The Best Vegan Cookbooks

Veganskjøkkenet har tatt av seg på en stor måte de siste par årene, delvis på grunn av hvordan restauranter som Stem + Glory i Cambridge har bidratt til å forandre oppfatninger av plantebasert mat.

"Historisk sett har plantebaserte matvarer og vegetarisme i dette landet vært litt kjedelig og kjedelig. Så vi jobber hardt med smak og maten er sunn, men det er ikke sunt for det. Ikke som en kjedelig skål med rå veg, for eksempel, sier Stam + Glory grunnlegger Louise Palmer-Masterton. "Det er vegan og det er deilig."

Stem + Glory ble kåret til den beste restauranten i Cambridge av publikum i årets britiske Restaurant Awards, og Palmer-Masterton er klar til å åpne sin tredje crowdfunded operasjon i tre år i London i november.

Mens Palmer-Masterton ikke kjører Stem + Glory kjøkkenet selv, har hun vært vegan for å gå i 35 år og har en beundringsverdig samling av oppskriftsbøker som hun har prøvd og testet. Så om du er en engasjerende veganer eller en kjøttfri mandag dabbler, hvem er det bedre å be om noen anbefalinger til hjemmekokken?

"Når du spurte meg dette spørsmålet, gikk jeg til bokhyllen min og så gjennom mine veganske kokebøker. Jeg har ganske mye, så jeg prøvde å velge de som har mest betydning, sier Palmer-Masterton. Hun kom tilbake til oss med tre nødvendigheter som hun kommer tilbake til igjen og igjen, og ytterligere to som hun mener, fortjener også en nikk. Rett inn på nummer ett er en bok som er ideell for nybegynnere og for å piske opp raske midtuke måltider.

1. Enkel Vegan, publisert av Ryland Peters & Small

"Alt jeg har laget fra denne boken har virkelig vist seg bra, sier Palmer-Masterton. "Det er interessant fordi det er denne bommen i kjendis-godkjente bøker for øyeblikket, og likevel er denne skrevet av et forlag, og jeg har funnet det å være det beste. Det er en velforsket bok, oppskriftene er prøvd og testet, bildene er flotte og fremfor alt gjør det det som står på tinnet - alt tar 20-30 minutter. Det er noen veldig fine salater og kalde retter i denne boken. Det er en falafeloppskrift i denne boken som jeg vil lage mat igjen og igjen. "

Flere av Palmer-Mastertons favoritter fra Enkel Vegan:

 • Brun ris, hasselnøtt og urtesalat med kaffir limedressing
 • Grønn bønne- og kikersalat med sesam dressing
 • Italiensk bønne dukkert
 • Søtpotet og kokosnøtt suppe med Thai pesto

Kjøp på Amazon | Paperback £ 4.48 (NOK 10, -)

2. Vegan Street Food, av Jackie Kearney

"Denne boken er som en tur rundt Asia - det er en del på hvert land," sier Palmer-Masterton. "Det er noen helt spektakulære oppskrifter, og dette er en annen hvor alt jeg har kokt har vist seg utrolig bra.

"Oppskriftene er litt mer kompliserte, og det er definitivt problemer med mengder. Hvis du er en nybegynner kokk, er dette kanskje ikke det beste stedet å starte, men det er en bok for noen som har gått gjennom de første stadiene av matlaging vegansk mat og ønsker å presse seg litt, eller imponere sine venner. "

Palmer-Mastertons favoritter fra Vegan Street Food:

 • Pol sambol - Sri Lankas kokosnøtt chutney
 • Sambar - Tamil dal
 • Klistret kokosris med mango
 • Badass bondas - krydret potet og vårløkballer

Kjøp på Amazon | Hardback kr 119,00 (NOK 17)

3. Vegan Cupcakes ta over hele verden, av Isa Chandra Moskowitz

"Dette er en enestående bok. Kvinnen som skrev dette er en av de viktigste aktørene fra den tidlige veganske scenen, sier Palmer-Masterton. "Hun vet virkelig hva hun gjør med vegan baking - hver eneste kake som jeg har stekt fra dette har vist seg å være 100% perfekt. Det handler om å heve agenter, og mange oppskrifter bruker for eksempel en kombinasjon av bikarbonat av brus og eddik.

"Den andre tingen er, mens den kalles Vegan CupcakesTake Over The World, du kan bruke den grunnleggende cupcake oppskriften på en kake i stedet, og det fungerer veldig bra. Hvis du skal få bare en vegansk bakebok, periode, så få denne. "

Palmer-Mastertons favoritter fra Vegan Cupcakes ta over hele verden:

 • Sitron macadamia cupcakes
 • Abrikos glasserte mandelmuffins
 • Gingerbread cupcakes

Kjøp på Amazon | Paperback £ 10

Se relatert Veganskokk Gaz Oakleys tips for matlaging Great Vegan FoodWin din neste grill med denne Vegan Burger RecipeThe Vegan Diet Explained

4. Veganomicon, av Isa Chandra Moskowitz

"Dette var en av de originale veganske matlagingsbiblene," sier Palmer-Masterton. "Det er egentlig ikke en av mine favoritter fordi jeg ikke bruker det mye, men det har et sted på kjøkkenet mitt. Det har ingen bilder, men det er helt tonnevis med oppskrifter i det, og det er bra for bare å bla gjennom for ideer.

"Forbindelsene er flotte. Jeg liker mye rå mat, men rå mat handler om dressingen, så å ha et godt utvalg av dressing og dips er virkelig kritisk for min matlagingstilstand. Denne boken gjør det veldig bra. "

Kjøp på Amazon | Paperback 149 kr

5. Vakkert Real Food, av Sam Murphy

"Denne gjorde listen på grunn av de rå veganske desserter," sier Palmer-Masterton. "Da jeg fikk denne boken, laget jeg noen ting fra det, og jeg var snill, ja ... oppskriftene er i orden. Det var ikke før jeg flikket til veganske desserter i baksiden av boken som jeg skjønte at dette er hvor denne kvinnen er på. Hun har den mest delikate veganske rå desserten jeg noensinne har smakt! Det er en frukt- og mutterbase, deretter et mintlag og et sjokoladelag.

"Vanligvis er oppskriftene ganske utfordrende. Som Vegan Street Food det er for den mer erfarne kokken. Men skjønnheten i raske desserter er at de er ganske enkle da de pleier å ha færre ingredienser, og de er vanligvis bare blandet. Det er lagt til lag av administrasjon, så å si: du må suge cashewnykker, du må lage basen separat og du trenger en virkelig kraftig blender eller det ender litt kornig. "

Kjøp på Amazon | Innbundet £ 10,70 (NOK 19)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar