Ta Ibuprofen når gravid kan skade fruktbarheten til din ufødte baby jente

Gravide kvinner som tar over telleren smertestillende ibuprofen kan skade fruktbarheten til deres ufødte babypike; en ny studie advarer.

Ta tablettene i så lite som to dager i de første tre månedene kan føre til en kort periode med fruktbarhet, tidlig overgangsalder eller infertilitet hos jentene som vokser opp.

Studien antyder at det ikke-steroide antiinflammatoriske stoffet tatt i de første 24 ukene av svangerskapet, kan redusere butikken av egg i eggstokkene til deres døtre i livmoren. Dette er den første som antyder at eksponering av ibuprofen i første trimester kan påvirke fosterutviklingen, og forskere sa at funnene har reist bekymringer om langsiktige effekter av ibuprofen på fremtidige fruktbarhet hos disse ufødte jentene.

Lederforsker Dr Séverine Mazaud-Guittot sa: "Babypiger er født med et begrenset antall follikler i eggstokkene deres, og dette definerer deres fremtidige reproduksjonskapasitet som voksne.

"En dårlig lager reserve vil resultere i en forkortet reproduktiv levetid, tidlig overgangsalder eller infertilitet - alle hendelser som oppstår tiår senere i livet.

"Utviklingen av folliklene i fosteret er ikke ferdig innen utgangen av første trimester, så hvis ibuprofenbehandlingen er kort så kan vi forvente at eggstokkreserveren i noen grad gjenopprettes. Imidlertid fant vi at to til syv dager med eksponering for ibuprofen dramatisk reduserte kjønnscellestammen i humane føtale eggstokkene i første trimester av svangerskapet, og eggstokkene ble ikke helt gjenopprettet fra denne skaden. "

Det er for tiden estimert at tre av ti kvinner tar smertestillende midler i de tre første månedene av svangerskapet.

Hva sier NHS om ibuprofen under graviditet?

NHS anbefaler kvinner å unngå å ta ibuprofen under graviditet, og anbefaler Paracetamol som et sikrere valg. Før 30 uker har ibuprofen vært knyttet til økt risiko for komplikasjoner, inkludert abort. Etter 30 uker inneholder komplikasjonene hjerteproblemer i babyen og en redusert mengde amniotisk væske.

NHS anbefaler at du sjekker hos legen din eller jordmor før du tar ibuprofen når du er gravid.

Hva om jeg allerede har tatt ibuprofen under graviditet?

Hvis du er etter 30 uker gravid og har tatt ibuprofen, snakk med din jordmor eller lege, hvem som vanligvis skal vurdere babyens velvære i livmoren for å sikre at ingenting er galt.

Les neste: Hvordan behandle en kald under svangerskapet

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar