The Male Gaze: Hvordan å tenke på det og omfavne å være en kvinne

Den mannlige blikket er et begrep om hvordan kunstnere og film presenterte kvinner som ingenting mer enn gjenstander for menn å stirre på. Kjemp det!

Den mannlige blikket er en feministisk teori om hvordan ting i vårt samfunn settes ut fra det mannlige perspektivet. Mange feminister tror det er den utsikten som holder kvinnene nede og skaper et urettferdig hierarkisk menneske.

Kombinert av en feministisk filmkritiker ved navnet Laura Mulvey på midten av 70-tallet, er det slik visuell, litteratur og kunst skildrer kvinner og verden gjennom blikket om et manns perspektiv.

Langs linjene til objektiverende kvinner er det en måte at kulturen ser på kvinner som ingenting annet enn øyeffis. Det er svært lite tvil om at kjønnene ikke er de samme, men det betyr ikke at de ikke kan være like.

Hvis du føler at du ikke blir behandlet rettferdig eller oversett på grunn av ditt kjønn * eller, hvis du føler deg som om du blir sett negativt på grunn av kjønnet ditt *, trenger du ikke å klare det.

Sannheten er at bare noen andre kan få deg til å føle deg mindre enn. Hvis du nekter å tillate det, kan du sveve høyt over alle som føler behovet for å observere deg gjennom en mannlig blikk * sub-par lens *.

Og det er ikke bare menn som er skyldige i det mannlige blikket - hver gang en kvinne dømmer en annen basert på hvordan hun ser ut, er hun ikke bedre enn en mann som dømmer en kvinne ved hennes eksteriør.

4 måter å gjenkjenne det mannlige blikket og omfavne seg som en kvinne

Den eneste måten å overvinne mannens blikk er å utfordre det personlig og vise deg i et annet lys. Du kan bryte ut av mugg hvis du hevder deg selv, vær høy og stolt, og ikke la noen få deg til å føle at du ikke er verdig, bare fordi du ble født med kvinnelige kjønnsorganer. [Les: Misoppfatninger om å danse en feminist som alle menn må vite]

Hvis du vil overvinne det mannlige blikket, utfordre det på disse fire måtene.

# 1 Vær oppmerksom på. Når du ser noe nok ganger, blir du sensibilisert til det. Som vold i videospill eller stereotyper i media, begynner du å melde hva du ser med det som er ekte. Det tar bevissthet å se mannens blikk.

Mediene er svært utbredt rundt oss - fra utskrift til fjernsyn - og du må trene deg selv for å tyde på hva som er ekte og hva du blir lei. Den eneste måten å bekjempe stereotypi og fordommer gjennom mannlig blikk er å få øye på det og gi et mentalt bilde for deg selv om hvilken rolle kvinner har i samfunnet.

Det handler ikke bare om kvinner som kjører rundt i yoga bukser, men det er hvordan vi danner inntrykk om hvem folk er basert på deres kjønn. Forutsatt at jeg elsker å se "chick flicks" eller at sjokolade er noe som driver meg vill, er alle eksempler på måten mannlige blikk har definert kvinner som kjønn. [Les: Det motsatte av feministiske - en ny generasjon kvinner?]

# 2 Snakk ut mot det. I tilfelle ovenfor, da jeg sa at jeg liker "chick flicks", er det ikke bare i måten vi ser verden, men også måten vi snakker om verden rundt oss og definerer begrensninger og kjønnsrolle.

Hvis du vil reversere mannens blikk og bli sett på som din egen person, må du være bevisst på hvordan du snakker og de tingene du sier.

Når du begynner å snakke om ting kjønns nøytral, begynner du å presentere ting i et annet lys til de du snakker med. Når du gjør det, tvinger du dem til å gjenkjenne at inntrykkene de har, eller språket de bruker, er fremstilt, ikke ekte. Du tvinger de du kommuniserer med for å undersøke måten vi snakker og hvordan den setter folk i bestemte stereotyper. [Les: Riddling er død fordi menn er lat]

Hvis du begynner å snakke, kan du oppfordre andre til å gjøre det også. Folk begynner å bli ubehagelig når du utfordrer status quo. Noen ganger tar det bare en høy stemme for å heve massene og skape forandring.

Langs veien til kvinners rettigheter var det tusenmenn som talte mot undertrykkelse som tillot kvinner å bli sett på som noe mindre enn andre klasses borgere. Være det for deg for endring i din generasjon.

# 3 Lov mot det. Noen ganger er vokal ikke nok. Det kommer til å være ganger at du må hevde deg selv høyt og nekte å bli objektivert. Det kan bety at du ikke tillater menn å demeere deg ved å se på deg, snu hodet, eller snakke og handle på en måte å prøve å undertrykke deg.

Enten det er systematiske regler eller regler som er opprettet i ansiktet av mannlig blikk *, eller det er en person som arbeider for å holde deg på et underparallivå ved å gjøre deg til et objekt *, vil det være ganger når du må aktivt ringe dem ut. [Les: Typer av feminisme - kan vi ikke alle bare være enige om å være uenige?]

Hvis det er en sjef, lovhåndhevelse, eller til og med noen som holder fremtiden i hendene, er den eneste måten å få respekt på, å insistere på det ved å handle mot fordommer som er produsert av samfunnet.

# 4 Vri bordene. Hvis du vil at noen skal gjenkjenne måten de oppfører seg på, må du noen ganger få fram deres empatiske side. Vanligvis, med mindre du er noen som Channing Tatum, har du ingen anelse om hvordan det er å bli dømt for måten du ser eller verdsetter for jeans eller bh størrelse.

Skinner et lys på hvordan nedverdigende det er å være noe mer enn en kropp kan være den eneste måten å appellere til et samfunn som er så desensibilisert av de tingene de ser * og de kan ikke se noe annet *.

Når du ringer folk ut for å være ufølsom, vil du ofte få svar som "Jeg ønsker at noen ville fløyte mens jeg gikk." Det er den typen ubevissthet som krever rask handling. [Les: Hva feminister vil hate i sengen, men helt kjærlighet]

Gå videre og la dem få vite at mange mennesker ikke føler seg spesielt gode når noen fløyter på søsteren, deres mor eller en dag datteren deres. Det er ikke et tegn på respekt, og ting som luft-humping og fløyte er ikke smigre. Snarere er de et tegn på at du ikke er noe mer enn et objekt som skal vises og skryte om.

Mange tror at feminister er dumme skapninger som går rundt irriterende folk for å få oppmerksomhet eller å skille seg ut i mengden.

Feminister står opp for seg selv for den helt motsatte grunnen. De vil ikke lenger bli dømt for hvordan de ser ut. De vil bli verdsatt, tatt seriøst, og ikke verdsatt av hvordan de ser i skinny jeans.

[Les: Hatefulle ord vi bør slutte å bruke for å beskrive kvinner]

Feminister vil gjerne tro på at hvis Gud skapte oss like, så satte Han oss ikke på jorden for å være gjenstand for det mannlige blikket. Vi er så mye mer enn det!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar