Micro-Adventure Mission: Forestill deg hva du kan gjøre en helg

Alastair Humphreys er en mann som vet om eventyr både store og små. Tidlig i sin karriere, gikk han stor: vitne hans fire år å sykle rundt om i verden, sin tur over Sør-India, hans seks maratoner gjennom Sahara og hans Atlanterhavsrad. Nylig har han imidlertid gått lokalt: han ble kjent som "micro-eventyr" og skrev en bok for å overbevise alle andre om å tilpasse seg mer eventyr i livet. I sitt siste prosjekt gjorde han sin vei over Spania, busking på fiolin - ingen enkel prestasjon, da han bare lærte å spille det tre måneder før han satte seg ...

Hva er eventyret du er mest stolt av?

Jeg er veldig stolt av mitt første eventyr, ikke bare fordi sykling rundt om i verden var den største tingen jeg noen gang har gjort, men fordi det er så vanskelig å gjøre noe for første gang. Dine venner tror du er en idiot, din familie misliker, du har ingen ferdigheter, ingen erfaring, ingen grunn til å tro at du kan nå målet. Så det er gal, vanskelig, skummelt, men også spennende. Jeg ser tilbake til den unge versjonen av meg og er overrasket, takknemlig og stolt over at jeg oppfordret ballene til å prøve noe nytt, noe så vanskelig.

Den største fysiske utfordringen du har møtt?

Jeg tilbrakte fem års trening for en ekspedisjon til Sørpolen. Dessverre måtte jeg trekke seg fra ekspedisjonen, så jeg aldri gjorde det til polen. Men dette var min første erfaring med fysisk trening hardt for en ekspedisjon. Jeg ble med på treningsstudioet for første gang. Jeg lærte å gjøre deadlifts og alle de gode greiene. Jeg kom til og med for å nyte deadlifts! Så det var en spennende ny fysisk utfordring.

Når det gjelder en ekspedisjon, tok Leon en sterk 350 kg vogn over ørkenen med min venn Leon. Rowing over Atlanterhavet var en slipe: to timers rad, to timers hvile, to timers rad, to timers hvile, 24 timer i døgnet syv dager i uken i 45 dager. Da er Sahara-maratonet en annen form for fysisk kamp igjen, kjører 150 miles gjennom Sahara om en uke: hardt, ja, men kort og derfor mer mentalt håndterbart.

Hva er den farligste situasjonen du har funnet deg i - og hvordan kom du ut av det?

Jeg prøver å unngå farlige situasjoner. Jeg liker å være i live. Jeg er ikke en våpenhvile. Farene jeg har møtt er vanligvis min egen feil, og vanligvis ned til arroganse, hubris eller prøver å se bra ut på kameraet. Alle veldig dumme grunner til å dø! Et eksempel ville være når jeg krysset Island som ikke støttes til fots og av oppblåsbare packraft. Jeg prøvde å padle en elv som var for vanskelig. Hvorfor gjorde jeg det? Jeg husker å tenke på meg selv "dette vil se bra ut på kameraet". Og jeg gikk. Jeg snudde, jeg druknet nesten, jeg skremte meg selv. Jeg lærte en viktig leksjon. Og som min straff forstod jeg at jeg hadde glemt å trykke på plate på kameraet! For en idiot.

Hva er den største tingen du har lært om deg selv?

Jeg har lært at jeg er mer envis og mer vedholdende enn jeg trodde jeg var. Men ekspedisjoner tvinger deg til å være ærlig med deg selv. Så jeg har også lært at jeg er lat og ikke så hard og sterk som jeg pleide å tro at jeg var. Det er deprimerende å innse, men det er også godt å innse. Ekspedisjoner handler om å lære ferdigheter - men lære om deg selv, og min har gitt meg selvtillit og fart som er nyttige i den virkelige verden. Sport, trening, ekspedisjoner, musikk, drama: Disse tingene som du gjør alt, hjelper deg med det verdslige virkeligheten i det normale livet.

Hva er den største tingen du har lært om verden mens du nyter eventyr?

Jeg kunne snakke i årevis om dette, men jeg holder det til to ting. En: Verden er fortsatt vill, vakker og ekstraordinært variert, men det blir utarmet i en tragisk takt. To: De fleste i verden er gode, hyggelige mennesker. Ikke ta politikere og ledere i et land som eksempler. Kjør rundt et land sakte, helst på sykkel, og du vil lære at folk har så mye til felles hvor enn du går. Det er en god ting å lære ut på veien.

Se relatert Dave Cornthwaite Vil du si ja til eventyr Hva Ultra-Explorer Ben Saunders har lært om verden Den beste UK Adventure Races

Hva er din neste store utfordring?

Sørpolen er uferdig forretning for meg, men jeg er selvbevisst nok til å innse at noe av min ungdommelige besluttsomhet har bleknet - jeg er ikke sikker på at mitt hjerte ville være i en fire måneders masochistisk slog lenger! Utfordringene jeg liker i disse dager er mer kreative - prøver å lære å skrive gode bøker og lage gode filmer. I fjor busket jeg over Spania med fiolin, til tross for at jeg ikke kunne spille det veldig bra. Det var en øvelse i frugality, sårbarhet og skremmende meg selv. Det var fantastisk. Jeg prøver for tiden å skrive en bok og lage en film om det eventyret.

Hvilke råd har du for en gjennomsnittlig fyr som vil injisere noe eventyr i livet sitt?

Sørpolen ekspedisjoner eller sykling rundt om i verden kan sette folk av ideen om eventyr, fordi de tror det er noe de aldri kan gjøre. Derfor begynte jeg å fremme min ide om "mikroeventyr" - korte, lokale opplevelser som alle kan gjøre. Så jeg vil oppfordre alle som tror de ikke har tid til et eventyr å forestille seg hva de kunne gjøre i en helg.Hvor langt kan du sykle? Hvor langt kan du kjøre? Kan du sykle til neste fylke, sove ved en elv, svømme i havet, og sykle hjem igjen søndag kveld? Det ville gi deg en flott historie å fortelle på jobb og kunne inspirere deg til å gjøre mer. Eventyr kan være kort: det viktigste er bare å gå.

For mer om Alastair Humphreys besøk alastairhumphreys.com.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar