Den beste maten å spise på hvert trinn av graviditet og etter fødsel

I stedet for å lurching fra saintly matvaner til en chocolate binge, skreddersy dietten til hvert trinn i ni måneder. Hils deg til dine nye spiseregler

Forskning tyder på at halvparten av britiske kvinner er forvirret av matenes råd gitt under graviditeten. Vi skal spise sunt, men hva og når? Den siste tilnærmingen er å skreddersy kostholdet ditt for å støtte babyens utvikling i hvert trinn av graviditeten. Og som det er hva kroppen din trenger, passer den også til dine ønsker. Ta den på.

Fase 1: De tidlige ukene

Før du blir gravid og i løpet av den første måneden av graviditeten, legger du ned næringsreserver til fordel for babyen din. Så hva skal du lagre? Greens er et flott sted å starte, spesielt brokkoli og spinat, da disse er rike på folsyre. 'Dette gir byggesteinene som trengs for å konstruere hver celle i babyens kropp,' sier næringsdrivende Saidee Bailey. Folsyre hjelper også den avgjørende tidlige spinalutviklingen. Og det er ikke alt. Grønnene kan bidra til å lette tidlig morgenkvalitet, takket være deres høye magnesiuminnhold. En nylig undersøkelse som fant opp til 90% av kvinnene med alvorlig morgenkvalitet var mangelfull i mineralet, sier Saidee.

Fase 2: Uker fire til 12

Din baby utvikler seg raskt. På rundt seks uke begynner hjertet å slå og hans røde blodlegemer dannes, så øk ditt eget jerninntak. Det finnes to typer - heme jern (funnet i kjøtt) og ikke-heme jern (i grønne grønnsaker). De er like gunstige, men heme blir utnyttet lettere enn sin vegetariske fetter. Hvis du ikke spiser kjøtt, drikker du appelsinjuice med måltider for å hjelpe med absorpsjon.

Grønnene kan bidra til å lette tidlig morgenkvalitet, takket være deres høye magnesiuminnhold

Ved uke 12 utvikler babyens hjerne seg raskere enn noen annen del av kroppen, så last opp på den gode fett DHA. Den rikeste kilden er fet fisk - tenk sardiner og makrell. Gravide kvinner bør holde seg til to porsjoner fet fisk per uke, så du vil kanskje fylle opp nivåene dine. 'DHA absorberes like lett i tilleggsform. Se etter et prenatal vitamin som inneholder EPA eller DHA, sier nutritionist Lowri Turner. Prøv Biocare Mega EPA (£ 9,25, revital.no).

Fase 3: Uker 13 til 28

Når du beveger deg mot uke 15, starter du med gulrøtter og andre appelsinfôr, slik som søtpotet, i kostholdet ditt, da de er rike på betacaroten. «Barnas øyne begynner å utvikle sine funksjonelle komponenter nå, og betacaroten har øyehelse, sier Saidee. Hvis du er ute etter meieri, gå for det, da dette er en perfekt tid for å øke kalsiumreserver for å styrke babyens bein. Du kan få det fra melk, yoghurt og harde oster, samt tofu og sardiner med beinene i. Vitamin D hjelper deg med å absorbere kalsium, men hvis en dose solskinn er ønskelig tenkning akkurat nå, fyll på sopp da de inneholder en anstendig dose. Sink er en annen må-ha på dette stadiet. "Det er nødvendig for produksjon, reparasjon og funksjon av DNA, så det er viktig i svangerskapet - en tid med rask cellevekst," sier Saidee. Det bidrar også til å avverge forkjølelse, en bonus på et tidspunkt når immunsystemet ditt senkes, og du er mer sårbar for å plukke opp alle bugs. Og fortsett å ta DHA. En studie viste at kvinner av kvinner som tok DHA-kosttilskudd i løpet av uke 18, gjorde bedre i kognitive tester i en alder av fire, sier Saidee.

Fase 4: Uker 29 til 40

"Når du treffer 30 uker, legg til en side servering av grønn, spinat eller sveitsisk chard til måltider, da de er fulle av vitamin K," sier Saidee. "Dette vil hjelpe babyens blod til å koagulere." Drikk mye melk også, da han fremdeles lagrer sine reserver av kalsium og magnesium.

Drikk mye melk, da babyen din oppbevarer sine kalsium og magnesiumreserver

Ved uke 38 er babyen din fullstendig dannet og bare lungene utvikler seg fortsatt. Spis Brasil nøtter for å øke selenivået ditt, et mineral som er forbundet med sunn lungekapasitet. Det er også på tide å tenke på deg selv. «Du ville ikke kjøre et maraton uten å være sikker på at du er i form - det samme gjelder for å forberede seg på fødsel,» sier jordmor Clemmie Hooper. «Jo større immunforsvaret er, jo mer immunitet går du over til babyen din.» Så sett deg fast i fullkorn, fisk og antioksidanter - tomater, tranebær og artisjokker er alle gode kilder.

Fase 5: Etter fødsel

Woo-hoo! Du gjorde det og din baby er her. Nå er det på tide å få styrken tilbake etter arbeid og gi opp til regelmessig amming. Etter fødselen, vil kroppen din ha nytte av kobber. Dette mineralet bidrar til å redusere betennelse, ømhet og vondt etter arbeidskraft. Den rikeste kilden er sesamfrø, så sprinkle dem på alt de neste ukene.Når babyens øyne fortsetter å utvikle seg i opptil seks måneder etter fødselen, må du holde deg i squash og gresskar, da betacaroten kommer gjennom i din melk. Kast i noen røde paprika også. De inneholder bioflavonoider, som kan redusere risikoen for infeksjon rundt babyens navlestreng. Og sørg for at du spiser nok. Kvinner trenger rundt 300 ekstra kalorier om dagen i de første månedene av amming.Mens du ikke skal spise kjeks hele dagen, kan du behandle deg selv. Hva er din favoritt graviditet mat? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar