De beste kildene til protein for veganer

Innholdsfortegnelse:

De beste kildene til protein for veganer - øVELSER 2023
De beste kildene til protein for veganer - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du bestemmer deg for å skifte bryteren til en helt plantebasert diett, er det visse deler av dietten du trenger å være oppmerksom på for å sikre at du får næringen du trenger for å holde deg frisk. En av disse er protein, fordi generelt har omnivorer en tendens til å få mesteparten av deres fra kjøtt og melkeprodukter.

Å få alt proteinet du trenger fra et vegansk kosthold, er virkelig oppnåelig, selv om du har de høye proteinbehovene som følger med en atletisk livsstil. Du må bare vite hva du skal spise - så vi spurte Heather Russell, dietist på Vegan Society for råd om akkurat det.

Hva er de beste kildene til protein for veganer, spesielt hvis de trener ofte?

Kvaliteten på alle kilder til protein varierer, og en god måte å finne ut hva de beste veganske kildene er å se på mengden lysin, som er en aminosyre. Gode kilder inkluderer bønner, linser, erter, soya, peanøttsmør, quinoa, cashewnøtter, chia frø, hørfrø, hampfrø og gresskarfrø. Spesielt soya er en god kilde til planteprotein - kvaliteten på planteproteinet i soya er lik kjøtt og melkeprodukter, slik at det kan være spesielt verdifullt spesielt for folk som har høyere proteinbehov som idrettsutøvere. Hvis du er en veganer som regelmessig trener, er det en god idé å spise vanlige måltider som inneholder proteinrike matvarer, inkludert en bedtime-snack.

Hva med vegansk kjøtt erstatter?

Jeg vil ikke oppmuntre dem som hverdags kilder til protein fordi de inneholder ganske variable mengder salt. Det er en rekke soya kjøtt som kommer tørr. Du rehydrerer den og bruker den som vanlig hakk, og det har ingen tendens til å ha tilsatt salt. Det kan være nyttig som en sunn daglig proteinkilde som erstatter kjøtt.

Jeg vil absolutt oppfordre folk til å spise ting som linser, bønner, kikærter og tofu i stedet for å bruke kjøtt erstatningsprodukter, fordi det er best å spise minimalt behandlet mat mesteparten av tiden. Det er gode grunner til å spise bestemte matvarer som er mer bearbeidet, men hvis du vil få mest mulig ut av et vegansk kosthold, foreslår jeg at du går for de andre mindre bearbeidede kildene til protein.

Hva er den beste typen vegansk melk til protein?

Bruk av befruktet soya melk er nyttig fordi soya variasjonen inneholder mye mer protein enn andre plantemelk. Hvis du er atletisk, trenger du litt mer protein, så det er et godt valg.

Skal veganer være opptatt av "komplett" proteiner?

Jeg tror dette kan komme fra et utdatert konsept for proteinkombinasjon. Folk pleide å snakke om å måtte spise visse planteproteiner i samme måltid for å få den komplette blandingen av aminosyrer, men virkeligheten er at så lenge du har god kvalitetskilder til planteprotein på tvers av dagen, gjør du det ikke trenger å bekymre deg om å kombinere bestemte matvarer. Det handler om å velge gode kilder til protein.

Det er tre poeng. Du må ha nok kalorier samlet; du må få nok protein til dine krav når det gjelder gram per dag; og proteinkilder du spiser over dagen må være av god kvalitet. Så lenge du krysser dem av, trenger du ikke å bekymre deg for mye.

Se relatert Vegan Diet Explained3 Vellykket Sporting VegansA Plant-Based Protein Shake Oppskrift som fungerer for Veganer

Kan vegan protein kosttilskudd være nyttig?

Jeg sier alltid det er bedre å få protein fra mat, fordi mat er en hel pakke næringsstoffer - det er ikke bare proteinet du får fra dem. Den eneste situasjonen der jeg vil foreslå at noen bruker et proteintilskudd, er hvis de har prøvd sitt beste for å slå sitt proteinmål over dagen, men av en eller annen grunn sliter de med å gjøre det, og de finner at ved hjelp av et supplement kan de å gjøre det.

Folk fokuserer mye på protein, men egentlig må du se på det generelle spisemønsteret og kvaliteten på maten du spiser, og hvis du spiser mye bearbeidet mat og næringsstoffer av seg selv, kommer du ikke til å få Fordelen med alle de andre tingene som kommer med en god kilde til planteprotein som vitaminer, mineraler og fibre.

Populært emne