Den riktige måten å puste på når du kjører

Innholdsfortegnelse:

Den riktige måten å puste på når du kjører - øVELSER 2023
Den riktige måten å puste på når du kjører - øVELSER 2023
Anonim

Når du kjører, har pusten en tendens til å være noe du bare fokuserer på når ting går galt. Når du glir sammen med væske, enkle bevegelser og pusten din er kontrollert, merker du sannsynligvis ikke en gang, men når kjøringen din blir tøff og pusten din kommer i kort rasping, kan det nesten ikke mislykkes å ta tak i din oppmerksomhet.

Imidlertid, ifølge løpebuss Chevy Rough, får mange løpere sin puste feil, og effektiviteten deres tar en hit som et resultat, så litt mer fokus på pusten din kan være lang tid. Trener snakket til Rough på Virgin Sport Hackney Festival of Fitness & Half Marathon for å få råd om hvordan å puste mens du kjører.

Hva får løpere feil med pusten deres?

Den lange og korte av det er at de fleste ikke puster effektivt. De fleste løpere er primært munnpuste og det er som å være i et veldig høyt utstyr. Når du puster gjennom nesen din, er aerob kapasitet mye bedre, oksygenleveringssystemet ditt er mye bedre og du er mye mer tolerant for karbondioksid. I utgangspunktet er du bedre til å styre drivstoffet som kommer inn, som er oksygen.

Det er ikke at munnpusten er feil, det er bare at det er tid og sted for det. Vi vil at de fleste løpere kommer tilbake til nesepusten. Det er hvor aerobisk du skal levere oksygen langt mer effektivt til systemet ditt.

Når du begynner å puste gjennom munnen, beveger du deg opp gjennom girene ved hjelp av forskjellige energisystemer. Du går fra aerob til anaerob. Mange mennesker går rett inn i munnen, når de løper. De kommer inn i dette veldig høye, aggressive utstyret og leverer ikke oksygen effektivt til systemet. Hvis du går ut slik i første eller andre mil, går du rett inn i femte gir, og du opplever ikke det første utstyret føles.

Se relaterte 27 Running tips for å hjelpe deg å bli en bedre RunnerIs øvelse faktisk stresser deg ut?

Hvordan trener du deg selv for å puste gjennom nesen din?

Start enkelt. Fokuser på pusten din hele dagen, og prøv å komme tilbake til nesepusten. Igjen sier jeg ikke at munnpusten er dårlig, men det lærer bare når du skal være "på nese" og når du skal være "i munnen". Jeg får noen av mine idrettsutøvere til å tape munnen deres før de går og legger seg om natten.

I løpet av dagen jobber du med å bygge den forbindelsen med nesepusten. Begynn å legge merke til når du går fra nese til munn. Når folk munner pusten, bruker de det sympatiske nervesystemet, kamp-eller-flymodus, mens når du neser pusten, er du i parasympatisk modus, som er hvile, utvinning og fordøyelse.

For å komme tilbake til å nese pusten må du vise ydmykhet. Hvis jeg ba deg om å gå, gjør et runde akkurat nå nese pust, vil du finne det veldig hardt. Det er tingen om å løpe - bare fordi du kan kjøre i et bestemt tempo betyr det ikke at du har rett til. For å opprettholde evnen til å puste nese må du endre tempoet. Og så tilpasser kroppen seg. Da jo mer du utvikler dette verktøyet, jo sterkere får du. Idrettsutøvere i verdensklasse tilbringer mest konkurransetid bare nasalpusting - det er bare i den endelige bøyen til den endelige biten eller en trening som de går til munnen, puster og går opp.

Populært emne