Sugar Ray Leonard: "De flere utfordringene du står overfor, jo bedre blir du"

Innholdsfortegnelse:

Sugar Ray Leonard: "De flere utfordringene du står overfor, jo bedre blir du" - øVELSER 2023
Sugar Ray Leonard: "De flere utfordringene du står overfor, jo bedre blir du" - øVELSER 2023
Anonim

Hvor seriøst er Amerika å ta britisk boksing akkurat nå?

Amerika tar varsel. Jeg liker det jeg ser i Anthony Joshua. Han burde sikte høyt, men han må holde et nivåhodet. Å være kjent og kraftig er så forførende … det er en gift. Det er bra og dårlig. Men så lenge han holder føttene på bakken og fortsetter å heve baren med hver kamp, har han en lys fremtid. Han sa nylig at han bare vil slå folk ut og jeg liker den holdningen.

Hva var din motivasjon til å bare banke folk ut?

Min motivasjon var å vinne. Jeg begynte ikke å bli profesjonell. Jeg ønsket å gå på college. Men min far var alvorlig syk, og jeg måtte slå pro til å betale sykehusregninger. Det var ikke før han ble bedre som jeg trodde, dette er ikke en dårlig jobb. Men jeg ville ikke bare fortsette. Jeg ønsket å være den beste. Hvis du gjorde to miles, gjorde jeg fem miles. Hvis du gjorde 100 sit-ups, gjorde jeg 200 sit-ups.

Hva var den største leksjonen du lærte i løpet av karrieren din?

At du ikke kan hvile på laurbærene dine. Det er alltid så mye rom for forbedring. Jo flere utfordringer du står overfor, desto bedre blir du. Arbeide hardt. Vær bedre enn noen annen fyr. Det er ingen snarveier. Det er ingen magisk dør til suksess.

Du overlevde noen brutale 15-runde kamper. Hvordan overlot du motstanderne dine?

Det kommer ned til hvordan du svarer på et spørsmål. Det kan være i siste runde, med ett øye lukket, kroppen din utmattet. Plutselig sier noe [klikkfinger], "Hvor dårlig vil du ha denne kampen? Hvor dårlig vil du vinne? Hvor stor vil du bli? "Når det skjer må du svare på det med handling.

Når måtte du møte de tøffe spørsmålene?

Da jeg kjempet Tommy "Hitman" Hearns i '81. Da jeg kjempet Marvin Hagler i '87. Da jeg kjempet Roberto Durán, to ganger, tilbake i 1980. Mot Wilfred Benítez da jeg først vant tittelen tilbake i '79. Det var spesielle tider. Du er så utmattet. Armene dine er trette. Men du handler, du går for det. Du viser at du vil vinne mer enn han gjør. Du må være i form for å gjøre disse tingene, men det er mer mentalt og åndelig enn noe.

Hvilket var din mest straffende kamp?

Det var Tommy Hearns i '81. Han fikk meg til å slå på poeng over 15 runder. Ville jeg gi opp? Nei. Men jeg tenkte på det, om å la det gå, å prøve å vinne. Da Muhammad Ali kjempet Joe Frazier sa han at det var nærmeste til døden. Det føltes slik. Det var så dypt, så vanskelig, det vondt. Men jeg ønsket å vinne så ille. For enhver pris. Det var min Thrilla i Manila øyeblikk. Å slå en fyr av hans kaliber tok alt - og jeg var klar til å gi den.

Hva savner du mest om boksing?

Jeg savner Muhammad Ali. Han hadde stor innflytelse på meg. Uten Ali ville det ikke være Sugar Ray Leonard. Han var min idol. Han var min venn. Jeg savner også kamratskapet. Jeg savner treningsleirer. Jeg savner ikke å bli rammet, men det var en transformasjon over de leirene som er fantastisk. Den første uken ville jeg gå gjennom en fase der jeg ville være pusten, gispe for luft, og min sparringspartner ville sparke min rumpe. Men du går gjennom det, og når du er i toppform, føles det fantastisk.

ANBEFALT: Carl Frochs Boxing Training Routine

Vil du oppfordre unge til å komme inn i boksing?

Ja. Det er den beste treningsøkten i hele kroppen, men det er tøft. Først kan du kanskje spille boksing. Men når du når et nivå av alvorlig konkurranse, må du virkelig ønske det.

ANBEFALT: Punching-bag treningsøkter

Hvordan vil du bli husket?

Som en stor fighter, uten spørsmål. Som noen som gjorde en innvirkning i ringen … men noen som gjorde større innvirkning utenfor ringen. Det ville vært fantastisk.

Sugar Ray Leonard er en ambassadør for Skechers sko. Besøk skechers.com for mer

Populært emne