Teenage Graviditet: Få hjelp og råd du trenger

Å være gravid i tenårene kan føle seg som en isolerende tid, men det er mye hjelp og støtte tilgjengelig for å sikre at du har en stressfri og sunn graviditet

Å oppdage at du er gravid under tenårene dine, kan føle seg overveldende - og selv om du har planlagt en baby, kan du fortsatt føle deg redd.

Men å få mest mulig ut av hjelpen og støtten som er tilgjengelig, sikrer at du har en sunn og lykkelig graviditet.

Hvor skal du hen?

Når du oppdager at du er gravid, er det viktig at du begynner å få medisinsk hjelp så snart som mulig. Så snakk med deg GP og ta kontakt med dine lokale jordmødre.

"Noen områder har spesialist jordmødre for unge mødre som vet at de kan gi deg støtte og omsorg du trenger, sier Jenny McLeish fra National Teenage Gravidity Midwifery Network.

'Du kan også prøve nærmeste barnesenter. De skal kunne fortelle deg alt om hvilken støtte og tjenester som er tilgjengelige for deg. '

Råd og støtte tilgjengelig

Mange områder har en lokal støttegruppe for gravide tenåringer, unge mødre og deres partnere, ofte drevet av jordmødre eller helsebesøkere. Du kan finne ut hvilke råd og støtte som er tilgjengelig for deg ved å spørre jordemor eller lege.

'Du kan få en gratis ung kvinneveiledning til graviditet fra Tommy' s, sier Jenny.

'Det er også noen gode online steder å få råd og chatterom for å møte andre gravide tenåringer som vil forstå hva du går gjennom. Prøv www.bubbalicious.co.uk eller www.gingerbread.org.uk, som er flott for enslige mødre. '

Din familie og venner

Å dele nyheten om svangerskapet med foreldrene og vennene dine kan føle seg skremmende - spesielt hvis du ikke tror de vil godkjenne. Men de er en viktig kilde til støtte for deg, så det er viktig at du forteller dem så tidlig som mulig.

'Det beste rådet er å fortelle dem før de gjetter eller finner ut av noen andre, sier Jenny. 'Det kan være stressende nok å være gravid, og holde graviditeten en hemmelighet gjør det enda mer stressende.'

Hvis du føler deg stresset, fortell familien din, hvorfor ikke fortell en venn eller venner, stoler du først?

Deretter får du ekstra støtte når du deler nyheten med familien din. Du kan til og med finne det lettere å fortelle dem om graviditeten ved å skrive et brev.

Det viktigste er at du prøver å forbli så rolig som mulig, så gjør det som passer best for deg.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar