Den perfekte treningsspillelisten

Som sommeren er offisielt over, erstatter treningslister over sommeren lydsporene øverst på iTunes og Spotify-diagrammer. Den akustiske indie chill vil snart bli endret til å pumpe EDM klar for en treningsøymengde. MF undersøker den vitenskapelige premissen bak suksessen til treningsspillelister som Dr. Karageorghis fra Brunel University gir innsikt i å skape den perfekte treningsblandingen.

Karageorhis, en ekspert på effekten av musikk på trening og den ledende koordinatoren av levende musikk for Londons 'Run to the Beat' -marathon, viste at det store flertallet av spillelister og trenings-CDer ikke har noen vitenskapelig premiss og er basert på foretrukne sjangere av mennesker oppdratt i visse epoker.

Å lage en treningsspilleliste bør være basert på personlig preferanse, det kan redusere følelsen av fysisk belastning med 10%, øke fokus og redusere kjedsomhet. Å høste disse fordelene i treningsregimet, følg denne 15-spilt spillelisten.

Klikk her for å finne de beste Spotify-treningslister

Vedvarende 45-60 minutter vil spillelisten bidra til å få treningen din ferdig før hormonnivået faller på timepunktet - når treningen blir mindre effektiv. Det vil holde deg motivert og legge til spenning ved å fremkalle minner fra fortiden.

Spor 1-3: Lyrisk bekreftelse når du går inn i arenaen og oppvarming

De første sangene på spillelisten din er laget for å brenne deg og legge til motivasjon, slik at du strekker deg inn i treningsstudioet, full av tillit. Oppretthold disse nivåene av motivasjon når du fullfører en kort oppvarming ved å velge sanger med tekster du personlig kan forholde deg til.

Karageorghis sier: "Å ha et nært forhold til tekstene til en sang vil hjelpe deg med å få fokus - et perfekt eksempel er Michael Phelps. Da han kom inn i bassenget ved OL i London brukte han sanger med tekster han kunne forholde seg til. Hans mest brukte spor var 'Jeg er meg' av Lil Wayne. '

MFs valg:

1. Eminem - miste deg selv BPM 86

2. Jay Z - 99 Problemer BPM 93

3. Kanye West - Sterkere BPM 104

Spor 4-7: Synkroniser mot takt som du tar til vekter

Tenk på en sang med en repeterende takt og tempo som du kan begynne å synkronisere bevegelsene dine til. Du kan styre bevegelsene med å løfte vekter i tide med musikken og bruke den til å føle at hver muskel blir isolert.

Karageorghis sier: 'Med riktig opplæring kan du synkronisere dine treningsbevegelser til de rytmiske aspektene av musikken og arbeidet med høy intensitetstempo. Samlet dette kan forbedre utholdenheten, gjøre deg mer energieffektiv og ha en arbeidsforbedrende effekt. '

MFs valg:

4. Opplysning - Hvit Støy BPM 120

5. Kiesza - Hideaway BPM 123

6. Rute 94 - Min kjærlighet BPM 120

7. Brudd - Jack BPM 124

Spor 8-9: Film sanger når du går videre til neste sett med øvelser

Å ha en sang eller et tema fra en av favorittfilmene dine er at du må ha spor i spillelisten din. Det vil plutselig blande opp musikken du lytter til og starte ny fart når du begynner å bli sliten. Tenk på en scene eller et inspirerende øyeblikk hvor favorittkarakteren din triumferer.

Karageorghis sier: "Film sanger kan fungere spesielt godt på grunn av foreningen med en film karakter, scene eller moral av historien. Ta Superman, Indiana Jones eller Rocky for eksempel. Mange rapporterer at disse lydsporene har en kraftig effekt på dem. '

MFs valg:

8. Power Rangers - Theme Tune BPM 100

9. Rocky - Training Montage (ikke tigerens øye) BPM 116

Spor 10-12: Favorittgenre å se forbi halvveisbrenningen

Ved å forsinke favorittgruppen din til musikk til etter midtveisstadiet i treningen din, stopper du deg kjedelig og vil kaste håndkleet tidlig. Din favorittgenre vil hjelpe deg med å sone ut fra alle utenfor distraksjoner og holde deg i arbeidet fokusert på dine mål.

Karageorghis sier: "Å lytte til favorittgjenren din vil redusere kjedsomhetsfaktoren og gjøre treningen morsommere. Dessverre vil det ikke fungere hvis du er i klassisk musikk. Langsom og omgivende musikk er ikke nyttig for opplæring, med mindre det er under det varme scenen. '

MFs valg: (Genre - House Music)

10. NiCe7 - Tid for å få fysisk BPM 124

11. Spiser alt - Jagged Edge BPM 122

12. Marlon Hoffstadt Dansson - Rist det BPM 121

Spor 13-15: Blast fra fortiden for å avslutte treningen sterk

For å avslutte økten vil sterk lytting til musikk fra oppdragelsen gi positive minner og et ønske om å holde seg til slutten. Tenk på en rekke sanger og sjangere som spilte en sentral rolle i tenårene eller som ung voksen.

Karageorghis sier: "Noen av de beste sangene til spillelister er basert på hva individene er utsatt for i sitt formative år. Hvis noen har blitt tatt opp på urbane musikk, kan det hende at det å ha en negativ innflytelse på dem å lytte til noe som hardrock. Gå for noe inspirerende fra fortiden din. '

MFs valg:

13. Dizzee Rascal - Bare en Rascal BPM 90

14. Limp Bizkit-Rollin BPM 97

15. Bee Gees - Stayin 'Alive BPM 104

MF liker å treffe hver økt med høy intensitet og krype ut treningsstudioet bare om Stayin 'Alive.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar