De nye regler for hydrering

Mennesker trenger vann. Du kan overleve uker uten mat, så lenge du er hydrert, men nekter et kroppsvann og det vil være heldig å vare 72 timer. Ikke overraskende, virkelig, siden vi er ganske mye laget av ting - men hva er det optimale beløpet for å få deg til å føle deg og gjøre sitt beste? Når er det best å drikke væsker, og hvilken form er best? Her er all den informasjonen du trenger for å holde deg hydrert.

Pisse-testen hersker høyest

NHS anbefaler å drikke seks til åtte glass vann (1,5-2 liter) hver dag, men i sannhet er det ingen absolutt regel for hvor mye du skal drikke. Folk er forskjellige, som er deres omgivelser og hva de gjør på en gitt dag - så hvis du gjør noe som dehydrerer deg, som trening, trenger du mer.

Du kan også ikke nødvendigvis bare stole på tørsten din for å veilede deg, da studier har vist at mild dehydrering påvirker både fysisk og mental ytelse og oppstår når kroppsvannet ditt er bare 1-2% under et normalt volum som kan være før deg begynn å føle tørst.

Den eneste faste retningslinjen som skiller seg ut, er å sjekke tisse. Hvis du går hver to til tre timer i løpet av dagen, og urinen er en blek halmfarge, er hydratiseringen bra. Hvis du går lengre mellom toaletteturer, eller din tisse blir mørk og begynner å snu, må du ta et glass vann.

Elektrolytter betyr noe

Dessverre er det ikke så enkelt som glugging ned så mye vann som mulig. Du må også holde øye på elektrolyttnivåene dine - spesielt natrium - når du påtar deg fysisk krevende aktiviteter, noe som fører til at du mister disse mineralene gjennom svette.

De som gjør tunge aktivitetsnivåer - en god tommelfingerregel er alt over en time - kan også oppleve at vann alene ikke er nok til å hydratere fullt ut. Sportsdrikker og natriumtilskudd hjelper deg med å fylle opp elektrolyttene dine, eller du kan prøve å legge til uberørt salt (som Himalaya rosa salt eller havsalt, som begge inneholder mer spormineraler enn bordsalt) til vann for å lage din egen, hydratiserende drikke.

Det er også viktig å innse at folk svetter annerledes. Den gjennomsnittlige personen taper ca 920 mg natrium per liter svette, men ca 20% taper over 1200 mg, og spesielt salte gensere må erstatte mer av kroppens natrium. Du kan fortelle om det er deg via en dedikert svettest - men også hvis du oppdager hvite merker på klær og hud etter fysisk aktivitet, der vannet har fordampet og forlater saltet bak.

Te og kaffe går mot din totale (slags)

Hvis du bare kommer til å drikke en væske, er vann den utvilsomt kongen av hydrering - men hvem drikker bare en væske? Ikke vær redd, selv om morgenkroken, ettermiddagste og til og med sengetidsmelk alle teller når du teller opp ditt daglige væskeinntak.

Faktisk teller alle alkoholfrie drikker mot vanninntaket. Det inkluderer melk, fruktjuicer og brusholdige drikker (selv om sukker de inneholder inneholder fortsatt dårlig for deg) og koffeinholdige drikker. Undersøkelser har vist at te og kaffe kan ha en mild vanndrivende effekt (som i, de gjør deg tisse mer) hvis du plutselig drikker en mengde av dem som ikke har vært utsatt for koffein en stund, men i hverdagen bruker ingen vanndrivende effekt Ikke avbryt hydratiseringen de gir.

Dette er ikke tilfelle med alkohol. Det bidrar til vann, men den vanndrivende effekten er så stor at den ender opp med å dehydrere deg. Det er en av grunnene til at du føler deg så dårlig neste dag.

Mat teller absolutt

Det er ikke bare væsker som hydrerer kroppen din - mat bidrar også. Faktisk bør vann fra mat utgjør 20-30% av ditt daglige væskeinntak, ifølge Den europeiske myndighet for mattrygghet.

Det er fornuftig når du vurderer mat som salat, kål og den passende navnet vannmelon - vann kan være 90-99% av sminke. Men det er også mye vann på mindre åpenbare steder: Kyllingbryst, pasta og laks har alle et vanninnhold på 60-69%.

La tech være din guide

Mat og nesten alle drikker teller mot ditt daglige væskeinntak, men du bør likevel sørge for at du ofte drikker vann som den beste hydratiseringen. Heldigvis har teknologiens magi gjort dette langt enklere.

Den enkleste løsningen er å sette vanlige påminnelser for å drikke vann på telefonen din (kanskje knytte dem inn med en som får deg til å stå opp fra skrivebordet minst en gang i timen). Ett steg opp er en dedikert app som Streaks, som oppmuntrer til sunne vaner ved å la deg registrere hvor mange dager på rad du har slått et mål som å drikke en viss mengde vann, samt oppfordre deg til å møte disse målene.

Hvis det ikke er nok for å få deg til å drikke vann, kan du til og med prøve "gamification" med en app som Plant Nanny, der vannet du drikker hjelper virtuelle planter til å vokse. Du vil ikke at dine virtuelle planter skal visne og dø, nå gjør du?

Lag vann til en godbit

Hvis årsaken til at du ikke oppfyller dine daglige hydratiseringsmål, er at du ikke kan overholde smaken av vann fra springen, løsningen er lett. Filtrerende vann vil gjøre det mer velsmakende, eller du kan gå et skritt videre og legge til frukt som sitron, jordbær eller hva du ellers vil ha litt smak til H2O.

Deretter finner du ut hvorfor det er nok tid til å kjøpe et vannfilter

Og finn flere måter å #swapforgood med BRITA fill & go Active

Kjøp en BRITA fill & go Active nå for bare £ 7.99 (normalt £ 12.99)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar