Hvis den passer til din makro (IIFYM) diett

Innholdsfortegnelse:

Hvis den passer til din makro (IIFYM) diett - øVELSER 2023
Hvis den passer til din makro (IIFYM) diett - øVELSER 2023
Anonim

Dietten

Hvis det passer til makroene dine (IIFYM), er det et fleksibelt kosthold som fokuserer på hvor mye du spiser i stedet for kvaliteten på maten. Du utarbeider et daglig målinntak av tre makronæringsstoffer - protein, karbohydrater og fett - og så lenge du holder deg til disse målene, kan du spise alt du vil.

Kravet

IIFYM lover fettap samtidig som du gir deg fleksibiliteten til å spise ute med venner eller nyte en takeaway. Teorien er at å få makronæringsforholdene dine riktig, er nøkkelen til optimal kroppssammensetning, i stedet for å stresse for mye om hvordan "ren" matinntaket ditt er. Alt du trenger å gjøre er å trene og holde seg til dine mål.

Metoden

Hvis du liker matematikk, vil du elske IIFYM. Først går du til iifym.com og bruk verktøyene sine til å beregne ditt totale kaloriemål basert på vekt, høyde og alder, og utfør hvordan disse kaloriene skal deles mellom makronæringsstoffer, avhengig av målene dine. Deretter legger vekt på at du skal holde rede på hva du spiser hele dagen. Hvis det høres ut som en smerte, vel, det er, selv om apps slik som MyFitnessPal kan gjøre det enklere. Du har også muligheten til å faktorere i et anbefalt daglig inntak av fiber, men dette gjør det vanskeligere å treffe målene.

Virkeligheten

Å miste vekt beregnede jeg måtte holde til 205g karbohydrater, 65g fett og 190g protein om dagen, med en valgfri 35g fiber. Sporing av mitt daglige matinntak var en slurk, og min entusiasme gikk raskt ned, spesielt i situasjoner der jeg måtte veie individuelle ingredienser - ingen må ta et par skalaer på en hjort gjør! Jeg endte opp med å spise de samme, enkle måltider hele tiden for å gjøre ting mer grei, så min kostholdssort led.

Etter å ha forsøkt å inkludere fiber i beregningene mine - hovedsakelig ved å ha massevis av kalorier med hver måltid - jeg snart spratt og gikk for all-junk-alternativet. Mens det var morsomt for en stund, gjorde det ikke min hud eller fordøyelsessykdom noen favoriserer, og jeg la også merke til at min mentale og fysiske ytelse tok en nivånivå.

Resultatene

Etter å ha spist så mye skit, ble jeg overrasket over å se positive endringer i speilet, som ble støttet av Speedflex kroppssammensetningen. Faktisk, til tross for at jeg valgte en vekttapversjon av IIFYM, fikk jeg 2 kg over fire uker, takket være en økning i muskelmasse som jeg tilskrives høyere inntak av protein og karbohydrater. Jeg har også redusert kroppsfettprosenten min, selv om resultatene falt opp i økt nivå av visceralt fett - de ekle tingene som samles rundt i organene og kan forårsake hjertesykdom, diabetes og kreft - noe som ikke var ideelt.

Dommen

Det er ikke noe moro å telle makroer, men IIFYM tilbyr to kraftige verktøy: en definert retningslinje for hvor mye du skal spise, og et rammeverk som lar deg slappe av og nyte deg selv når ideelle matvalg ikke er tilgjengelig eller ønsket. Hvis du planlegger å bruke det over en lengre periode, er det bedre å bruke overveiende rene matvarer til å slå dine makronæringsmål for å unngå bredere helseproblemer forårsaket av en over-reliance på junk food.

Populært emne