Den hemmelige fordelene med skjermtid for småbarn

Innholdsfortegnelse:

Den hemmelige fordelene med skjermtid for småbarn - BABY-OG-SMåBARN 2023
Den hemmelige fordelene med skjermtid for småbarn - BABY-OG-SMåBARN 2023
Anonim

Skjermtid. To ord som virker litt kontroversielle i foreldringssfæren. Men brukt på den riktige måten, kan det få pluss poeng for barnet ditt

OK, her er tingen med skjermtid. Det er alt veldig bra å prøve å finne alternativer - men når du er på en lang flytur eller feil side av en søvnløs natt, kan en app på telefonen være din livredder. Nøkkelen er balanse og stikker til eventuelle grenser du angir når barnet ditt kan se på TV eller bruke iPad. 'Skjermtid handler ikke om å bruke den i stedet av leker, bøker, lek og faktisk samhandling med barnet ditt - det er ment å komplimentere det, sier Lucy Gill, fra spillrådstedet goodtoyguide.com. Og det er pluss poeng hvis du får mest ut av det.

Blir lærerikt

Språk. Tall. Bøker. Det er et show og en app for alt, og hvis barnet ditt samhandler og engasjerer, lærer han noe - men det handler om å legge til rette for hans oppmerksomhetsspenning. "Den typiske for en tre år gammel er omtrent 15 minutter, så opptil en halv time er en god måler for en skjermtidssesjon, sier Lucy. "Utover det kan han egentlig ikke absorbere noe, og derfor er TV-show for barn så korte."

Hvis barnet ditt samhandler og engasjert, lærer han noe - men det handler om å skaffe seg oppmerksomhet

Hvis du leter etter de beste pedagogiske appene, sjekk ut online vurderinger av andre foreldre, og se etter bestemte funksjoner. "Med phonics apps, sørg for at det er i engelsk britisk som det er det barna lærer på skolen, sier Lucy. Og med bokenes, finn apper der teksten er uthevet mens du leser den - det bidrar til å gjøre den sammenhengen mellom lyd og ord.

En følelsesmessig boost

TV og apper kan være en god måte å håndtere vanskeligere eller mer kompliserte emner om alt fra signering og språk til helse - og bare se på populariteten til flotte show som Noe spesielt. 'Du kan også få ansiktsuttrykkapplikasjoner for å hjelpe barnet ditt til å forstå hvilke forskjellige følelser som ser ut,' sier Lucy. 'Få enda mer fordel ved å samhandle med barnet ditt samtidig, så snakk og still spørsmål om hva du gjør.'

De fysiske poengene

Med knappetrykk på apps, er det sikkert noen fysisk utvikling på gang? Ja, det oppmuntrer barnets gode motoriske ferdigheter - de mindre muskelbevegelsene - men det handler om typen app du velger også. «I utgangspunktet leter du etter en aktivitet som ikke er for vanskelig, men heller ikke for lett for småbarns evner - noe litt utfordrende, så tenk på puslespillapper eller de der han veksler fingrene for å trykke på skjermen, sier Lucy. "Det er litt prøving og feil, men du vet hvordan han utvikler seg og hva han allerede kan gjøre utenfor av skjermtid, så skreddersy ditt valg til det og litt mer. ' Det er derfor gratis apps kan være gode - for å se hvordan han får det med seg - og så kan du oppgradere når han utvikler seg eller prøver noe nytt hvis du trenger å ta et skritt tilbake. Hvordan bruker du skjermtid i huset ditt? Gi oss beskjed på kommentarbrettet nedenfor.

Populært emne