Å ta del i Parkrun gjør deg lykkeligere

Å ta del i Parkrun gjør deg lykkeligere - øVELSER 2023
Å ta del i Parkrun gjør deg lykkeligere - øVELSER 2023
Anonim

Løping er ofte sett som en ensom tidsfordriv, men samfunnet i sporten er ofte sin hovedtrekk - om det kjører med en venn eller noen kolleger, blir med på en klubb eller går ned til din lokale parkrun hver helg.

Forskning gjort av Glasgow Caledonian University fant at 89% av løpere som deltar i parkrun føler at det har gjort dem lykkeligere. Videre har det vært en tendens til å bli med på lørdag morgen løpene, og det er mer sannsynlig at de trener på andre tider. 80% sier at parkrun motiverte dem til å trene i uken.

Undersøkelsen involverte også folk som bruker sportsporingsappa Strava, og fant at 83% var mer motiverte til å trene på grunn av det. Over 8000 personer som deltar i parkruns eller bruker Strava ble stilt spørsmål som en del av forskningen.

Lykke ble vurdert ved hjelp av det respekterte Oxford Happiness Questionnaire, som viser på en skala fra 1 (ulykkelig) til 6 (ekstremt glad). Deltakere i studien hadde en gjennomsnittlig poengsum på 4,4 - 0,4 høyere enn gjennomsnittet over befolkningen, ikke en stor overraskelse for alle som noen gang har deltatt i en parkrun. Selv på de kaldeste, våteste lørdager er det alle smiler.

Se relaterte The Best Parkruns I LondonEight Essential Tips For Strava BeginnersRunning For Beginners: En 8-ukers Sofa til 5K Treningsplan for alle

Når det gjelder Strava, kan de sosiale nettverkstegnene skape en reell positiv forskjell for ditt velvære fordi, i motsetning til de fleste sosiale medier og apps, er Strava et overveldende positivt sted. Folk gir kudos til andre for deres aktiviteter og forlater nesten utelukkende velmenende kommentarer under. I motsetning til stort sett alle andre sosiale medier du kan tenke på.

Nesten to tredjedeler (64%) av de undersøkte personer sa at Strava hadde hatt en positiv innvirkning på selvtilliten, og 44% sa at det hadde forbedret sitt sosiale liv. Bare 0,7% av respondentene sa at bruk av Strava hadde medført negative virkninger.

Selv om du ikke har noen intensjon om å bli med i Strava eller å dra deg ut av sengen for å få den første dagen til parkrun på en lørdag, er det noe å ta fra studien: å trene med andre mennesker er bra, og det kan godt gjøre deg lykkeligere generelt og motivere deg til å trene mer.

Populært emne