Super Frank Lampards sportsvitenskapshemmeligheter

Innholdsfortegnelse:

Super Frank Lampards sportsvitenskapshemmeligheter - øVELSER 2023
Super Frank Lampards sportsvitenskapshemmeligheter - øVELSER 2023
Anonim

Fotografi: Jonathan Gainer

Frank Lampard vet hva det tar for en idrettsutøver å holde seg på toppen av sitt spill. I løpet av sin 21 år lange karriere som profesjonell fotballspiller, vant han 13 store trofeer med Chelsea, inkludert tre Premier League-titler, fire FA Cup og en UEFA Champions League. Mellom debuten hans for West Ham i 1995 og hans pensjon etter 2016 sesongen i USA med New York City, spilte han 1,019 pro kamper totalt, inkludert 106 caps for England. Han er Chelsea sin toppscorer med 211 mål, og mellom 2001 og 2005 gjorde han en rekord på 164 påfølgende Premier League-forestillinger - dette er uten tvil den mest fysisk krevende ligaen i verden.

Lampard krediterer sin kondisjon, kraft, utholdenhet og lang levetid til en kombinasjon av hardt arbeid, detaljert fysisk forberedelse og avansert sportsvitenskap. Men etter å ha kunngjort sin avgang i februar 2017, er 39-åringen fortsatt fast bestemt på å finne nye måter å lære om hans sinn og kropp. Den tidligere Chelsea idol snakker til Menns Fitness om vitenskapen om fitness, bygger sin nye etter-karriere trening rutine, og hans ambisjoner - fra å jobbe som fotball trener for å fullføre sin første Ironman.

I løpet av din karriere var treningsopplæring en del av din daglige rutine. Siden du har gått, må du lage ditt eget personlige helse- og treningsregime?

Ja, det er et av problemene med pensjonering. Jeg har virkelig likte pensjonering på mange måter, men du skjønner raskt at du var heldig å ha en jobb der du holder deg i form og trener hver dag. Du nyter det uten å tenke på det. Det var en del av livet mitt så lenge, og jeg ville ikke miste den treningen, så jeg prøver å fortsette å trene. Jeg trener fire til fem ganger i uken, løp eller treningsstudio - jeg er ikke i toppen. Jeg pleide å være, men jeg holder meg i form. Fitness har alltid vært en del av livet mitt, og jeg ville ikke være lykkelig hvis jeg ikke prøvde å holde meg i form. Det er en del av det jeg er.

Det er rettferdig å si at du dedikert livet til å vinne - så blir du fortsatt konkurransedyktig når du trener?

Jeg gjør. Det er en av mine problemer som jeg ikke kan slå av. Christine [Lampard's TV presenterer kone] sier alltid til meg: "Du kan gå en løp uten å prøve å løpe så hardt som mulig! Du kan bare nyte en løp. "Så jeg har en konkurransedyktig natur - med meg selv …

På lang sikt vil jeg gjerne ta del i noen maraton og lengre avstander. For øyeblikket har jeg ikke løpt langt nok, så jeg må bygge opp utholdenhet. Jeg er så vant til å gjøre kort intervalltrening med fotball. Men det er fint å sette forskjellige mål og treningsideer. Jeg har ikke gått glipp av fotball på den måten - jeg savner buzz og de flotte øyeblikkene, men når det gjelder trening og livsstil, er jeg ganske fornøyd med denne nye måten.

Har du tenkt på å ta opp noen andre sport?

Ganske mye hver fotballspiller forventes å pensjonere og spille golf for resten av livet, men jeg spiller ikke golf. Jeg foretrekker mer eksplosiv sport, så når jeg går på ferie, har jeg et spill tennis. Men min viktigste ting er langdistanse løp. Jeg har alltid ønsket å gjøre en Ironman, og jeg har tenkt på å starte med en halv Ironman. Men jeg nyter mitt første år med pensjonering for mye for å presse meg selv til det nivået! Det er noe jeg vil gjerne gjøre i fremtiden. Problemet er svømming siden av ting - jeg er ikke en fantastisk svømmer, så jeg må knekke ned og legge noe arbeid for det.

Du er opptatt med media og kommersielle forpliktelser nå. Er det vanskelig å opprettholde en vanlig tidsplan?

Det er frustrerende til tider fordi jeg hadde et veldig rutinemessig liv, og nå kan det være vanskelig å komme seg til treningsstudioet. Hvis jeg reiser, prøver jeg alltid å bygge i en time på dagen hvor jeg kan gjøre noe. Ideelt sett liker jeg å gå på treningsstudioet og tilbringe en og en halv time der og være veldig grundig. Men selv om jeg bare kan gjøre 40 minutter en dag prøver jeg alltid å være forberedt. Jeg er medlem av treningsstudioet på Chelsea Football Club i nærheten av hvor jeg bor, så når jeg er hjemme, er jeg der ganske mye hver dag.

Hva er din typiske treningsrutine for øyeblikket?

Jeg prøver å gjøre 45 minutter til en time med cardio på tredemølle - en lang utholdenhet eller et intervall løp. Jeg liker også å snurre. Jeg skifter noen ganger dem så jeg gjør halv og halv i 45 minutter til en time. Da gjør jeg 20-30 minutter i treningsstudioet, med en legvektkrets eller en øvre kropps- og kjernekrets, og jeg roterer dem. Noen ganger liker jeg å gjøre litt av alt. Andre ganger målretter jeg spesielt en ting som kjernen min eller bena. Men jeg liker kardioarbeid, så jeg prøver alltid å få det gjort.

Image
Image

Har du fremdeles noen treningsøvelser inspirert av fotballopplæringen din?

Jeg prøver å gjøre så mye yoga som jeg kan. Jeg hadde en flott yoga lærer på Chelsea som jeg jobbet med i mange år, og jeg jobber fortsatt med ham når jeg kan. Når det gjelder spesifikke trening relatert til fotball, har jeg visse intervallplaner, og jeg prøver fortsatt å blande det opp på den måten.

Da jeg var ferdig med å spille, hadde jeg fire måneder da jeg ikke gjorde noe fotballspesifikt, og jeg gikk på jobb med en av mine beste venner som er en fysi og massør i Chelsea. Han klaget over hvor myk musklene hadde gått i bena mine fordi jeg ikke hadde trent ordentlig. Så det ga meg litt prod å komme tilbake og gjøre noe av det spesifikke fotballtreningsarbeidet. Jeg hadde vært jogging for mye og ikke gjort nok eksplosive ting, så nå prøver jeg å holde et godt avrundet treningssystem for å holde beinmuskulaturene mine faste.

Du spilte en rekord 164 påfølgende Premier League-spill mellom 2001 og 2005.Hvordan klarte du å holde deg i form av de kjente fysiske kravene til å spille engelsk engelsk fotball hver uke?

Jeg var veldig spesifikk med min trening. I uken prøvde jeg å gjenskape løp og stress på kroppen min som jeg ville møte i helgen. Jeg hadde visse ideer, som å løpe på bestemte dager for å forberede meg selv. Det ble supplert med å hvile og leve rett og god ernæring. Slående den balansen var noe jeg klarte å gjøre i den perioden.

Jeg var i førsteklasses tilstand, men du må kaste inn den flaksen for å ikke plukke opp skader. Det var mye hardt arbeid kombinert med god hvile og forsøkt å leve midt imellem. Det var en veldig fin tid for meg, og alt kom sammen.

Se relatert tog som Harry Kane med sine 6 toppfotballborgerGary Cahill avslører fotballspillerne som dominerer i treningsstudioet Denne sesongbaserte fotballtrening fra Theo Walcott og John Terrys PTGot en fotballhjerne? Gjør det bedre

Hvor mye endret støttenivået fra sportsvitenskapen fra debut sesongen til den endelige kampanjen din?

Min karriere var 21 år, og det er utrolig hvor langt det kom fra de tidlige dagene. På West Ham husker jeg brutalt vanskelige årstider da vi pleide å løpe og løpe og løpe til vi følte at vi var i form. På slutten av karrieren min da vi kom tilbake fra en måned i sommer, ville vi gjøre to dager med kroppstesting, med tester av blod, hjerte og organer. Disse tester ble gjennomført gjennom hele sesongen, slik at du hadde et mål for treningen din, og du visste hvor du skulle være.

Jeg husker å gå til Man City, og jeg ble overrasket over hvor grundig de var da du ble skadet. De tillot meg ikke tilbake i trening før jeg hadde truffet visse markører, og de visste at jeg var klar til å gå tilbake. Idrettsvitenskapen var fantastisk. Vi visste aldri noe av det for 15 år siden - men hvis du ikke bruker sportvitenskap i dag, savner du absolutt et triks.

Hvilken komponent i idrettsvitenskap gjorde den største forskjellen for deg som spiller?

Jeg var 23 da jeg flyttet til Chelsea, og jeg var så naiv. Jeg trodde å spise pasta hver kveld var veldig bra for deg - vel, det var det alle sa til deg å gjøre. Jeg skjønte ikke om du gjorde det hver kveld, det var ikke bra for deg fordi du trenger et godt balansert kosthold. For mange sauser er heller ikke bra for deg.

Da jeg flyttet til Chelsea, følte jeg absolutt en fullstendig løft i standarder rundt spillet - ikke bare i hvordan vi trente og spilte, men i hvordan vi ville hvile og forberede og jobbe i treningsstudioet. Og jeg pleide aldri å jobbe med min kraft eller mitt forebyggende arbeid i treningsstudioet, men da jeg flyttet mot 30-årene, innså jeg at jeg måtte forberede meg på treningsstudioet i 20 minutter før treningen. Jeg ville ikke si jeg selvlærte, men jeg prøvde bare å hente gode biter av informasjon og ideer fra trenere jeg jobbet med. Jeg synes det er smart å utarbeide din egen plan: ta på råd, tenk på hva du liker og ikke liker så mye, og kom opp med en balansert treningsplan.

Image
Image

Du er nå en ambassadør for den nye nanoM-helseklinikken i Dubai, som tilbyr dybdegående fysiske tester som dekker alt fra hjerte-metabolisk trening til hånd-øye-koordinering. Hvordan kan disse tester hjelpe idrettsutøvere?

De viste meg hele anlegget og jeg møtte alle der - det var veldig imponerende at de dekker alle grunnlagene for sportsvitenskap og medisin og rehabilitering. Noen av tingene som er tilgjengelige der jeg har sett når jeg reiser med Chelsea og Manchester City, men jeg har aldri sett dem alle på ett sted slik.

Det er mange testfasiliteter som kan gi nyttig innsikt for tidligere spillere som meg, men som også ville ha vært innsiktige for meg som ung spiller for 15-20 år siden med hensyn til skadeforebygging. Med skader har idrettsutøvere en tendens til å være reaktiv - du blir skadet, så får du behandling og rehabilitering - men med disse fasilitetene kan spillerne nippe ting i knoppen tidlig. Ved å analysere mekanikken til bevegelsen og kraften, kan du prøve å forhindre skader. Og hvis du vil ha en fullstendig fysisk MOT, kan du også ha det der.

Hvilke kondisjonstester deltok du i?

Jeg gjorde EKG-tester på hjertet mitt, som jeg gjorde hvert år i Chelsea, og noen isokinetiske tester på stillingen min, som jeg aldri hadde hatt før. Det er virkelig en helkroppsprøve for gangavstanden min - jeg hadde mange kvæstskader mot slutten av karrieren min, så jeg måtte gjøre mye arbeid med å gå og se på hvordan jeg satte foten min ned. Jeg gjorde også litt kardioarbeid på tredemølle for å teste utvinningshastigheten min og melkesyre nivåer. Så jeg ble satt gjennom møllen i to dager! Selv om jeg har holdt meg i form, var det godt å bli satt gjennom noe vanskeligere ting igjen.

Hvilken test lærte du mest fra?

Jeg gjorde en reaksjonær og perifer syn test, som jeg pleide å trene mye av meg selv på Chelsea. Du må berøre lysene rundt deg mens du står på en gummiplate, og du har 1,5 sekunder å berøre lysene og komme tilbake til platen. Det var det mest interessante for meg fordi (a) det er den type trening jeg elsker og (b) du får øyeblikkelige tall og tider, slik at du kan se hvor du kan forbedre. Du gjør det bare i et minutt som høres ut som kort tid, men det er vanskelig. Skjønnheten ved å være der er at du får øyeblikkelig avspilling og reaksjoner fra legene, slik at du får tilbakemelding slik at du kan forsøke å isolere hvordan du kan forbedre.

Image
Image

Du har jobbet som en TV-pundit denne sesongen - prøver du å ta med samme analytiske tilnærming du bruker til trening til studiet?

Punditry og analyse i dag er absolutt ikke tørt, og ingen sitter på gjerdet - folk forventer at du ser litt dypere ut, enten det handler om et teknisk aspekt eller et treningsspørsmål. Når jeg jobber på TV, prøver jeg å se litt dypere ut.Det er flott for meg fordi det betyr at jeg kan holde en fot i spillet, se spill og prøve å forbedre meg selv, noe som fungerer bra sammen med å studere for min coaching-merker. I disse dager må du være veldig åpen over alt fra sportvitenskap til taktikk.

Hvor nær skal du bli en trener? Er det noe du ser deg selv i nær fremtid?

Det er noe jeg har ambisjoner om å gjøre. Jeg jobber med mine merker nå, men det er litt av en prosess. Jeg er i min A-lisens for øyeblikket, og jeg gjør mange timer på Chelsea, jobber med under-18-årene og akademiet. De er veldig snille i å la meg trene og trene der. Så vil jeg fortsette med min Pro lisens som gir meg fullt lisens til å være en leder. I øyeblikket nyter jeg mediepratene, så det er ikke noe stort rush. Jeg går gjennom merkene mine, og når jeg føler at jeg er klar, hvis en jobb blir tilgjengelig, vil jeg gjerne ta det på.

Frank Lampard er en ambassadør for nanoM, en toppmoderne klinikk i Dubai som kombinerer banebrytende teknologi og medisinsk kompetanse i verdensklasse for å tilby en ny standard for helse og fitness vurdering. Besøk nanomhealth.com

Populært emne