Den beste maten som gir vitamin D

Siden vinteren nå er fullt på oss og solen er veldig lav i himmelen, er sollyset ikke sterkt nok til å lage noe vitamin D i huden vår som det var i sommermånedene.

Så det er nå viktigere enn noensinne å sørge for at du og dine små får nok vitamin D, noe som er viktig ikke bare for beinhelse, men også immunforsvaret.

Helseinstituttet anbefaler at alle barn i alderen seks måneder til fem år skal ta et daglig tilskudd av vitamin D hele året for å sikre at de oppfyller det anbefalte daglige beløpet. Det anbefales også at alle ammende og gravide tar et daglig tilskudd på 10 mikrogram, så vitamin D-kosttilskudd bør være en viktig stapel i alle hjem med små barn.

>> LES: HVORFOR VITAMIN D ER VIKTIG FOR VIKTIGE OG BREASTFEEDING MUMS

De fleste multivitamintilskudd inneholder vitamin D, men å velge et flytende vitamin D-supplement som Colief Vitamin D3 Drops betyr at du enkelt kan gi den lille og deg din daglige dose fra en flaske.

De fleste matvarer inneholder ingen vitamin D. De eneste matvarene som vil bidra til å holde vitamin D-nivåene toppet opp er:

Oljete fisk

Fet fisk har den største naturlige kilden til vitamin D, så du bør prøve å spise den en eller to ganger i uken.

egg

Egg inneholder små mengder vitamin D og kan gi litt av vitaminet i de mange retter og mat de er inkludert i.

Kjøtt

Kjøtt som biff, svinekjøtt, lam, kalkun og kylling inneholder svært små mengder vitamin D. Hvis du spiser kjøtt, er det en god ide å inkludere dem i deg og dine barns dietter fire eller fem ganger i uken.

Fortified mat

I Storbritannia er bare noen få matvarer forsterket med D-vitamin. Disse inkluderer frokostblandinger, yoghurt, brød, margariner og fordampet melk, så prøv å velge disse fortified foods når du kan.

Formelmelks for babyer og småbarn

Disse melkene er alle forsterket med små mengder vitamin D, men de små som drikker disse melkene, bør fortsatt ta det anbefalte vitamin D-supplementet.

Judy More er en registrert dieter og registrert ernæringsfysiolog som spesialiserer seg på barn ernæring. Hun er æreslærer ved Plymouth University og medlem av Royal Society of Medicine, Association for Nutrition og SENSE Nutrition. Judy satte opp barnevernadministrasjonen etter mange års erfaring med å jobbe som barnedieter på NHS-sykehus og fellesskapstoleranser. Judy er medlem av Colief Expert Panel, som også omfatter GP Dr Jumoke Thomas, barnepsykolog Dr Maggie Redshaw og helsepersonell Dawn Kelly.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar