The Fitbit Fifty Route: Hva du kan forvente når du kjører og rider fra London til Edinburgh (og tilbake)

Innholdsfortegnelse:

The Fitbit Fifty Route: Hva du kan forvente når du kjører og rider fra London til Edinburgh (og tilbake) - øVELSER 2023
The Fitbit Fifty Route: Hva du kan forvente når du kjører og rider fra London til Edinburgh (og tilbake) - øVELSER 2023
Anonim

For amatørutøvere valgt å kjøre og ri fra Buckingham Palace til Edinburgh Castle og tilbake på 50 timer, er Fitbit Fifty mer enn bare en fysisk utfordring. Det er en sjanse til å se noen av Storbritannias mest strålende natur fra salen - på vei gjennom Yorkshire Dales, Pennines og Northumbrian Fells, samt å ta en rask tur gjennom to av Storbritannias mest livlige byer til fots.

Etterbehandling av arrangementet vil ta opplæring, teknisk kompetanse og utholdenhet - men det betyr ikke at deltakerne, som vil være i et av de to lagene på seks konkurrerende, ikke kan nyte reisen. For å hjelpe, konsulterte vi en kvartett av erfarne utholdenhetstrener som er kjent med ruten, og ber dem om råd om strategi og deres favorittbiter av natur.

Første del: London

Fitbit Fifty starter og slutter med en løp gjennom hovedstaden, og det er ingen mangel på severdigheter. Deltakerne kan like godt holde tempoet jevn for å ta noe av det, siden dette egentlig bare er oppvarmingen.

"Den fine tingen om den tidlige utfordringen er at det tar i stykker av London Marathon," sier Duncan Grainge, ultra-løper og trener på treningsfirmaet SISU, som konkurrerer på Kona Ironman World Championships tre ganger, så vel som avsluttet den beryktede Marathon Des Sables, en seks-dagers ultramaraton gjennom Sahara-ørkenen. "Så for folk som aldri har klart å få et sted på London Marathon, er det en fin måte å få smaker på ruten.

"Når du nærmer deg slutten av den første milmarkøren, vil du slå din første stabile, skrå helling i Covent Garden," sier han. "Mellom kilometer en og to kan du se på Savoy Hotel og deretter Somerset House, en gang et kongelig palass. Dette handler om riktig tidspunkt for å starte hydrering - liten og ofte er viktig for å holde glykogenbutikkene toppet og kroppen fungerer effektivt så lenge du kan. "

Neste opp er Royal Courts of Justice på venstre side, og ned Fleet Street. "Dette ser deg ved starten av Ludgate Hill," sier Grainge. "Husk å holde trappene korte og raske på åser - en høybenomsetning vil hjelpe deg med å se deg opp til St Pauls katedral, deretter langs Bishopsgate opp mot Brushfield Street, som er den bratteste stigningen på ruten. Du kjører forbi et nydelig konditori, men dessverre er det ikke en del av din drivstoffstrategi.

"Etterpå er Truman Brewery og Brick Lane, en relativt flat strekning som gjør at du kan hente tempoet litt - hold deg stabil hele tiden og fokus på pusten din. Den delen av ruten som er mest populær blant Londons løpere er Victoria Park, hjemmet til verdens eldste modellbåtklubb - det har til og med fått et sett med dykkestativer hvis du ønsker å få en arm trening. Ikke gå for hardt på jevn oppoverbakke mot slutten av løypen - du vil ikke risikere å bygge opp for mye laktat før sykkelen. Nyt slutt på Queen Elizabeth Olympic Park, kanskje få et bilde foran ringene og saddle opp! "

Del to: Sør til Nord

Den delen av utfordringen som går ut av London på sykkel, vil være kjent for noen syklister, inkludert John Readman, som arrangerer flere dagers sykkelturer rundt i Storbritannia og i utlandet. "Storbritannia er et fantastisk reisemål for sykling," sier Readman. "Folk tror de har sett det på motorveier, men du ser så mye mer av det fra en sykkel, som går gjennom de små byene og landsbyene som du aldri vil se. Den ene avskyende tingen er været, men den gode nyheten er at rytterne skal ha en kryssvind for det meste av ruten. Det er faktisk veldig lik den ruten vi ville gå på en Leeds-Paris-syklus, som har noen av de mest fantastiske landskapene i landet - like vest for Peterborough og York, og spesielt området rundt Vale of York, like etter at du kommer forbi Doncaster, er det ganske flott. "

For å forberede seg på utfordringen, vil Readman, hvis rides dekker gjennomsnittlig 100 miles om dagen, sier at det ikke er noen erstatning for faktisk ridning i treningen. "Folk vil si" Å, jeg har vært på turbo trener, jeg har vært på treningsstudioet, jeg har vært på Wattbike ", men du trenger den tiden i salen, fordi det er en helt annen følelse som bruker et helt annet sett med muskler, "forklarer han. "Og selvfølgelig er det veibanen, å være trygg og komfortabel på veien."

