme?

Den eneste måten å diagnostisere autisme er ved å ta en fullstendig utviklingshistorie. 'Det finnes ingen biologiske markører, hjerneskanning eller blodprøve som kan hente tilstanden,' sier Judith. 'En vellykket og rask diagnose er imidlertid avhengig av deg eller din partner som tar opp problemer med barnet ditt eller barnet ditt, og din lege skal gjenkjenne symptomer og gi den rette henvisningen.' Mødre innrømmer ofte at de kan fortelle fra ganske tidlig at deres lille er annerledes, så det er viktig å ta det opp med legen din dersom du er bekymret. "Når barnet ditt eller barnet er henvist - forhåpentligvis til et utviklingssenter for barn - vil han ha sin utviklingshistorie tatt og få en full vurdering fra en tale- og språkspesialist, psykolog og fysioterapeut," sier Judth.

Hva gjør jeg hvis henvisningen er forsinket?

Veien til å få den viktige ASD-diagnosen kan være vanskelig. Hvis du føler at barnet ditt viser symptomer, og opplever en forsinkelse i den kliniske diagnosen, gjør de første trinnene for å få behandling. Intervensjon i førskoleårene vil forbedre barnets sjanser til å overvinne utviklingsforsinkelsene som er karakteristiske for autisme.

Hva er behandlingen for autisme?

Det er ingen spesifikk metode for å behandle barnet ditt hvis han har autisme som det avhenger av hver enkelt sak. "Men mange autistiske barn reagerer best når de blir tatt opp i et strukturert miljø der de kan spille til sine styrker og ha svakheter støttet, sier Judith.

Behandlingene varierer ut fra barnets behov. Tidlig intervensjon vil vanligvis fokusere på de ulike aspektene av ditt barns utvikling og kan omfatte:

 • Kommunikasjons ferdigheter: å hjelpe barnet ditt til å kommunisere med dem rundt dem, da språkferdigheter vanligvis blir betydelig forsinket.
 • Sosial samhandling ferdigheter: å hjelpe barnet ditt til å forstå andres følelser.
 • Fantasifull lekevner
 • Faglige ferdigheter: For å hjelpe barnet med å oppnå de tradisjonelle ferdighetene de trenger, til støtte for det de lærer på barnehage eller skole, for eksempel lesing og skriving.

Les neste: De beste lekene til autistiske barn

Populært emne