30 års gensere med å sette opp din egen bedrift

Vi har alle hatt våre egne millioner pund ideer. Vanligvis kommer disse hjernebølgene akkurat som du er i ferd med å sovne kl. 11 i seng, hvor du bestemmer deg for at det er så bra at det ikke er noe poeng å komme seg opp og skrive det ned, fordi du definitivt vil huske det neste dag . Og så gjør du det ikke, og det er igjen på jobb, du går i stedet for å tilbringe dagen med yacht shopping eller herregård.

En mann som høster fordelene ved å handle på ideen hans, er Tom Cridland. Å se en mulighet til å lage, markedsføre og selge sin egen serie av svært slitesterke klær tilbake i 2014 har ført ham, veldig kort to år senere, for å kle A-list kjendiser som Leonardo DiCaprio, Daniel Craig og Ben Stiller, få internasjonal presse anerkjennelse for sine 30 Year Sweatshirts, og åpne sin første butikk på Londons prestisjetunge King's Road.

Vi fanget opp med den 25 år gamle for å oppdage hvor alt gikk så bra for dette enmansmotemerket.

Din reise begynte med et 6 000 dollar statsstart for oppstart i 2014. Hva gjorde du før det?

Før jeg begynte merket Tom Cridland, tok jeg en diplom på moderne språk ved Bristol University, og derfra søkte jeg om mange gradstudier. Jeg jobbet i et regnskapsfirma i noen måneder, men innså snart at forretningsområdet ikke var for meg. Jeg bestemte meg for at jeg ønsket å fokusere all min innsats på å utvikle min merkevare.

Hvorfor en mote linje?

I utgangspunktet stod det fra at du aldri kunne finne det perfekte par bukser. Jeg fant også at da jeg til slutt fant klær jeg likte, to år senere måtte jeg se igjen om noe lignende på grunn av slitasje. Konstant erstatning av stifter ble en oppgave, og jeg var ivrig etter å gjøre noe med det. Jeg antar at hjernebølgen var, "Dette er et såklart plagg at det burde være lettere for folk å finne".

Men en mote linje, uten tidligere erfaring?

Vel, da jeg var 18 en venn, bestemte jeg meg for å designe T-skjorter i skolen. På syv dager solgte vi nok T-skjorter til å donere £ 3000 til Médecins Sans Frontières.

Ditt mest kjente produkt er 30 år Sweatshirt. Hvorfor har det vært en slik hit?

Jeg lærte at mange store mote merker produserer klærne deres å systematisk falle fra hverandre, og skaper en forbrukssyklus og avfall. Jeg tror at en kunde skal gå tilbake til en designer for å kjøpe et nytt produkt, for ikke å erstatte et produkt som er dårlig gjort. Jeg ønsket å skape noe mer holdbart, noe som virkelig sto tidenes test.

Du har uttalt at du ville reparere noen av dine 30 år Sweatshirts uten avgift. Har du hatt noen tilbake i en bizar tilstand?

Vi har faktisk bare mottatt en retur for reparasjon så langt! Ingen bizarre forhold enn av ...

Hva har vært den mest uventede utfordringen du har møtt i din arbeidslinje? Noe du aldri forventet ville være et problem i moteindustrien?

Som den eneste heltidsansatte har jeg funnet meg selv å være ekstremt overarbeidet til tider, så jeg så på å outsource noen av mine PR-arbeid. Thing er, som knapt varte mer enn noen få uker som tradisjonelle PR byrå avgifter for å fremme min virksomhet viste seg å være en stor økonomisk belastning. Jeg fant den beste måten å overvinne denne utfordringen var enkel: å bygge mitt eget PR-byrå.

Du har sett klærne dine på noen mega berømte mennesker - hvilken person er du mest stolt av dressing?

Nigel Olsson [Elton Johns trommeslager] er definitivt den personen jeg er mest stolt av dressing. Jeg var glad da han gjorde Tom Cridland en offisiell sponsor av Elton Johns konserter. Han har vært så nyttig og har gitt meg et slikt løft i trygghet underveis. Jeg er stolt over å si at vi har laget noen tilpassede Nigel Olsson Navy bukser og scenekjoler bare for ham.

Hva er det beste forretningsråd du har fått fra noen du respekterer?

Faren min er min veileder og den personen hvis råd jeg tar ombord mest. Jeg kunne ikke utelukkende bare en ting han sa da jeg snakker med ham ganske mye hver dag.

Hva var den siste boken, film eller TV-show som inspirerte deg til å gjøre noe fantastisk?

Jeg vil være meg, en dokumentar om landsmusikeren Glen Campbell. Det er hjerteskjærende, men samtidig en slik feiring av talent, musikk og familie. Det var virkelig inspirerende og hans sang Jeg kommer ikke til å savne deg er en av de vakreste sangene til enhver tid.

Hvilke råd vil du gi til noen som ønsker å starte en ny bedrift?

Aldri stoppe utholdenhet. Det blir tider når du tror du ikke kommer overalt, men din innsats vil plutselig lønne seg. Jeg vil også anbefale ikke å være redd for å nærme noen, fra kjendiser til å trykke og alle i mellom. Folk er generelt veldig villige til å hjelpe.

Hva er sluttmål for deg? Eller øyeblikket når du kan lene deg tilbake og si, "Det er det, jeg har gjort det!"

Jeg tror ikke jeg vil finne meg selv å si "Jeg har gjort det" - det vil alltid være flere design og konsepter jeg vil fokusere på og bringe til markedet. Når det er sagt, når jeg begynner å se folk verdsette klærne mer, holder dem lenger, og hvis de vil bli kvitt dem og donere dem til veldedighetsbutikker i stedet for å binde dem, vil jeg virkelig føle at jeg har oppnådd noe stor.

Tom Cridland er nå åpen på 340 King's Road, London SW3 5UR

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar