Paleo dietten: 5 hovedprinsipper

Innholdsfortegnelse:

Paleo dietten: 5 hovedprinsipper - øVELSER 2023
Paleo dietten: 5 hovedprinsipper - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du vil vite noe om Paleolithic eller Paleo-stil å spise - det stikker til matvarer som ikke ligger langt unna det som er tilgjengelig for våre mammutjaktfedre - Robb Wolf er go-to-guy. Han er en biokjemiforsker med en nasjonal kraftløftningstittel under beltet og er forfatteren til den internasjonalt bestselgende boken The Paleo Solution. Men han er ikke fanatisk evangelisk om Paleo å spise. Her forklarer han hvordan du kan bruke prinsippene til dietten til din fordel uten å binde karbohydrater for alltid.

Ta vare på lager

Først bestem deg hva dine behov er. Jeg jobber med idrettsutøvere, men jeg hjelper også uføre eller syke mennesker. Hvis noen har type 2 diabetes eller magebetennelse, eller noe annet medisinsk problem relatert til mat, gjør de det vanligvis veldig bra ved å begrense karbohydratinntaket. På baksiden har en hardtreningsutøver, spesielt noen som ønsker god muskelmasse, vanligvis mye bedre med høyere carbinntak. Det betyr at det er to tilnærminger: en for folk som ikke beveger seg så mye, og en for idrettsutøvere.

Så hva karbohydrater bør en hardt trening atlet spiser? Vel, poteter og søte poteter, men du kan spise korn som faller utenfor definisjonen av Paleo hvis de fortsatt holder gut irritasjon til et minimum - som hvit ris.

Se hva som fungerer

Brød og glutenbasert pasta er mine to største problemer med de fleste kosthold. Min salgsstilling er dette: bare trekk dem ut av kostholdet ditt i 30 dager og se hvordan du ser, føler og utfører. Og deretter gjeninnføre hvis du vil. Vanligvis er det nok tid for folk å oppleve den forskjellen.

Hvis du ikke er superglutenintolerant, og ikke får stress fra å spise brød og pasta, kan du gå tilbake til det og ha det i hvilken grad du vil. Men det er verdt eksperimentet.

Ikke fortsett å bekymre deg for karbohydrater

Folk tenker på Paleo dietten som lav-carb, men jeg liker å kalle det 'agnostisk makronæringsmiddel'. På slutten av dagen er målet å få mest mulig næringsdensende og minst inflammatorisk mat, og deretter skille og terninger makronæringsforholdene basert på individets behov. En skutt putter eller rugby spiller, for eksempel, trenger mer protein enn en utholdenhetsutøver, men mindre karbohydrater - de kan få sin energi fra fett.

Tenk næringsstoffer tetthet

Som alle vet, har folk en tendens til å spise for mange kalorier. Men hvorfor? En teori er at vår appetitt ikke er slått av før vi oppfyller minimumskravet for ikke bare protein og essensielt fett, men også vitaminer og mineraler. Så når vi spiser mat som er raffinerte og lite næringsstoffer, har vi en tendens til å spise flere av dem fordi vi prøver å slå de daglige kravene. I utgangspunktet er det nevro-regulering av appetitt.

Det er et overbevisende argument, fordi når folk spiser ting som er mer næringsdrevne - kyllingebryst, brokkoli, poteter - blir de fulle ganske fort. Det er rimelig vanskelig å overeat det, i motsetning til næringsfattige, lavfibre behandlet mat. Meldingen? Spis naturlig, og du vil selvsagt spise riktig beløp.

Finn midt bakken

Vanligvis er de som har mest suksess med Paleo de som ser hvordan det fungerer i en til tre måneder, og deretter finne ut hva som passer for dem. Så kanskje mandag til fredag, spiser de Paleo, og i helgene sparker de opp sine hæler - de vil ha litt brød, litt øl, noe meieri. De finner et nivå av overholdelse de er fornøyd med, og de kan alltid være strengere hvis de vil ha bedre resultater.

Delvis Paleo

Er ikke helt klar til å gå full jager-samler? Prøv disse enkle endringene

Spis grønne bananer

Ja virkelig. 'Litt underfylte bananer har en tendens til å være mer stivelsesholdig og mindre sukker enn den overfylte typen,' sier Wolf. "Lagre de overordnede til etter en trening, når du trenger glykogenet."

Drikk tequila

Steady der, sjef - det er nå din største sprut, ikke en chaser. "Jeg anbefaler at folk holder fast i hardvann," sier Wolf. "Det er en morder fordi jeg elsker øl, men hvis du er ond glutenintolerant, er tequila bedre."

Bland kjøttene dine

Hvis ikke noe annet, sørg for at du får en rekke animalske proteiner i maten din. 'Bland lam, kylling, fisk og biff,' sier Wolf. "De legger vekt på forskjellige næringsstoffer." Blandet grill er det.

Populært emne