Utbruddet av meslinger i Storbritannia - hva du skal gjøre og symptomene skal passe på

NHS har bekreftet at det har vært over 100 tilfeller av meslinger i Storbritannia i fem separate regioner i landet. Den skadelige feilen har spredt seg til Liverpool, West Yorkshite, Greater Manchester, Surrey og Sussex og West Midlands.

Hva er meslinger?

Measles er en svært smittsom virussykdom som kan forebygges av vaksinering av meslinger, kusma og røde hunder. MMR-vaksinen er tilgjengelig for alle voksne og barn som ikke er oppdatert med sine to doser.

I sjeldne tilfeller kan meslinger være dødelig, og rundt en av fem barn med meslinger vil oppleve komplikasjoner som øreinfeksjoner, diaré og oppkast, lungebetennelse, meningitt og øyeforstyrrelser.

Jeg bor i nærheten av utbrudd, bør jeg være bekymret?

Enten du bor i nærheten av et av de fem områdene hvor det har vært nylig utbrudd eller ikke, er det viktig at barna dine er oppdatert med MMR-vaksinasjonene. Hvis barnet ditt allerede har fått to doser av MMR-vaksinen, trenger du ikke å bekymre deg.

Hvis barnet ditt har fått sin første dose av MMR-vaksinasjonen som en baby, men de er ikke gamle nok til å motta sitt andre, og du bor eller reiser til et område med utbrudd, må du kontakte legen din da dosene av vaksinasjonen kan gis tidligere enn vanlig under spesielle forhold.

Hvis barnet ditt allerede har startet på skolen, og de bare har hatt en MMR-dose, eller ikke har blitt vaksinert i det hele tatt, besøk din lege for å spørre om vaksinasjoner så snart som mulig.

Hva skal jeg gjøre hvis babyen min er under 6 måneder?

Barn under seks måneder er ikke gamle nok til å bli gitt MMR-vaksinen. Du vil ha passert noen av antistoffene mot meslinger til barnet ditt ved fødselen, noe som vil gi dem litt beskyttelse, men den beste tilnærmingen er å unngå at de har kontakt med meslinger.

I hvilken alder skal barna mine bli vaksinert?

Den første dosen av MMR-vaksinen er vanligvis gitt i en alder av 13 måneder, og igjen som en "booster" jab mellom 3 og 5 år. Hvis du ikke er sikker på om barnet ditt er oppdatert med sine vaksinasjoner, sjekk med legen din.

Kan du fortsatt få meslinger hvis du har hatt MMR-vaksinasjonen?

Det er svært lite sannsynlig, men du trenger to doser MMR for å være fullt beskyttet. Ifølge NHS beskytter den første dosen 90% av de som mottar den, den andre dosen øker opp til 99% beskyttelse.

Hvem er mest utsatt?

Folkhelse England har sagt at de som nylig har reist til Romania, Italia og Tyskland er spesielt utsatt. Dr Mary Ramsay, leder av immunisering ved Public Health England, sa 122 saker er bekreftet landsomfattende, og at "de meslinger utbruddene vi ser for tiden i England er knyttet til pågående store utbrudd i Europa."

Public Health England oppfordrer de som har reist til Romania, Italia og Tyskland, som ikke har hatt to doser av MMR-vaksinen, for å kontakte sin lege.

Hva er symptomene på meslinger å se etter?

Hvis du er bekymret for deg eller din baby har meslinger, se etter følgende symptomer:

  • Hoste-lignende symptomer som en rennende nese, nysing og hoste
  • Sår, røde øyne som kan være følsomme for lyset
  • En høy temperatur
  • Små, grå-hvite flekker på innsiden av kinnene

For mer informasjon, besøk NHSs dedikerte side for Measles Outbreak.

Les neste: Hvordan unblock babyens nese

Les neste: Chicken Pox - alt du trenger å vite

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar