Betydningen av å lære å lage mat

Innholdsfortegnelse:

Betydningen av å lære å lage mat - øVELSER 2023
Betydningen av å lære å lage mat - øVELSER 2023
Anonim

Du har mestret militærpressen, men å lage en enkel omelett utelukker deg fortsatt. Engelsk Institutt for Sport ernæringsfysiolog Chris Rosimus, som jobber med Englands cricketteam, forklarer hvordan man bygger tillit til kjøkkenet og hvorfor matlaging vil forvandle treningen.

Matlaging er ikke på toppen av agendaen for det meste av England cricket team. Noen spillere kan ikke lage mat, andre nekter, og de fleste har ikke mye tid til å tilegne seg. Min jobb som nutritionist er å komme med løsninger for å sikre at de ser etter seg selv.

Kan ikke lage mat

Folk som ikke kan lage mat pleier å stole på næringsmiddelmat. Selv om det kan spare tid, vil det være skadelig for helsen din fordi den vanligvis er høyt behandlet, høy i mettet fett, lavt i god kvalitet og fullt av natrium konserveringsmidler.

Det er derfor vi oppfordrer våre spillere til å forsvare seg selv. For å hjelpe oss med å gi dem en bok med enkle oppskrifter - ECBs kokbok. Vi fant ut at hvis vi ga spillerne en enkel oppskrift som tok mindre enn 30 minutter (se boks), ville vi få dem interessert. Vi fjerner også fiddly målinger, og bruker oppskrifter der de kan legge så mye eller så lite av en ingrediens som de vil.

Den største feilen folk gjør er å overkomplisere ting. Det er som coaching. Hvis du overbelaster noen med en kompleks oppgave, vil de trolig mislykkes. Det er bedre å holde ting enkelt. Få noen raske gevinster, og du vil være motivert for å fortsette.

Vil ikke lage mat

Hvis du hater matlaging, vil en annen tilnærming gi bedre resultater. Vurder hva du spiser nå. Bestem hva du kan beholde og hva som må endres. Fokuser på ett måltid, som frokost, i stedet for å prøve å lage mat alle måltider fra starten.

Slaving over en komfyr i flere timer er et avslag, men vi har funnet ut at smoothies er en god måte å få spillerne interessert i å forberede sin egen mat. Vår immunforsterkende blåbær og linfrø smoothie er populær. Bruk så mange blåbær som du vil, 280 ml melk, en skje med vanilje whey protein og en spiseskjef linfrø og bland den sammen. Det er høyt i protein, antioksidanter og vitamin C, og kan gjøres om et par minutter.

Å lære noe nytt tar tid. Vær tålmodig og ikke forvent å få den 100% riktig hver gang. Det blir tider når et måltid vil smake som skit, men som en rask rask bowler som kaster ned sporadisk løs levering, er det hele en del av prosessen.

Populært emne