Stress ødelegger ditt forhold? 10 tegn og raske løsninger

Stress er overalt; det er uunngåelig. Kan det ødelegge forholdet ditt? Her er 5 tegn på et forhold på bergarterne og 5 raske rettelser.

Det er dårlige og enda verre nyheter når det gjelder stress og relasjoner. Den dårlige nyheten er at folk flest innrømmer å føle seg stresset regelmessig. Den verre nyheten er at følelsen stresset med jevne mellomrom kan stave problemer for forholdet ditt.

Midt i alle disse dårlige nyhetene er det et glimt av håp: selv om stresset går uheldig i livet ditt, er forholdet ditt ikke ment å lide. Å kjenne tegnene på at stress påvirker forholdet ditt negativt, og å ta en rask tiltak for å rette opp situasjonen, kan forhindre at den går fra en nedadgående spiral.

Hvordan fortelle om stress påvirker forholdet ditt negativt

Om arbeid, helse eller økonomi forårsaker stress i livet til deg eller din partner, kan det påvirke forholdet på en rekke måter negativt. Noen mennesker føler seg mindre tett og mindre komfortable med deres betydelige andre når de arbeider med stress. Å håndtere stress har også en tendens til å få folk til å føle seg mindre sikre på forholdene de er en del av; folk med lavere stressnivåer føler seg vanligvis tryggere i sine relasjoner.

Symptomer på stress varierer sterkt blant mennesker og par. I et sunt forhold kan følgende fem tegn indikere at stress tar sin toll.

# 1 Du er alltid irritabel. Hvis det meste av hva partneren din sier eller teller deg av, eller hvis du føler at deres ord eller handlinger er små på bekostning av deg, kan stress være en medvirkende faktor. Jo lengre stress spiller en hovedrolle i livet ditt, jo mer gretten og / eller argumentativ du vil pleie å være - og jo mer sannsynlig vil du være å lash ut på andre. [Les: 14 veldig raske stressbustere å lade opp tankene dine]

# 2 Du mister din evne til å kommunisere rasjonelt. Hvis du føler deg spesielt stresset og overveldet, drar du evnen til å diskutere ting rasjonelt ut av vinduet. For eksempel kan en enkel diskusjon om hvilken tur det er å gjøre tøyet bli en fullstendig blowout med skriking, vannverk og vondt. Dette skjer fordi stress faktisk påvirker din evne til å fokusere og fremmer negativ tenkning. Studier viser at det til og med påvirker dommen og lytteferdighetene dine.

# 3 Du føler at hele forholdet ditt er en byste. Når stress er en vanlig følgesvenn i våre liv, er vi mer sannsynlig å se selv de mest positive tingene i et negativt lys. Dette gjelder også et godt forhold. Dessverre unnlater vi å innse at stress er hva som gjør oss til å føle at våre relasjoner ikke er hva de burde være.

# 4 Du finner at du har et vandrende øye. Å være engstelig og overveldet, har en morsom måte å få oss til å føle seg mer tiltrukket av andre mennesker. Vi begynner å fantasere om å være i relasjoner med andre mennesker enn folkene vi elsker. Vi begynner å tenke at gresset er grønt på den andre siden av gjerdet. [Les: 10 viktige skritt for å motstå fristelser i kjærlighet]

# 5 Telefonen er ditt eneste fokus. Når vi er under press på jobben, bruker vi mer tid på våre telefoner eller foran datamaskinene våre. Studier tyder på at â € œtechnoferenceâ € Â i relasjoner fører til konflikt, depresjon og mindre forhold tilfredsstillelse. Så å være på telefonen når du skal se på en film med partneren din, kan være et tegn og en årsak til stress.

Hvordan lagre mojoen din

Nå er du sannsynligvis stresset om at stresset kan skade ditt forhold. Slutt med det! Det er mulig å håndtere stressorene som påvirker forholdet ditt negativt - før de har evnen til å gjøre noe. Du har mer kontroll over miljøet enn du tror. Selv om du ikke kan endre en situasjon, kan du kontrollere hvordan det påvirker deg og din partner. Ved å endre perspektivet og følge de fem trinnene nedenfor, kan du holde forholdet ditt på et positivt spor som stresset ikke kan ødelegge.

# 1 Lag en plan. Når du og din partner er på et bra sted, opprett en foreløpig plan for hvordan de to av dere sammen vil takle stressende situasjoner. Identifiser hverandres negative reaksjoner og komme opp på måter å kanalisere den negativiteten til positivitet. En av de beste måtene å avlaste og redusere stress er å trene sammen. [Les: 16 ikke-seksuelle berører for å lindre stress og føle seg mer tilkoblet]

# 2 Reduser stresset ditt. Finn måter å redusere ditt eget stress og det vil være til nytte for ditt forhold. Lytt til musikk, les, meditere, eller gjør dype pusteøvelser - alt som trengs for å bringe dine angstnivåer til et tolerabelt nivå, så det påvirker ikke de rundt deg. Siden stress får oss til å tenke negativt, er det beste du kan gjøre, å skifte perspektivet ditt. Innse at en vanskelig situasjon er ikke så forferdelig som det ser ut, og du får det gjennom det.

# 3 Oppmuntre og støtte din partner. Å være i et forhold betyr at du og din partner ser ut til hverandre. Hvis du oppdager at partneren din føler seg spesielt stresset, være støttende og vet når du skal gi dem plass til å jobbe ting ut. Å la partneren din vite at de er omsorgsfulle, bidrar til å avlaste deres stress, noe som gjør at forholdet ditt kan overleve den steinete turen.[Les: 19 livs sitater å motivere deg til å leve et mye bedre liv]

# 4 Prioritere din forpliktelse. Det er mulig at du ikke har lyst til å koble med partneren din hvis du føler deg spesielt overveldet. I slike tilfeller er det best å prioritere ting for å finne ut hva som er viktigst. Du må innse at du ikke kan kontrollere alt. Ta deg tid til å snakke med hverandre og være hverandres støtte.

Undersøk hva forholdet kan se ut som seks måneder fra nå hvis du ikke tar deg tid til å tilbringe med hverandre, og hvis du ikke gjør din partner en prioritet. Ta tid til å se på ting på denne måten, bør motivere dere to til å gjøre tid for hverandre. [Les: Føles du følelsesmessig drenert? 15 grunner og botemidler]

# 5 Søk hjelp. Det kan komme en tid da partneren din ikke er i stand til å møte alle dine behov. De kan være for overveldende, selv, for å kunne hjelpe deg effektivt - eller omvendt. Hvis du ikke får den hjelpen du trenger, ikke vær redd for å nå ut til familie, venner eller til og med en terapeut for å få støtte og råd du trenger. Å gjøre det, kan lagre forholdet ditt.

[Les: 8 små måter å håndtere store forandringer i livet ditt]

Mens du aldri vil kunne kontrollere alt, har du makt til å ta ansvar for dine handlinger. Bruk veiledningen ovenfor for å forstå og gjenkjenne skiltene som stress påvirker forholdet ditt, og ta de nødvendige skritt for å unngå permanent skade.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar