De beste stedene å se London Marathon

Innhold

Både å se på og kjøre London Marathon er utrolige opplevelser, men tilskuere får den ubemerkede bonusen på å ikke dekke 42,2 km til fots. Støttemottakere mottar er fantastisk rundt marathonbanen, så det er garantert en god tid hvor som helst langs ruten, men det er flere flekker som er bedre enn andre, avhengig av hva målet ditt er. Noen vil se deres løper og, like viktig, bli sett av deres løper; noen vil bare ha en stor mengde til å feire i festen atmosfæren mens andre vil ha akkurat det motsatte - et rolig sted å se løpet gå forbi. Vel, roligere - strengt tatt ingen steder på ruten kan kalles stille.

Hvis du vil ha en stor mengde og en rød-varm atmosfære, så er det tre åpenbare valg: Cutty Sark, Tower Bridge og The Mall. Hvis du er ute etter en twofer - og hvem som ikke er - Cutty Sark ligger like etter syv kilometer markøren, så tilskuere har muligheten til å forlate The Mall etter å ha spottet sin løper for å heve dem på under den siste strekningen. Når det er sagt, hvis du ikke setter opp leiren veldig tidlig på noen av disse stedene, vil du slite for å se mye av alt, og det rene antallet mennesker som samler seg der, kan være off-putting for mange.

Et annet populært sted hvor du får en bedre sjanse til å se løpet, er 1,5 kilometer lang strøk mellom Tower Bridge og Limehouse. Løpere går begge veier ned i denne delen - går østover mot Canary Wharf etter å ha krysset Tower Bridge på mile 13, deretter på vei mot mål etter en løkke rundt Isle of Dogs - slik at du får to sjanser til å bølge og heie.

Når det gjelder Isle of Dogs, har denne delen av løpet lenge vært kjent for å være litt roligere, spesielt rundt Mudchute. Dette omdømme synes imidlertid å ha resultert i flere personer på vei der, så det er ikke så annerledes enn noe annet på banen.

Vanligvis er de roligste stedene på ruten sør for elven, med unntak av nær starten på Greenwich Park og Cutty Sark. Hvis du leder til Woolwich, får du en god sjanse til å stå langs veien for å se løpere mellom miles to og fire, og du vil da også ha god tid til å komme til et annet sted på banen for å se dem igjen.

Se relatert Alt du trenger å vite om London Marathon Ballot 2019Hvordan skal håndtere kjører i en varmebølge

Uansett hvor du planlegger å se løpet, er det noen få gyldne regler. Den første er å komme dit tidlig - Londons transport vil være ekstremt opptatt, så reiser vil ta lengre tid, og hvis du er sen, kan du ende opp med en vegg av mennesker mellom deg og veien.

Den andre regelen er å vite hvor raskt løperen du støtter er. Du kan få et estimat fra dem og bruke det til å komme i posisjon til rett tid, men det er en god ide å laste ned London Marathon-appen og spore dem live slik at du vet når de skal passere deg, bare hvis de fly ut av blokkene eller slå veggen tidligere enn forventet.

Til slutt vil de smarteste tilskuerne i 2018 være kurs-side veldig tidlig for å se elitenløpene komme gjennom, fordi årets London Marathon har et eksepsjonelt felt. I mennets løp løper stjernens trio av Mo Farah, Eliud Kipchoge og Kenenisa Bekele sammen med 2017-vinner Daniel Wanjiru. Og i kvinners løp forsøker Mary Keitany ikke bare å forsvare sin 2017-vinning, men forsøker å bryte verdensrekordet om 2t 15min 25sek, satt av Paula Radcliffe i London i 2003. Keitany vil bli utfordret av Tirunesh Dibaba og Rose Chelimo, som vant maratonmesterskapet i London i fjor.

Hvis du ikke vil stole på live-trackeren i appen, kan du gå til London Marathon-nettsiden for en pacingsguide som vil gi den vanskelige tiden du kan forvente eliten og amatørløpene i en rekke trinn for å passere hver milmarkør på kurset.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar