De beste TV-boksettene du ikke har hørt av for festlig perineum

Som sin anatomiske navnebror er den festlige perineum den kjedelige delen som strekker seg mellom to mye mer interessante deler. Det kommer etter Boxing Day når slektningene har gått hjem, det er iskaldt, du er oppblåst med karbohydrater og cider, og det er ingenting å gjøre før treningsregimet på nyttår sparker inn - og det er den perfekte tiden for en tv-binge.

Problemet er, du har jobbet deg gjennom Breaking Bad og det er måneder til de nye årstidene av Våghals og Oransje er den nye sort. Med alle de tomme timene som strekker seg ut til 3. januar, hvorfor ikke dykke inn i noe du vanligvis ikke prøver å prøve? Trener ser utover det vanlige amerikanske og britiske tilbudet for å finne noen uventede TV-edelstener.

ANBEFALT: Filmer du ikke vil savne over julen

The Disappearance

Siden DrapetTV har sett utslett av miseryguttmorddetektiver som løser forbrytelser med lite hensyn til sosiale nisjer, og blir med i likeså Broadchurch og Broen er denne franske serien. Nykommet i Lyon, kommandant Bertrand Molina (pent spilt av steinvendt komiker François-Xavier Demaison), er straks tvunget til å håndtere forsinkelsen til den 17 år gamle Léa Morel (Camille Razat) på en musikkfestival. Spenningen stiger som politiets søk avslører noen ubehagelige sannheter for familien og vennene sine, forverret av Molinas høyrehendte, profesjonelle profesjonalitet. Et klassisk mysterium med mistenkte og røde sildene i massevis, det er en lett, men involverende klokke som ikke utgjør sin velkommen.

Beste ting om det? Alix Poisson og Pierre-François Martin-Laval som Léas ødelagte foreldre er helt overbevisende, men sannsynligvis det mest underholdende elementet er utviklingsrapporten mellom Molina og den perpetuelt sultne partneren Camille Guérin (Alice Pol).

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? Åtte timer.

Du vil like det hvis du liker ... Drapet, spesielt hvis du tenkte den første sesongen - hvor, som her, en tenåringspike forsvinner og vi ser den knuste effekten på familien hennes - var for lang ved 20 episoder. Tilgjengelig på Amazon Instant Video (ikke Prime), iTunes, DVD, Blu-ray

IRIS

Hevn. Forhindre tragedie. Kjærligheten til en god kvinne. Action-heltmotivasjon er vanligvis ganske forutsigbar - men for NSS-operatørene Kim Hyun-jun (Lee Byung-hun) og Jin Sa-woo (Jung Joon-ho), er årsaken deres en langt eldre: gjenforeningen av Korea. Åh ... og det er kjærlighet til en god kvinne, selv om det dessverre er det samme for både Kim og Jin. Som de hemmelige agenter kjemper for halvøyaens framtid, ser konkurrerende byråer ut av ingensteds, gode gutta er dårlige og vice versa, karakterene er horribly drept bortsett fra egentlig ikke, og det hele legger opp til en rakettdrevet internasjonal spionasje-thriller - det dyreste koreanske tv-dramaet som er gjort - som vil holde deg spikret til sofaen din.

Beste ting om det? Breakneck-skift fra romantikk til handling vil holde deg på tærne, mens stedene - det ble skutt i Japan og Ungarn samt Korea - er vakkert fremvist med noe svimlende kameraarbeid.

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? 20 timer.

Du vil like det hvis du liker ... Den svært savnede, alltid spennende, ekstremt dumme tidlig 2000-tallet fra USAs spiondrama Alias, med Jennifer Garner. Tilgjengelig på Netflix

ANBEFALT: Boksesettene til Binge Watch over julen

Tykkere enn vann

Du trodde svensk TV var alle grim-faced detektiver og døde kropper? Tenk igjen. Noen ganger er det solfylte, drømmende familiedrammer ... og døde kropper. Waldemars søsken blir gjenforenet i familiens gjestgiveri på Ålands ferieøya uten å vite hvorfor - til moren tar sitt eget liv, og hun vil instruere dem om å tilbringe sesongen som forvalter hotellet sammen hvis de vil ha arv. Eldste bror Lasse (Björn Bengtsson), en sliter Stockholm restauratør, yngre søster Jonna (Aliette Opheim), en skuespiller og midtbarn Oskar (Joel Spira), som forvalter gjestehuset med sin kone Liv (Jessica Grabowsky), starter med beste hensikter, men de kan ikke unnslippe problemene i fortiden. Hvordan ble Lasse restaurant satt i brann? Hva skjedde med faren deres? Og hvorfor er den sexy trollmannen som tar henne topp foran Oskar? Noen av disse spørsmålene vil bli besvart.

Beste ting om det? Spiras ytelse er en mesterklasse i mellombarns usikkerhet, da han holder Oskars sjalusi og hån i det meste under overflaten - mesteparten av tiden.

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? Ti timer.

Du vil like det hvis du liker ... Netflix Bloodline, som det deler noen likheter i tema om ikke tone. Tilgjengelig på All4, DVD

Club de Cuervos

Sex, narkotika, familie, politikk og fotball - dette blanke meksikanske dramaet har alt du kan ønske deg fra en tv-binge. Når den lange tjenerformannen til Cuervos FC dør, antar datteren hans Isabel (Mariana Treviño) at hun vil lykkes med ham, bare for å bli overført til sin plettfrie yngre bror Chava (Luis Gerardo Méndez), som har store planer om å gjøre Cuervos Real Madrid i Latin-Amerika ... hvis han kan slutte å feste lenge nok.Cue den uunngåelige konflikten, som forfatterne mine ekspert for både drama og komedie. Avhengig av hvem du støtter, kan du også finne noen spiss satire om måten fotballklubber kjøres på.

Beste ting om det? Utvilsomt Treviño, hvis tannsliping, knyttneve-frustrasjon er en fryd.

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? Med andre sesong utgitt i begynnelsen av desember, er det 23 episoder på rundt 40 minutter hver.

Du vil like det hvis du liker ... Fiery kvinner strever for å oppnå sine ambisjoner og avkaster sjakkene til sine overbærende familier. Ja, det er i utgangspunktet Game of Thrones men med fotball og velstående meksikanske playboys. Tilgjengelig på Netflix

ANBEFALT: Den aller beste ting å se på Sky Q akkurat nå

Miss Fisher's Murder Mysteries

Hvis du vil ha noe utover de vanlige britiske og amerikanske tingene som regulerer TV-skjemaene, men heller ikke leser undertekster, hva med denne serien med hyggelige whodunits satt i 1920-tallet Melbourne? Phryne Fisher (Essie Davis) er den skarpe skjønneren som kjører rundt mordere og politiet, løser mordene til alle fra antikvitetsforhandlere og magasinetkolleger til skolepenger og kammerpiger, mens de quaffing champagne og viser de mest glamorøse flapper-stilene noensinne har sett i Victoria. Det er sant komfortvisning, med intriger og vitser, noen ganger bare et bakteppe til kostymer og dekorasjon, og det er umulig å overdose på det - spesielt i julen etter julen.

Beste ting om det? Når dialog og plotting sag, er det alltid gorgeously gjenskapt sett å goggle på.

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? 36 timer, men uten en overordnet fortelling å kjøre den, kan du dyppe inn og ut så mye du vil.

Du vil like det hvis du liker ... Poirot, fordi det er i utgangspunktet australsk Poirot, bortsett fra den quirky-but-brilliant art-deco detektiv har en slank bob i stedet for en voksstopp. Tilgjengelig på Netflix, DVD

Låst inne

En naiv blond kvinne blir sendt i fengsel etter å ha gjort en for mange dumgy favoriserer for sjefen sin, hvem er også hennes elsker. Ut av sin dybde og skremt, er hun tvunget til å forhandle om det farlige, ukjente fengselsområdet og finne ut hvem som kan og ikke kan stole på blant de ansatte og innsatte. Det kan høres en kjent premiss, men mens Oransje er den nye sort fokuserer på karakter og sosiale problemer, er denne spanske serien en straight-up thriller - selv om den liker OITNB, Låst inne utnytter innstillingen for litt foruroligende svart komedie. Etter at hennes cellekammerat er blitt myrdet, bestemmer nyfødte Macarena Ferreiro (Maggie Civantos) at den eneste måten å overleve er å komme seg ut, noe som betyr å fjerne et bunt penger skjult et sted på utsiden. Cue vold, chicanery, svik, mer vold ... og den obligatoriske lesbiske affære. Helt bingeworthy.

Beste ting om det? Najwa Nimris naturskygge snu som den skurkfulle Zulema er tegneserieaktig, men enormt underholdende - hei, alle fanger i Spania får lov til å holde kjæledyrskorpioner i sine celler, ikke sant? - som Ramiro Blas er som skummel Dr Sandoval.

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? Elleve timer, med en annen sesong på vei.

Du vil like det hvis du liker ... Prison Break, 24 og alt annet med en forkjærlighet for faglig utformede cliffhanger-endinger. Bare en episode ... Tilgjengelig på All4

Salamander

Et bankrøveri. Hemmelige dokumenter. En regjeringsdekning. En maverick detektiv som ikke vil slippe sannheten. Salamander har alle de klichédiske elementene i alle de mest klichéde konspirasjonspremillene, men ... det er ikke annet enn. La oss innse det, dette er ikke tiden på året for å komme inn i noe tungt, og dette belgiske dramaet rushes av i et tempo som lar deg tilgi sine mest hakkede plottpunkter. Det er skyggefulle agenter, og flashbacks til krigen, og bilbomber i suburbia, og midt i det opprettholder hele inspektøren Paul Gerardi (Filip Peeters) et permanent blankt ansikt og en hengiven engasjement for å avsløre kriminelle. Latterlig moro.

Beste ting om det? Det er bare så mange det er vanskelig å velge. Biten der Gerardi i utgangspunktet bryter saken, takket være en gobsmackingly massiv tilfeldighet. Eller det faktum at han av en eller annen grunn har en faktisk munk til å gjøre all sin googling for ham. Eller hans vakre snødekte hvite skjegg. Det er munken, ikke sant?

Hvor mye tid trenger du å bruke på det? Det er et dusin 45-minutters episoder, med en annen sesong - ja! - angivelig på vei.

Du vil like det hvis du liker ... Bytter hjernen av og går med strømmen. Tilgjengelig på Amazon Instant Video (ikke Prime), DVD

ANBEFALT: Den beste sporten på TV over julen

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar