Tender brystene under graviditet

En av de fantastiske tingene om graviditet er hvordan kroppen din går opp fra ordet. Langt før verden kunne se din bump, vokste brystene dine - og sannsynligvis blir mer følsomme. 'Brystmørhet er ikke et pålitelig tegn på graviditet, men det er en kvinne som ofte plukker opp,' sier forelevsforeleser Sian McLaughlin.

"På seks ukers scenen vil brystene dine begynne å føle seg fyldigere eller mer følsomme. Det første du merker kan være ømhet eller prikker, eller kanskje en merkelig følelse av pins og nåler - alle tegn på forberedelse til amming. '

Men hva er årsaken til all fart? Vel, det virker som de hardt arbeidende graviditetshormonene ikke kan vente med å begynne å tilpasse brystene for deres nye rolle.

"Selv om amming fortsatt er noen måneder unna, begynner kroppen din å bli klar fra det øyeblikket du blir barnet ditt," forklarer Sian. 'Graviditetshormoner sparker opp alt som er forberedt på melkeproduksjonen, oppmuntrer til å bli lagt ned og melkerørene vokser, mens ekstra blod som avledes til området kan svulme brystvevet i beredskap for den viktige jobben som står foran.'

>> PUFFY, LEAKY NIPPLES? VELKOMMEN TIL DIN PREGNANCY BOOBS

I tillegg til å bli større, kan brystene dine begynne å føle seg litt ujevn å ta på. "Dette skyldes i stor grad utviklingen av de indre melkeproduksjonskanalene og -flatene," sier Sian. "Du kan også merke at brystvortene dine blir større og det pigmenterte området rundt dem - isolaen - mørkner for å hjelpe din nyfødte baby å finne veien til din melk."

Og selv om det kan være litt vanskelig, er de fleste kvinner ikke forstyrret av å ha bryst ømhet i disse første ukene - faktisk kan det til og med bli ønsket velkommen, sier Sian. «Det blir ofte sett på som et positivt tegn, en fysisk manifestasjon av graviditeten,» påpeker hun. «Det er sjelden noen grunn til å være bekymret for det, selv om det er verdt å se legen din eller jordemor hvis du oppdager noen sekreter fra brystvorten din i tidlig graviditet. '

Når den første hormonelle bølge oppgjør, brystkreft vanligvis stammer i løpet av andre trimester. Men brystene dine kan fortsatt føle seg tung og øm, da de kan forstørres med rundt 5 cm i størrelse og 1,4 kg i vekt gjennom hele graviditeten.

Endringene henter igjen før fødselen. "I de siste ukene blir brystene klar for laktasjon, så vær ikke overrasket hvis du ser litt kolostrum (en tykk gulaktig væske) på dette stadiet, sier Sian. En ytterligere økning i blodtilførselen kan noen ganger skape et kart over blålige blodårer under huden - igjen er dette et helt normalt tegn på endringene som foregår i brystene og ingenting å være bekymret for.

Når du ser på de mange klare prosessene som foregår i brystene mellom oppfattelse og fødsel, er det lettere å forstå det faktum at de føler seg ynkelige eller tingly. 'Brystmørhet kan være signifikant for noen kvinner, mens andre nesten ikke merker endringene,' sier Sian.

'Enten det er vedvarende eller kommer og går når graviditeten utvikler seg, er det vanligvis ikke noe mer enn et beroligende tegn på at kroppen din blir klar og forbereder seg på babyens ankomst.'

3 måter å berolige ømme bryster i svangerskapet

Få målt

Hvis brystene dine føler seg ubehagelig øm, vil en godt utstyrt bh hjelpe. Brystene dine vil fortsette å endre seg gjennom hele svangerskapet, så en bh som passer godt nå, kan ikke forbli den veien. Hvis brystene dine blir ubehagelige igjen, kontroller du at brystet passer til deg.

Omsorg for brystene dine vil gjøre følsomme bryster føles mer komfortable nå, og hjelpe dem å hoppe tilbake til form senere. Det er mange barnebarn tilgjengelig, men noen støttende bh som vil imøtekomme din økende koppestørrelse og utvide rundt underbeltet, vil bli bra, selv en sportsbh. Det blir ofte sagt at du ikke skal bære kablede bras når det er gravid, men det er ikke noe bevis for at det kan hevdes at ledninger kan forårsake blokkerte melkekanaler.

Det viktigste er at bh din passer godt. High-street butikker som M & S, John Lewis og Debenhams tilbyr passende råd. Du kan også kontakte din lokale NCT for å se om det er en opplært bursdager i ditt område, nct.org.uk.

Sov i en bh

Tenderbrystene kan være spesielt ubehagelige om natten, og en ikke-kablet bh kan hjelpe deg med å få mer søvn. Blonder eller syntetiske materialer kan irritere følsom hud, mens fremtredende sømmer kan hakke. En myk bomullsbro som støtter din voksende byste er best. Middelsstøtten Royce ComfiBra er høy i bomullsinnhold og har polstret skulderrem, £ 24, royce-lingerie.co.uk.

Soothe

En varm flannel eller et kjølepute som holdes til brystene, kan gi umiddelbar lindring. Prøv å skylle kålblader og la dem stå i kjøleskapet for å slappe av før du popper dem i bh din. Et mer luksuriøst alternativ er Mama Mio's Graviditet Boob Tube, £ 29,50 for 100ml, mioskincare.co.uk. Rik på antioksidanter - inkludert kålekstrakt - denne krem ​​beroliger stresset hud, samt beskytter brystene mot effekten av endringer i koppestørrelsen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar