De beste stillingene som skal brukes når du ammer din baby

Fra den klassiske vuggen hold til rugbyballen (bli hos oss ...), er det nok av ammende stillinger til å prøve til du finner det som passer best for deg og din baby

Når du har gått med amming, vil du snart finne ut hvilken stilling som er riktig for deg, spesielt hvis du har hatt en keisersnitt eller er sykepleier tvillinger. Heldigvis er det nok å prøve ut til du finner den rette.

Uansett hvilken du velger, må du sørge for at du støttes riktig. Du skal amme i mange timer om dagen - stol på oss, det er verdt å bli skjegg!

Rull ned for vårt galleri med bilder som viser deg hver posisjon.

Det klassiske vuggeholdet

Sitt i en stol (en med støttende armlener er best) og vugge babyens hode i armens kjeve. Hold ham over fanget ditt, eller hvil ham på en pute i fanget ditt, slik at han ligger på hans side med hodet støttet av underarmen og nesen hans vendt mot brystvorten. Kast underbenet under eget.

Hvis han er på sykepleie på venstre bryst, hvil han på hodet i krøllet på venstre arm.

Forlenge underarmen og legg ned ryggen for å støtte nakken, ryggraden og bunnen.

Forlenge underarmen og legg ned ryggen for å støtte nakken, ryggraden og bunnen. Han skal ligge rett, eller i en liten vinkel, med øre, skulder og hofte opp og knærne mot kroppen din eller like under høyre bryst.

Mamma tips: Hvis du har en avføring eller et salongbord, legg føttene opp. I tillegg til å gjøre deg mer komfortabel, vil det stoppe deg fra å lene deg ned mot babyen din.

Kryss over holdet

I stedet for å støtte barnets hode med armens skur, bytt armene slik at du bruker den motsatte til brystet han foder fra.

Så, hvis du ammer fra venstre bryst, bruk høyre hånd og arm for å holde babyen din og bruk hånden til å lede munnen mot brystet. Igjen, hans kropp, bryst og mage skal være rett overfor deg.

Mamma tips: Dette kan fungere godt for små babyer eller hvis den lille har problemer med å låse på, da du kan styre babyens hode mye bedre.

Ligger på din side

Sykepleie ligger på din side, kan være et godt alternativ for nattetid eller hvis du gjenoppretter fra keisersnitt.

Til sykepleier legger seg ned på din side, legg noen puter bak ryggen for å få hjelp (spør din partner til å hjelpe). Du kan også legge en pute under hodet og skuldrene og en mellom dine bøyde knær for å sikre at ryggen og hofterne er i en rett linje.

Tegn babyen din nær deg, slik at nesen vender mot brystvorten og vugge hodet med hånden på bunnen av armen. Alternativt vugger du hodet med topparmen, tucker bunnarmen under hodet, ut av veien.

Mamma tips: Barnet ditt bør kunne nå brystvorten uten å måtte stress og uten at du trenger å bøye seg over mot ham. Hvis barnet ditt må være høyere, legg en liten pute eller pute under ham - hvis han fortsatt ikke kan nå komfortabelt, vil du kanskje holde brystet og løfte det opp litt med fingrene under.

Hvis du har store bryster, kan du prøve et brettet håndkle plassert under ribbeholderen for å løfte kroppen litt.

Rugbyballen, underarm eller clutch hold

Dette holdet innebærer å tucking babyen din under armen (på samme side som du pleier å være), litt som å holde en rugbyball.

Din helsebesøkende kan anbefale denne stillingen hvis du kommer fra en C-seksjon og vil unngå å ha noe på magen din, hvis du er en mamma til tvillinger og ønsker å sykepleier begge babyer samtidig eller hvis du har store bryst eller flate tepler.

Start med å plassere babyen din under armen på din side. Han skal stå overfor deg med føttene som peker mot ryggen og nesenivået med brystvorten.

Legg puter i fanget eller rett ved siden av deg for å støtte armene dine, og støtt deretter barnets skuldre, nakke og hode med hånden. Bruk en C-hold (kopp fire fingre under brystet klokka 9 med tommelen på toppen klokka 3), før han til brystvorten din, hake først. Bruk underarmen til å støtte sin øvre del av ryggen.

Mamma tips: Ettersom taket lar deg lede barnets hode til brystvorten, kan det være et godt alternativ for mindre babyer og de som har problemer med å låse på. Bare vær forsiktig så du ikke skyver ham mot brystet ditt så mye han motstår og buer hodet mot hånden din.

Avslappet

Med massevis av puter bak deg, lene deg tilbake til en semi-tilbaketrukket stilling. Legg barnet ditt på toppen av deg, magen på magen din, med nesen i nærheten av brystvorten.

Kroppen hans skal være parallell med din. Støtt ham med en hånd på bunnen. La ham vri seg i en god posisjon og feste seg til brystet ditt - dette kan ta en stund først.

Dette er en flott posisjon for en nyfødt som det tillater ham å ta initiativet og utforske amming for seg selv. Det gir også den aller viktigste muligheten til å fôre hud til hud, og er bra for slitne mødre, da det er så avslappende posisjon.

Ligger på ryggen

Lig deg ned på en seng, flatt på ryggen med knærne dine og legg barnet ditt med forsiden nedover, nesen på samme nivå som brystvorten.

Støtt babyen med hendene, men la han manøvrere sitt eget hode for å feste og mate som han ønsker.

Denne stillingen er nyttig hvis du har en rask melkefrigivelse, ved hjelp av tyngdekraften, for å redusere din melk naturlig og la babyen styre hodet og reagere på strømmen. Det er en behagelig posisjon for kvinner med små bryster og letter et høyt nivå av hud til hudkontakt.

Underarm holdet

Avslappet

Ligger på din side

Klassisk vuggehold

Ligger på ryggen

Kryss-vagga

For støtte til mamma til mamma, besøk nct.org.uk eller ring 0300 330 0700 (mellom kl. 08.00 og midnatt) for å snakke med en utdannet ammende rådgiver.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar