De positive matlærdiene for å lære barnet ditt nå

Sett opp gode måltidsvaner, og din lille vil ha et sunt perspektiv på mat for resten av livet

Enten du bare begynner å avvente babyen din, har blitt et proff på å piske opp et velsmakende måltid når den lille er bølle av sult eller dodging gulrot missiler når småpiken får tak i bestikk, matleksjonene du lærer barnet ditt nå kan bidra til å fremme en kjærlighet til måltider og sikre at hun har en positiv oppfatning av mat. Pediatrisk ernæringsekspert Charlotte Stirling-Reed gir sine tips.

Gjør måltider morsomt

Prøv å spise sammen som en familie når det er mulig, og gjør det morsomt for den lille en ved å synge sanger eller snakke om maten. Å ha sitt måltid i ørkenen er en viktig del av å oppmuntre barnet til å nyte måltidene sine og kan gjøre det lettere å oppmuntre til sunn mat mens hun blir eldre.

Server opp masse variasjon

Jo mer variasjon du tilbyr til babyen din når de er unge, desto mer vil de sannsynligvis spise etter hvert som de blir eldre. Når hun vokser, sørg for at du alltid tilbyr forskjellige matvarer i forskjellige farger, former, smak og teksturer og la barnet bli kjent med dem alle. Dette vil bidra til at hun er mindre masete og også at hun bruker en god balanse mellom alle næringsstoffene hun trenger hver dag.

Oppmuntre til en sunn matrutine

Å få barnet ditt til å bruke en struktur rundt måltidstider kan hjelpe henne til å bli mer bevisst på sult og fullhetstegn. En rutine som tre hovedmåltider og et par sunne snacks kan også redusere behovet for beite eller spise ute av kjedsomhet eller vane.

Lær dem om mat

Å la barnet lære seg alt om mat og hva hun spiser så tidlig som mulig, kan oppmuntre henne til å nyte maten mer. Involver barnet ditt i voksen, matlaging og selvfølgelig å spise det fra en tidlig alder.

Foster uavhengighet

Forbered mat på en måte som er rimelig lett for barnet ditt eller smårollet å håndtere, for eksempel fingermat eller fortykkede supper. Ikke haste henne. Hvis hun spiser sakte men uavhengig, vil hun nyte prosessen mer, og det vil bidra til at hun nyter både uavhengighet og opplevelsen av å spise.

Hvordan sikrer du at måltider med babyen din er morsomme og morsomme? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar