De 7 livskvaliteten barnet ditt virkelig trenger

Innholdsfortegnelse:

De 7 livskvaliteten barnet ditt virkelig trenger - BABY-OG-SMåBARN 2023
De 7 livskvaliteten barnet ditt virkelig trenger - BABY-OG-SMåBARN 2023
Anonim

De mest verdifulle leksjonene i livet begynner fra fødselen. Følg disse syv trinnene for å utdanne ditt barn i skolen av emosjonell intelligens

Længe før den lille er lært å lese, skrive eller telle, er det verdifulle livsferdigheter han eller hun skal lære. Emosjonell intelligens er evnen til å tolke, forstå og reagere på våre egne og andres følelser. Det er denne ferdigheten som kan gjøre den største forskjellen i barnets fremtidige utvikling og velvære. «Vi ønsker at våre barn skal være utstyrt med de følelsesmessige ferdighetene som kreves for å møte verden,» sier ekspert Karen Atkinson. Med disse verdiene på plass, vil barnet ditt sannsynligvis være lykkeligere, mer trygg og oppleve mer sunne forhold i sitt voksne liv. Alle disse ferdighetene kan læres til små barn og grunnlaget fra fødselen, og er rettferdig å oppmuntre. Som mamma er du i perfekt posisjon til å være lærer. Og ved å praktisere disse essensielle ferdighetene selv, blir du en enda bedre mamma!

1 Mindfulness

Babyer pleier å være lykkelige som standard. Men når vi vokser opp, mister vi muligheten til å være i øyeblikket, bekymre oss for i morgen eller omtanke i går, sier Karen Atkinson. Men du kan lære småbarn å holde fast på denne baby-glade ferdigheten. «Når du går en tur i parken, be om en pjokk å legge merke til alt,» forklarer Karen. Prøv å spørre om han eller hun kan høre fuglene, se en gul blomst eller føle vinden. Hvis du har mer enn ett barn, gjør det til et spottende spill ved å spørre "hvem kan?" I stedet for "kan du?". Gjør dette med babyer, da det trekker oppmerksomheten mot hva som skjer og lærer vokabularet, vil de en dag bruke for å beskrive det selv. Å være "i øyeblikket" vil også bidra til å bygge levende minner.

2 Vennlighet

'Lære å være snill og forståelse gjør barna lykkere,' sier Bernadette Russell, forfatteren av Do Nice Be Kind, Spred Happy - Handlinger of Kindness for Kids (£ 6,99, Ivy Press). 'Barn som er hyggelige, finner det også lettere å få venner.' Den nyeste undersøkelsen tyder på at vennlighet er innebygd og bare må styrkes. "Med småbarn, prøv å spille et spill som heter" dette er min venn ", sier Bernadette. "Par barna opp og hjelp hvert navn så mange fantastiske ting om deres venn eller søsken som de kan. Det gjør begge barna til å føle seg bra. 'Hvis barna dine er for unge til å uttrykke disse følelsene, må du selv nevne sine gode egenskaper. De vil reagere varmt, spesielt hvis du gir eksempler på svært nylig oppførsel for å sikkerhetskopiere beskrivelsene dine.

3 Evnen til å lytte

Hvis du tar deg tid til å lytte til barnet ditt, vil hun trolig følge ditt eksempel og bli en god lytter selv. Så når småbarnet ditt har noe viktig (for henne!) For å fortelle deg, ta deg tid til å forlate vasken for et øyeblikk, knekk ned så du er på sitt nivå, og gi din udelte oppmerksomhet. Gjenta noe av hva barnet ditt har fortalt deg, viser at du har lyttet. Dette er en ferdighet du kan starte fra fødselen, som Karen O'Brien, 27, fra Birmingham, gjorde: "Da Dylan var en baby, snakket jeg alltid tilbake til ham mens han babbled og sa" ooh virkelig? "Og" da hva gjorde sier du? "Da han lærte å snakke, fikk svarene hans gradvis mer mening. Nå er han fire han lytter, svarer høflig og stiller et spørsmål tilbake. '

4 Nysgjerrighet

Barn er naturligvis nysgjerrig på verden, og det er opp til oss å fremme den fascinasjonen. «Det kan være kjedelig når barnet ditt spør" hvorfor? "I milliardtid, sier Joanne Mallon, forfatter av Toddlers: An Instruction Manual (£ 7,99, Nell James Publishers). Men det er slik han utforsker verden. Vær oppmerksom på hva barnet ditt er naturlig interessert i, og bli interessert også, selv om det betyr å lage mudderpanner. «Den beste måten å oppmuntre til en følelse av eventyr i barnet ditt er å ha en selv,» forklarer Joanne.

Vær oppmerksom på hva barnet ditt er naturlig interessert i, og bli interessert også, selv om det betyr å lage mudderpanner.

5 Empati

'Empati er tøft for en smårolling siden han er hardt koblet for å se seg som verdens sentrum, sier Joanne Mallon. 'Men hvis du viser empatisk oppførsel, vil han til slutt forstå.' Prøv å navngi følelser når de går opp og forklarer årsaken: 'Sam er opprørt fordi Toby tok sitt leketøy'. Deretter stiller du et spørsmål som krever at barnet ditt skal innlemme: "Hvordan kan vi hjelpe Sam til å føle seg bedre?" Når din pjokk endelig kikker utenfor sin selvcentrerte boble, vil han få redskapet til empati.

6 Godkjennelse

Vi går i store lengder for å unngå å skuffe barna våre. Men å fjerne mange av livets små urettferdigheter, betyr at barn trenger hjelp til å lære å håndtere skuffelse. Joanne Mallon anbefaler å fokusere på barnets innsats, i stedet for utfallet. «Finn noe som er spesifikt for ros,» sier hun. Slike autentiske ros vil øke selvtilliten, selv om barnet ditt ikke oppnår det han eller hun vil ha.

7 Tillit

Tillit er de første kvalitetsbarnene lærer, sier foreldre-barnpsykoterapeut Kitty Hagenbach.«De lærer seg å stole på eller mistillit og alt annet er basert på dette.» Den sikre basen du og andre omsorgspersoner gir, er grunnleggende. «Når en baby stoler på sitt miljø og føler seg trygt knyttet til foreldrene sine, er hun trygg på å uttrykke seg,» fortsetter Kitty. Så gjenkjenn at alle de små handlinger som bryr seg om barnet ditt, legger til denne kjerne liveskillen, og gi deg selv et klapp på ryggen. Alle disse hardtidsarbeidene bygger lanseringen som vil gi barnet ditt et lykkelig og selvsikker voksenliv.

Lær følelser gjennom lek

Å snakke om følelser vil hjelpe barnet ditt til å identifisere og kjenne følelser. Begynn med de enkle - glad og trist - og gå videre til komplekse følelser som forvirring og sinne. Småbarn vil finne det svært beroligende å lære at intense følelser bare er følelser som kommer og går, og ikke en fast del av seg selv.

Image
Image

Mamas & Papas Babyplay Magical Mirror (kr 16,95, mamasandpapas.com)

Et frittstående speil er flott for ansiktstrekkende spill. Babyer etterligner naturlig ansiktene du trekker. Legg navn på de ansiktene (glad, overrasket …) for et første skritt i følelsesmessig intelligens.

Foto: Corbis

Populært emne