De 5 beste sportsdokumentarene som hver mann bør se

Med den nye, fantasifulle tittelen Cristiano Ronaldo-flippen, Ronaldo, som rammer kinoer denne uken, velger menns treningsstudio de sportsrelaterte dokumentene som får blodet til å pumpe, deres hjerte racing og deres popcorn popper ...

Living With Lions (1999)

Hva går på tur, blir på tur - blir så pakket inn i en rå, all tilgang bak scenen film hvor alle påfølgende britiske og irske Lions rugby turer (og dokumentarer) måles. Å leve med løver er antitese til pandering docs som ga deg et glimt av livet i den rarefied luften av profesjonell sport, men forteller ingenting. Først og fremst innkapslet den kraften til Lions jersey: for å forvandle en partisansk haug av menn som pleide å pulverisere hverandre i løpet av de seks nasjonene til et ubrytelig lag som var i stand til å rive de fryktelige sør-afrikanske verdensmesterene på sin fiendtlige hjemmelaget torv. Det er sjokkerende at en stor lagbygning dreier seg om å boozing.

Sam Rider, MF treningsredaktør

Murderball (2005)

Et inspirerende og oppløftende blikk på den brutale sporten av quadriplegic rugby - og virkeligheten i det daglige livet for rullestolbundne idrettsutøvere som spiller den. Denne innsiktige doc undersøker den intense rivaliteten mellom de amerikanske og canadiske lagene i løpet av 2004 Paralympics i Athen, med fokus på Canucks trener - svakt tidligere amerikansk spiller Joe Soares - og hans søksmål for hevn.

Ben Ince, MF nestleder redaktør

Crash Reel (2013)

Jeg har bare gråt tre ganger foran TV: først da Free Willy endelig gjorde det over sjøveggen; da Mel Gibson ropte "Freedom!" i Braveheart, og sist i dette, et fenomenalt fortell av snowboarding, katastrofe, utvinning og beslutsomhet. Denne inspirerende og sjokkerende doc forteller historien om Kevin Pearce, en engangs konkurrent til vintersport gylne barn Shaun White, som etter en koma-fremkallende krasj er igjen med et livsendrende valg: å gi opp på sporten han lever for, eller komme seg tilbake på sitt brett og risikere livet sitt.

Chris Sayer, Coachmag.co.uk innholdsregissør

Choke (1999)

Helio Gracie kan ha grunnlagt brasiliansk jiu jitsu, og hans sønn Royce kan ha brakt den til de vestlige massene på UFC 1, men det er nok den største mesteren som noen gang kommer fra den berømte kampfamilien, eldste bror Rickson (uttalt HICK-son). Denne filmen følger ham mens han går opp til, og konkurrerer i, Vale Tudo Japan 1995, en banebrytende internasjonal ikke-sperret kampturnering. Gracies holistiske tilnærming til opplæring er fascinerende, som ser tilbake på de fremtredende dagene til MMA, hvor promotører ville skifte reglene i siste øyeblikk for å beskytte sine omsettere. Selv om det er klart av det av at Gracie er i en annen liga for de fleste av sine medkonkurrenter, er sjansen for å se på livene og motivasjonene til mennene som prøver å skrape seg i det ekstreme av kampsport, virkelig øyeåpning.

Matt Huckle, MF har forfatter

Alt dette Mayhem (2014)

Har du noen gang hørt om brødrene Pappas? Vi hadde heller ikke før vi så på denne filmen som kartlegger stigningen (og fallet) av Australias største vert-rampeskatingeksport. Fueled av ubegrenset entusiasme og nok medikamenter for å få Hunter S. Thompson til å bekymre seg for deres helse, viser All This Mayhem hvordan Tas og Ben Pappas dukket opp fra fattigdom for å gjøre det over til Amerika og konkurrere i X-Games. Dokumentarfilmen avslører en stygg side til korporatisering av skateboarding, viser hvordan å følge drømmene dine ikke alltid ende i lykke, og starter med en av de beste åpningslinjene fra noen dokumentar noensinne. "Det er tre sider til en historie: min side, din side ... og sannheten."

Max Anderton, MFs leder av digitalt innhold

 

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar