Psykologiske fakta om kjærlighet - unike kjærlighetsfakta

Innholdsfortegnelse:

Psykologiske fakta om kjærlighet - unike kjærlighetsfakta
Psykologiske fakta om kjærlighet - unike kjærlighetsfakta
Anonim

Å bli forelsket er en fantastisk opplevelse, men det er så mange underlige psykologiske fakta om kjærlighet også. Vet du hvorfor du rødmer eller kysser i kjærlighet? Eller hvorfor har hjerteslag skadet så mye?

Les disse kjærlighetsfakta for å vite mer.

Kjærlighet faktum # 1 Kjærlighet gjør oss galne

For det første fører kjærlighet til at serotoninnivåer i hjernen faller, noe som kan føre til at folk obsesserer deres elsker.

[Les: 25 forholdsregler for vellykket kjærlighet]

Nivåene av serotonin, et kjemikalie som produseres av kroppen, er også lavt hos mennesker som har obsessiv-tvangssykdom.

Deretter rammer det opp produksjonen av stresshormonet kortisol, noe som fører til noe høyere blodtrykk og mulig tap av søvn.

Forskere ved University of London har funnet ut at når folk ser på sin nye elsker, undertrykkes de nevrale kretsene som vanligvis er ansvarlige for sosial vurdering.

Alt i alt, elsk slags blader du obsessiv, stresset og blind!

[Les: Hva skjer i tankene dine når du blir forelsket]

Kjærlighet faktum # 2 Brutte hjerter er alltid skadet

En ny studie tyder på at det psykologiske vondt av en oppbrudd er like ekte som en fysisk skade.

To områder av hjernen som reagerer på fysisk smerte, blir også aktivert når en person har sosial eller romantisk smerte, for eksempel å bli dumpet.

Studienes forfattere ved UCLA brukte en MR til å overvåke hjerneaktivitet hos deltakerne mens de spilte et spill som simulerte sosial avvisning.

Forskerne mener at smerten ved å bli avvist, kan ha utviklet seg som en motiverende kraft som førte mennesker til å oppsøke sosial interaksjon, noe som er avgjørende for overlevelse for de fleste pattedyr. [Les: Har du kjennskap til fakta]

Kjærlighet faktum # 3 Kyss den riktige veien

Visste du at det er en "rett" måte å kysse? Folk er mer sannsynlig å vippe hodene til høyre når de kysser istedenfor venstre, forteller en rapport utgitt i tidsskriftet Nature. En forsker fra Ruhr Universitet i Tyskland analyserte 124 par smoochers og fant at 65 prosent vipper hodet mot høyre.

Kjærlighet faktum # 4 Blushing er best

Hvis vi tar vår cue fra aper, er rosenkinnene avgjørende i datingspillet, forteller en ny studie. Forskere ved Stirling University i Storbritannia har funnet ut at primater foretrekker venner med røde ansikter. [Les: Den virkelige hemmeligheten bak attraksjon og kjærlighet ved første øyekast]

En rosenkrem kan også fungere som en lignende cue hos mennesker, sier de britiske forskerne, og sender en melding om god helse. De spekulerer på at det kan forklare hvorfor kvinner bruker blushers.

[Les: 10 svært avslørende fakta om kjærlighet og dating!]

Nå er det offisielt. Med disse psykologiske fakta om kjærlighet, kan vi se at kjærlighet er rart og noen kjærlighetsfakta er definitivt galne!

Populært emne