Middelhavet diett på prøve

Innholdsfortegnelse:

Middelhavet diett på prøve - øVELSER 2023
Middelhavet diett på prøve - øVELSER 2023
Anonim

Å spise smartere hjelper deg med å slå dine helse- og treningsmål raskere - men hvilken diett er den ideelle for deg? Coachs søster tittel Men's Fitness vurderer beviset og spør ekspertene slik at du kan ta de riktige ernæringsmessige avgjørelsene.

Teorien

Fangsten-alt navn for det tradisjonelle dietten spist av befolkningene i Italia, Hellas og Sør-Frankrike og Spania. Åpenbart varierer kjøkkenet etter region, men det inkluderer vanligvis grønnsaker, frukt, nøtter, bønner, frokostblandinger, olivenolje og fisk, sammen med moderate mengder rødvin og begrenset sukker.

Beviset

Fast. Denne har eksistert en stund. En undersøkelse fra 2011 viste at Middelhavet diett er sannsynligvis mer effektivt enn et lite fett diett ved å senke LDL ("dårlig") kolesterol og blodtrykk, mens en studie fra 2015 viste at etterlevelse av kostholdet senker din samlede hjerneslagrisiko. Hvis din største bekymring er fett tap, skjønt, vil du kanskje se andre steder: en 2016 gjennomgang fant at det ikke er mer vellykket enn andre dietter.

Det gode

Det er ikke et vanskelig kosthold å følge, og maten anbefalingene tillater fortsatt sosialt å spise med minimal motgang. Det deler også noen få likheter med den nåværende populære Sirt dietten, noe som tyder på at de beskyttende effektene av rødvin og olivenolje (blant annet) faktisk er relatert til en lite forsket klasse proteiner kalt sirtuins, oppdaget bare i 2005. Put Det på denne måten: Det er ikke sannsynlig å gjøre deg selv noen skade etter denne, selv om mekanismene ikke er klare.

Det dårlige

Selv om det er en anstendig mengde bevis for å støtte dietten, er noen studier forvirret av livsstilsfaktorer. Det er et argument om at fordelene kommer fra å leve i middelhavslandene, som kommer med mer sosial støtte og mindre stress enn den typiske britiske kontormiljøet. Du må kanskje også være kresen om olivenolje og grønnsaker: Den tradisjonelle typen vokser i fjellet og har en tendens til å være veldig antioksidant-tung, noe som kan komplisere saker.

Spis mer av disse

Middelhavet diett er ikke veldig prescriptive, spesielt fordi det er et stort utvalg i den typen mat som spises rundt Med, men til en begynnelse vil du øke mengden frukt og grønnsaker du spiser. Du trenger ikke å fancy med de involverte typene - bare sørg for at du har en porsjon med hvert måltid.

Du bør også øke inntaket av sjømat, spesielt fet fisk og belgfrukter som bønner og linser. Nøtter og frø, fullkornkarboer og knoller som søte poteter bør alle også fungere jevnlig på menyen, og sørg for at alt er drizzled med olivenolje. OK, kanskje ikke alt.

Unngå disse

Ingenting er eksplisitt forbudt mot Middelhavet diett, men når det gjelder kjøtt, bør du sikte på fjærfe og fisk over rødt kjøtt, og alt kjøtt skal spises i moderasjon. Det samme gjelder for meieri og egg, og du bør unngå tilsatt sukker og bearbeidet mat der det er mulig.

Ekspertvurderingen

Middelhavet diett merker alle de riktige boksene til diettist Chloe Miles fra British Dietetic Association. "Kostholdet oppmuntrer til mye frukt og grønnsaker, bønner og pulser, fisk, fullkornsprodukter og beskjedne mengder olivenolje og fettfattig meieri. Det har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag, og det kan også hjelpe deg med å opprettholde en sunn vekt. "

Populært emne