Fordelene ved å kjøre på sand

Innholdsfortegnelse:

Fordelene ved å kjøre på sand - øVELSER 2023
Fordelene ved å kjøre på sand - øVELSER 2023
Anonim

På leiligheten … Sikt til våren

Ikke utelukke flate flater: En 2013-studie viste at idrettsutøvere som intervjuet på jevnt underlag gjorde større VO2-maksimale forbedringer enn de som kjørte helt på åser. Off-road når du kan - det vil redusere effekten du tar fra hvert trinn.

Trenger å vite "Hold kadansen høyt," sier Saucony UK-idrettsutøver og britisk verdensmesterskapsrepresentant Ieuan Thomas. "Gjør din kontakttid minimal, og prøv å sprenge fra bakken."

På stier … Vær oppmerksom

Ujevnt terreng krever at du blir mer oppmerksom på hvert trinn, og det er en god ting. Kjører på disse overflatene kan gjøre deg sterkere ved å forbedre stabiliserende muskler du bruker for balanse. Det er nesten en form for oppmerksomhet.

Trenger å vite "Hvis du er off-road, vær forsiktig med løs og ustabilt terreng," sier Thomas. "Slå opp og fremover for å se neste fotplassering enn å se direkte på gulvet." Og pass opp for lave grener.

På sand … Hold det kort

Det er en grunn Rocky gjorde det. Kjører på sand tar 1,6 ganger så mye energi som å holde på en hard overflate, ifølge en studie i Journal of Experimental Biology. Kroppen din kan ikke stole på en hælstrike, noe som tvinger kalvemuskulaturen til å presse hardere.

Trenger å vite Planlegg din første løp for lavvann og løp på den pakkede sanden nær vannet, gi råd til forskerforfatterne - du kan alltid oppgradere til den mykere sanden etter et par øvelser.

I åsene … Trykk vanskeligere

Kenyanske marathoner behandler fjellarbeid som mental trening, men det er fysiologiske fordeler - gå opp, du skal bygge benstyrke og aerobisk kapasitet, og du kommer til å få eksentrisk trening som gjør at bena dine pleide å ha lang innsats.

Trenger å vite "Bekjemp trang til å lene seg fremover," sier Thomas. "Det vil redusere ditt bevegelsesområde, og redusere strømforsyningen. Kjør med armene dine - og husk, hvis du er på en skråning over 15 °, går det faktisk mer effektivt. "

I snø … Sakte ned

Bind opp og tøft det - du vil dra nytte av forbedret ytelse, sier forskere fra St Mary's University. I en studie gjorde deltakerne som gjorde 10Ks i vinterforhold bedre enn de i sommervarmen - nytte av lavere hjertefrekvens og lavere oppfattet anstrengelse.

Trenger å vite Intervaller vil trolig være for å beskatte på luftveiene, spesielt hvis du puster hardt. Hold den stabil, men sett inn og sikte på avstand.

Se relaterte The Best Trail-Running Spots For LondonersHow To Master Hill Running - Og WhyMeet Mannen som kjører maraton i snøen

I vann … Gjenopprett

Du kan ha eksperimentert med det på ferie, men det er konkrete fordeler å jogge i den dype enden. En 2017-studie fant at det tilbys nok aerobic stimulus for trening, samt å redusere belastningen på ryggraden. Hvis du er skadet, er det en god innsats.

Trenger å vite Varm opp ved å bevege deg rundt i bassenget, deretter opp intensiteten ved å løpe på plass, kjør knærne opp som om du var tredemølle sprinting. Ja, vær så snill å holde denne for stille tider ved bassenget.

Populært emne