Raid 2: Silatets hemmeligheter

Innholdsfortegnelse:

Raid 2: Silatets hemmeligheter - øVELSER 2023
Raid 2: Silatets hemmeligheter - øVELSER 2023
Anonim

Etterfølger sin internasjonalt vellykkede indonesiske actionfilm Raidet, regissør Gareth Evans etterfølger ser opprinnelige stjernen Iko Uwais og en rekke andre eksperter som kaster ned på skjermen, kanaliserer de brutale kampstiler av pencaksilat. MF fanget opp med trener Vikram Iyer av Storbritannias nasjonale pencaksilat konkurranseteam, som trent med Cecep Arif Rahman - en kjent Silat ekspert og en av The Raid 2'S stjerner (han spiller den buede kniv-wielding antagonisten kjent som' The Assassin ') - for å finne ut mer om denne no-nonsense kampsporten.

Hva setter Silat bortsett fra andre kampsport?

Silat er veldig tøft, men det er alltid et veldig sterkt element av estetikk der inne. Hvis du ser filmen, begynner kampen mellom Iko og Cecep langsomt med dem og tar nøye med sine stillinger, og det er veldig viktig. Det er en av de nestiest, men også beste kampsportene du vil se og har en veldig bevisst nåde til det, og jeg tror det er hva som skiller det fra alt annet.

Hvor gjorde Silat kommer fra?

Silat er navnet på alle kunstene av en bestemt type i Indonesia. Landet består av tusenvis av øyer, og hver hadde sitt eget rike og hvert rike hadde sitt eget kampsystem. De var alle designet for slagmarken, så fokuset var alltid på effektivitet - det handler ikke om å banke noen ut, det handler om å ta noen ut så raskt som mulig og flytte til neste, enten det er med våpen eller uten. På den måten er det ganske tilpasningsdyktig til hva du skal komme i en moderne situasjon - gaten er ikke en dojo, den har ikke gode mattede gulv eller polstring. Du må være i stand til å bevege deg på uegnet terreng og svare på miljøet ditt, og det er en av de tingene som silat legger vekt på.

Hvilken grad av kondisjon gjør det Silat krever?

Det er et treningselement til klassene, men til slutt er vi her for å lære deg å kjempe, så det er alltid rettet mot det. Hvordan du trener utenfor klassen, er opp til deg. Jeg gjør mye løfte og utholdenhet arbeid, men det er alt fokusert på å gjøre meg til en bedre fighter. Jeg jobber mye med pose, hopper og høy intensitetskort og jeg løfter tunge knep, dødløfter, sånn ting. Jeg ønsker å være fitter og sterkere og sørg for at ingen kan dominere meg i ringen, så det er hvordan jeg trener. Kjernearbeid kan være nyttig for å absorbere effekten, men vi lærer deg å ta en treff ved å flytte, ved å skifte vekt og justere forsvaret ditt, så det er mer det vi fokuserer på.

Hva ville en typisk sesjon innebære?

I en typisk økt vil du tilbringe 40 minutter eller så på teknikk og pose arbeid, og deretter resten av tiden gjør sparring fokuserte øvelser. Vi vil normalt vente tre til seks måneder før noen nye begynte å kjempe ordentlig, for å sikre at de får en solid base når det gjelder teknikk. Stretching og fleksibilitet er også ekstremt viktig. De første 20 minuttene av klassen vil fokusere på oppvarming og dynamisk strekk - spesielt lysken, hamstring, quads, fordi du vil sørge for at du kan løfte og bruke bena og bevege dem raskt uten noe å snakke!

Er det noen andre fordeler?

Tallet en fordeler det Silat vil gi deg selvtillit - ikke nødvendigvis at du skal gå ut og komme inn i kamper og bli litt gal vigilante, men mer at du vil føle at du har noe mer om deg enn du hadde før, og at du kan hold bakken i en konfrontasjon. Det er spesielt sant i en ikke-kjemisk sammenheng - mange studenter sier at hvis lederen skyver dem rundt på jobben, føler de seg for eksempel at de kan stå opp til dem.

Du trente med Cecep, en av stjernene i filmen. Hvordan var det?

Han er en av de beste artistene jeg noensinne har sett i livet mitt. Jeg dro til Indonesia i to måneder for å studere på skolen han studerte på. Han var mellom touring på den tiden, så i omtrent en uke eller så tok han interesse for meg og hjalp ut på treningen min. Han viste meg hvordan du beveger hendene raskere ved å holde dem mer løs og avslappet, noe som forbedret hastigheten på mine slag.

Kampene i The Raid 2 er utrolig - er Silat virkelig så intens?

Gareth Evans er flott å vise hvor dynamisk Silat kan være. Han har et reelt øye for det. Når det gjelder intensitet, har jeg aldri sett slike kamper i livet mitt - hvis jeg hadde det, ville jeg nok ha PTSD! Men alle trekkene er der - hvis du vet hvordan du skal bruke dem, og du er i en slik situasjon, er den slags kamp ikke urealistisk. Som et showcase for Silat Jeg tror det er en av de beste der ute, og han har gjort en god jobb med å oversette den til skjermen.

The Raid 2 er på kino fredag 11. april. Hvis du er interessert i å prøve Silat, ta kontakt med Pencak Silat Federation UK for mer informasjon. I mellomtiden kan du finne noen klassiske silatflytter under …

Image
Image
Image
Image

Populært emne