Han fortaler ikke at våre utfordrere tilbringer hele tiden sin bekymring for sine sykler. "En bit råd jeg alltid gir til folk er, hvis du skal bruke pengene dine på settet ditt, bør du få deg et godt par shorts," sier han. "Hvis noen hadde spurt meg for 10 år siden om jeg noen gang ville bruke 200 kroner på et par sykkel shorts, ville jeg ha latt på dem - men hvis du er seriøs i langdistanse sykling, er de en av de beste investeringer du kan gjøre. Det handler om komfort og polstring: alle tror at sykling på vei vil være smertefullt, men det trenger egentlig ikke å være: få noen bib shorts med noe anstendig sterkt materiale.Og få sykkelen ordentlig montert, ikke bare av blokken du kjøpte den av: Få noen som vil video deg i salen. I løpet av timer og timer vil små ting som høyden på sadlen din og vinkelen på klossene dine virkelig legge opp. Det kan koste deg £ 150, men hvis du bruker fem grand på en sykkel og ingenting på riktig shorts eller en sykkel passer, er det verdt å tenke på. "

Etter Cambridge og Huntingdon er det relativt lite klatring til du har skørt rundt Peterborough. Det begynner å bli tøffere igjen rundt Clipsham, men du vil bli belønnet med å sykle under engelsk eiketrær langs en pittoresk broveis. Så er det videre og nord. "Den fine tingen om Yorkshire-delen er at den er mest flat," sier Readman. "Dette vil være en fin pause - men hvis du vil gjøre det fort, kan du fortsatt jobbe med å lage bak lagkameraten din på veien."

Ideelt sett har du taklet overgangen fra sykkel til å løpe i trening: "Hvis du ikke har tid til utvidede sykkel-å-run murstein økter i treningen, legger du 10-20 minutters løp rett ut av sykkelen din, er en flott måte å trene musklene dine for å gjøre overgangen uten å beskatte dem for mye på toppen av din andre trening, sier Grainge.

Den neste løp er en sjanse til å ta en pause fra sykkelen, riste ut bena og nyte det flate, mest grønne terrenget av Yorkshire mens du går av A19, opp et sett med turstier og over elven Ouse. Nyt det mens det varer …

Del tre: De grønne veiene til Skottland

Dagens andre store sykkelrute starter etter en rask tur gjennom Riccall til Bishopthorpe, og det er noe av det vakreste landskapet som rytterne vil se hele dagen. Sam McClary, som kjørte og redet lengden av Storbritannia i 2014, husker det med blandede følelser. "Jeg hadde litt knesmerter på tiden - det føltes som om noen stakk meg - men veiene var ganske bra," sier hun. "Det er en stygg 27 prosent høyde et sted der inne, det er ganske dårlig, spesielt etter at volumet på sykling gutta har gjort allerede, men å ha et lag med ryttere rundt deg hjelper alltid - ikke bare for å være i stand til å glide nedover dem, men også for den merkelige pickupen når de mørke tider kommer. "

Høydepunktet på denne delen av ruten er en kupert tur gjennom hjertet av Northumberland National Park. "Pass på at du har hodet opp for det," sier McClary.

Del fire: Slott og brostein

Den endelige løpet av dagen tar deg fra utkanten av Edinburgh til hjertet av gamlebyen med noen av byens mest ikoniske natur underveis. "Selvfølgelig er det også ganske kupert," sier Fiona McKenzie, en av to instruktører på byens Edinburgh Running Network. "Tilnærming til slottet er omtrent det høyeste punktet på ruten, men i det minste får du sjansen til å sette pris på vakker utsikt når du er der oppe. Du nærmer deg slottet fra kasernen, som er en av de beste utsikten over det - veldig gjenkjennelig, veldig ikonisk. "

Selvfølgelig vil du ikke glide opp på dette stadiet, så det er en god ide å være oppmerksom på ruttens fallgruver før du går av. "Mange av disse veiene er brosteinsbelagte, spesielt rundt St Giles Street," sier McKenzie. "Pass på at du har et par sko som er godt innbrutt, og at du er trygg vil bære deg gjennom. Returavsnittet gjennom South Bridge er en ganske travel gate full av busser og folk, men hvis du slår det tidlig nok, vil det ikke være et problem. "

Ting legger seg ned etter det en eller annen måte, med en ekstra sjanse til å sette pris på den kuperte utsikten over byen og det omkringliggende landskapet før nedkjøringene til golfbanen og starten på returbenet.

Populært emne