Nike Zoom Pegasus Turbo Løpesko Review

Innhold

Siden lanseringen i fjor har Nike Vaporfly 4% etablert seg som en spillskiftende løpesko, spesielt for de som ønsker å sette en maraton PB. Faktisk er det eneste virkelige problemet med Vaporfly at det er veldig vanskelig å komme forbi, og selge ut i blikket på et øyeblikk de få anledninger det har blitt gjort tilgjengelig.

Det er noen grunner til Vaporflys suksess, men en av de viktigste er ZoomX-skummet i mellomsålen, som er myk, lydhør og veldig lett - alt du kan ønske når du kjører fort i lang tid. Hittil har ZoomX kun blitt brukt i Vaporfly 4% og Vaporfly Elite-skoene (sistnevnte er enda vanskeligere å komme for amatørutøveren), men den nye Pegasus Turbo-skoen vil bringe materialet til et mye bredere publikum.

Historien bak Pegasus Turbo er at Nike's elitutøvere ville ha en sko som føltes som Vaporfly 4% for trening, men droppet karbonplaten i sålen som gjorde skoen litt for fast for enkel innsats. Turboen er derfor festet som en dagligdags trener av Nike, men etter noen løp i Pegasus Turbo kan jeg med liten nøling si at det som kan gjøre for en enkel dagtrener for likes som Eliud Kipchoge, gir en flott all-rounder trener / racer for alle andre.

ZoomX-skummet i mellomsålen og den øvre fjærvekten bidrar til lysheten til Pegasus Turbo-238g (mennets størrelse 9) sammenlignet med standard Pegasus 35s 281g. Men tallene gjør lite for å forklare hvor lett det virkelig føles på foten. Det er en sko som gjør at du vil løpe hele dagen, fordi det på en eller annen måte ikke føles å beskatte for å fortsette å plukke opp føttene dine.

Til tross for den lette rammen, er komforten sentral for hvor hyggelig Turbo skal løpe inn. Jeg brukte den i tre dager på trav langs en helg da føttene mine hadde blitt fullstendig ødelagt ved å gå 100km (en absurd veldedighetshendelse, aldri gjør det ) og jeg dreaded hvordan kjører kunne føle seg. Stacken med ZoomX og React pute på Turbo fjernet alle bekymringer i de første trinnene. Det er hoppende, mykt og til og med litt plysj, ikke i det hele tatt det du forventer av en slik lyssko.

Jeg økte langsomt min hastighet gjennom min første løp i Turbo og turen gikk aldri fra å være komfortabel og hoppende, men jeg ble mer overrasket over hvor bra de følte på banen neste dag. Jeg gjorde en rekke avstander - en kilometer, 400m og 200m reps - og når du går all-out på de kortere sprintene spesielt, hæl-til-tå-overgangen og pop av tåen følte seg rask og glatt som en racing sko, bare uten den faste følelsen av bakken under deg som kjørere gir.

Jeg trodde Turbo ville virkelig utmerke seg på lange løp, og det skuffet ikke. Jeg tok det ut i en 90-minutters økt i skogen - det er ikke en ideell løypesko, men den varme sommeren hadde bakt Epping Forest tørt nok til veisko - og å opprettholde et jevnt tempo i hele var veldig behagelig. Med denne skoen fant jeg ut at, men hardt kjørte følelsen, da jeg kikket ned på uret mitt, viste jeg at jeg kjørte litt raskere enn jeg trodde.

Sprettingen i skrittet er mer merkbar over lengre avstander. ZoomX-skumet ligner Adidas Boost-skum, men skoen er langt lettere enn en Boost-sko med tilsvarende mengder pute som UltraBoost, som bare legger til våren i trinnet ditt.

Som et resultat er det utvilsomt et godt alternativ for maraton- eller halvmaratonløpere som vil ha mer pussing enn det som finnes i en typisk racer, men vil ikke ha den ekstra heftet eller altfor myk følelse som ofte kommer med pute. Det forutsetter at du, som de fleste, ikke har noen par Vaporfly 4% stashed på baksiden av garderoben din.

Øvre er også eksepsjonell - så lett at den nesten forsvinner når du begynner å løpe. Jeg hadde ingen bekymringer om at det var for tett eller ikke stramt nok til å stoppe foten som glir rundt, men det er verdt å merke seg at det er en mer romslig passform, og hvis du vil at det skal være litt snugger rundt foten, kan du kanskje gå en halv størrelse ned .

Jeg ble skuffet over Pegasus 35, som jeg fant for fast til å utmerke seg på enkle løp og for heftig å fly gjennom raskere økter. På mange måter er Pegasus Turbo akkurat det jeg ønsket at Pegasus 35 var - en lett, komfortabel, men pacy daglig trener som også vil være et godt valg for lengre løp for de fleste løpere.

Det er bare egentlig to negativer til skoen, så langt jeg kan fortelle så langt. En er racing stripe, som er en farge som heter Hot Punch og bare, vel, ikke bra. Den andre er prisen - på £ 159,95 er det et skritt unna den gode verdien Pegasus-linjen har vanligvis vært kjent for (Pegasus 35 er £ 104,95). Det er ikke helt ute av drift med high-end løpesko, og det langvarige React-skumet på sålen i kombinasjon med ZoomX burde bety at Turbo vil være holdbart, men £ 160 er fortsatt mye moolah. Når det er sagt, hvis du leter etter en all-rounder trener / racer og ikke har noe imot rosa racing striper, er det definitivt skoen jeg ville gå for akkurat nå.

Kjøp fra Nike | £ 159.95

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar