Steve Cook: Få den av hans bryst

Steve Cook er verdens ledende fitnessmodell og har inspirert millioner til å komme inn i livets form. Men han vil ikke være fornøyd før alle får meldingen om at virkelig suksess kommer ved å elske det du gjør og har lyst til å gjøre det bedre i dag enn du gjorde i går. Få det riktig, forteller han coachens søster tittel Menns Fitness, og seks-pakken vil ta vare på seg selv.

Etter hans Menns Fitness cover shoot, Steve Cook tweeted å si han ville være på St Paul's Cathedral neste morgen klokka 11 om noen ønsket å gjøre litt sightseeing med ham. Hans etterfølgere dukket opp i kjedene. 31-åringen fra Boise, Idaho, fikk ikke se mange severdigheter på slutten fordi han tilbrakte resten av morgenen og snakket med fitness og poserte for selfies med sine fans.

Å si at Cook er den mest populære mannen i fitness er ingen underdrivelse. Han har over 1,2 millioner Instagram-tilhenger, 600.000 abonnenter på sin YouTube-kanal, og hver hendelse han deltar på - enten det er verdens største treningsprogram eller en uformell helgmøte - bringer folk fra miles rundt for muligheten til å snakke med deres idol .

Men det han forteller dem, er ikke nødvendigvis hva du forventer. Med så mange selvutnevnte treningseksperter på sosiale medier slår trommelen på hvordan du skal smadre deg i treningsstudioet hver dag - hashtagging hvert innlegg med #BeastMode eller noe like hardcore - Cooks melding er høy og klar: Helse kommer først. Tross alt, sier han, hva er poenget med å ha en rockhård seks-pakke hvis du går i seng hver natt sultende og elendig og frykter 6 am alarmen for å gå til treningsstudioet? For Cook, som det burde være for oss alle, er hans kondisjon ikke definert av sin kroppsfettprosent, og heller ikke hans lykke målt av omkretsen av hans biceps.

Cooks etos er enkel: å være sunn må du være glad, og han er en mann på oppdrag for å spre denne meldingen vidt og bredt.

Steve, du startet som en ren kroppsbygger, men de siste årene har du forgrenet seg til mange andre treningstrender. Hvorfor?

Jeg bestemte meg for to år siden at jeg var ferdig med å konkurrere [i bodybuilding-show]. Jeg kunne se store hull i hvordan kroppsbyggere trente. De fleste bruker ukorrekt form og de ser ikke på bevegelsesmønstre.

Jeg skjønte at [bodybuilding] industrien var og ligger bak tiden - de bruker ikke mobilitet og ikke får størst verdi ut av det. De strekker seg ikke, yoga, med olympisk løft. Jeg tror det kan gjøres på en måte som alle jobber sammen. Det er mitt mål.

Derfor gjør jeg triathlon og halvmaraton, for å vise folk du kan være stor, sterk og atletisk. Du trenger ikke å trene som en bodybuilder bare fordi alle de gamle skolen kroppsbygging magasiner fortelle deg.

Hva lærte du av å konkurrere?

Jeg konkurrerte mye og fikk navnet mitt der ute, men jeg lærte også at da jeg kom mer inn i bodybuilding, ble jeg faktisk mindre og mindre sunn. Jeg var ikke fleksibel. Jeg var heller ikke på et bra sted mentalt heller. Du får denne ideen, du må se perfekt ut, og at du må se ut som om du gjør på scenen hele året, noe som bare ikke er tilfelle.

Det er mye bedre å konsentrere seg om forestillingen i treningsstudioet og utseendet skal ta seg av seg selv. For meg å gjøre et show jeg trengte å konsentrere meg om hver eneste detalj, bokstavelig talt alt.

Men nå året rundt konsentrerer jeg meg om å prøve å forbedre knebøyet mitt eller min kraft, eller min halvmaraton tid eller triathlon tid. Jeg presser meg hele tiden for å finne nye måter å få plass på, fordi det er en bedre måte for meg å holde meg i form.

Er du bekymret for at for mange mennesker er for fokuserte på hvordan de ser ut, og ikke betaler nok oppmerksomhet til hvordan de føler seg?

Yeah. Jeg skjønte at hvis du obsessen om hvordan du ser, har du ingen balanse i livet ditt. Du plasserer urealistiske forventninger til deg selv, og når du gjør det, kommer du til å bli ulykkelig og aldri fornøyd med det du har.

Jeg fokuserer nå på ytelse og mine mål er det jeg kan se på papir, ikke i speilet. Jeg er på et punkt der jeg er fornøyd med størrelsen jeg er på, og jeg prøver å presse meg selv på andre måter, for eksempel å forbedre kardiofitness med svømming som er morder fordi det handler om å puste. Når du er i treningsstudioet, skyver du og strekker seg og bøyer, og å være væske er motsatt. Den balansen har vært bra.

Du har et stort følge på sosiale medier, og folk reiser miles for å se deg. Hvorfor tror du at meldingen din resoneres med så mange mennesker?

Jeg handler om at folk er sunne og det jeg elsker mest er når noen kommer opp til meg og sier, "Steve, du hjalp meg med å miste 20kg" eller "På grunn av deg begynte jeg å gjøre dette og nå har jeg tillit". Jeg har vært den personen som følte at jeg ikke hadde noe. Min melding forteller folk at hvis jeg gjorde det, så kan de også gjøre det. Forhåpentligvis kan de se hva jeg gjør og hva jeg handler om, og bruk den motivasjonen til å starte noe selv.

Så mange mennesker ser trening som en rolle eller et middel til en slutt. Hvordan kan folk bytte den tankegangen til en positiv?

Tenk på å være glad i dag. Så mange sier "Jeg vil være lykkelig når jeg slår mitt mål" eller når de mister en viss vekt.Egentlig handler det om å lære å være lykkelig i dag, men ikke fornøyd med hvor du er.

Hvis jeg kunne endre noe, ville det være å forandre folks sinn om trening og ha det gøy med det. Lær å gjøre nye ting. Finn en måte å få bedre livssaldo på.

Hvorfor er det så viktig for deg?

Jeg har kjent mange mennesker som har slitt med avhengighet, inkludert to av mine venner - en begått selvmord og en overdosert. Jeg spilte college [American] fotball med dem, og de begge gikk bort for omtrent fem måneder siden. En ting jeg vil gjøre er å finne folk som sliter og få disse menneskene til å innse at de kan gjøre positive endringer i livet ditt gjennom treningsstudioet eller gjennom trening.

Vi må lære å være lykkelige i oss selv og ikke se på hva andre mennesker har om det er biler eller penger eller berømmelse. Vi burde aldri si at vi vil være lykkelige når vi har den personens liv. Du må være glad i dag, glad nå. For meg handler det om å få folk til å sette pris på hvor viktig det er.

Hvordan har du forandret deg fysisk siden en mer avrundet tilnærming til trening?

Nå er jeg sterkere. Jeg er kanskje ikke sceneklar akkurat nå, men det jeg fant var jeg vant til masse, jeg ville virkelig lene meg på et show og jeg ville vinne - jeg vant ni av de ti første showene mine - og det var kult men det var det samme: diett ned til dette ekstreme nivået, gjør din tråkk på tredemølle, om og om igjen.

Jeg gjorde det ikke fordi jeg likte det mer - jeg gjorde det fordi jeg trengte å bedre resultatene jeg alltid hadde hatt. Og det ble veldig gammelt. Jeg bestemte meg for å gjøre en Tøff mudder og en halv maraton i Saint George, Utah.

Hvordan kom du deg på?

Det var greit. Målet mitt var under to timer og jeg gjorde en time og 54 minutter - ikke dårlig da jeg veide 215lb [97.5kg]. For meg trengte jeg et mål.

Deretter gjorde jeg olympisk løft som jeg likte, gjorde CrossFit for en liten stund, men elsket det ikke. Jeg likte OL løfte, og jeg liker gymnastikk og calisthenics, men jeg tror ikke nødvendigvis CrossFit er den beste måten å gå når det gjelder programmering. Elementer av det er flotte. Det er en sport, skjønt, og i sport er det alltid fare for skade. Når du gjør ting som har stor vanskelighetsgrad, som olympiske heiser, under stress og for tiden, er det en god sjanse til å bli skadet til slutt. Men jeg prøvde det og jeg elsker aspekter av det.

Har det alltid vært en idrettsutøver under bodybuilding eksteriør?

Jeg har alltid spilt sport vokser opp. Jeg spilte baseball, basketball, fotball og spor. Jeg kjempet til åttende klasse [rundt 14 år]. Min far var en videregående idrettsleder, så det spilte sikkert en rolle, men sport var bare noe jeg gjorde.

Jeg kom inn i bodybuilding da jeg spilte høyskolefotball - jeg ville gå tilbake senere om natten og gjøre armkrøller og ting som det fordi jeg elsket begge. Etter at jeg giftet seg, så ble jeg skilt, og det som fikk meg [mentalt] på nytt var å ha et mål å jobbe mot, og det målet var et bodybuilding show.

Hvor gammel var du?

Jeg var 23. Ja, jeg var ung! Jeg ble gift på 21. Etter skilsmisse hadde jeg ikke fullført graden min, så jeg flyttet tilbake til college for å studere. Jeg var en biologi / psykologi major og hele mitt seniorpapir var om hvordan trening påvirker studenter. Ikke bare fysisk, men også i klasserommet.

Mens jeg gjorde det var jeg prepping for en av mine aller første show, en mannlig modell søk. Det var 300 menn som kom inn. Det var første gang hendelsen hadde blitt holdt, og det var i Las Vegas på Mr Olympia-konkurransen. Jeg vant og en del av premien var et magasinomslag og det lanserte karrieren min.

Vil du noensinne konkurrere i et bodybuilding show igjen?

Jeg kan komme tilbake på scenen, men jeg skal ha det gøy med det. Hvis det ikke legger til verdi i livet mitt, kommer jeg ikke til å gjøre det. Hvert treningsøyeblik du gjør, bør få deg til å føle deg bedre. Du bør alltid føle deg bedre etter å ha trent.

Jeg kom til det punktet da jeg bare gikk gjennom bevegelsene - gjør det fordi jeg følte at jeg måtte. Jeg var ikke glad i det, og jeg hadde ingen balanse, og den typen manifesterte meg da jeg ville jukse på kostholdet mitt og det ble veldig usunt. Nå er jeg ikke diett. Jeg spiser og trener, jeg koster ikke og trener.

Det forklarer doughnut du bare spiste ...

Ha! Nøyaktig. Det handler om balanse. For eksempel tok folk i dag donuts i dag. Hvis det hadde vært et par år siden da jeg var i min kroppsbygging, ville hele dagen ha vært et vrak fordi jeg hadde den ene doughnut. Jeg ville ha binged resten av dagen, spist meg syk fordi jeg slo opp.

Nå skjønner jeg at du må ha balanse. Det er ok å spise en smultring. Jeg trener, jeg jobber hardt, det er ok.

Teller du kalorier?

Jeg teller ikke [men] jeg har en grov ide om hva som er i ting. Med protein prøver jeg å slå om 250g om dagen. Jeg er carb sykling nå så videre dager jeg er aktiv Jeg vil være på 300g karbohydrater, dager jeg er mindre aktiv jeg vil være på ca 200g. Med fett skyter jeg for ca 80g - litt høyere enn i kroppsbyggingsdager, men fett er så viktig for hormonbalansen og blir sunn. Jeg gjør så mye mer kardio nå som jeg egentlig blir slankere på disse makroene, så jeg må kanskje støte dem opp.

Jeg hørte at du var laktoseintolerant. Hvordan påvirker dette kostholdet ditt?

Jeg har aldri blitt vurdert - jeg føler bare at jeg får bobbertarme med melk, så jeg har mandelmælk.Ikke misforstå, hvis det er en god iskrem, skal jeg få det og betale prisen! Med kosttilskudd har jeg hydrolysert myseprotein som er veldig lavt i laktose. Magen min er mye lykkeligere med meg på ting som er lavt laktose.

Hva med sprut? Drikker du?

Jeg gjorde i går kveld! Det er fordi jeg var ute med den optimale ernæringen [Cook er en ambassadør for varemerket for sportsernæring] for å feire sin 30-årsdag. Men jeg drikker aldri hjemme. Så kanskje en gang i måneden drikker jeg. Det har vært anledninger når jeg er ute på veien på reise og det er hendelser ... men heldigvis for meg krever jeg ikke det.

Påvirker det ditt sosiale liv?

Jeg daterte en jente som elsket et glass vin. Det er greit, men for meg vil jeg helst splurge på pizza eller noe, bruk kaloriene mine annerledes. Hvis det kommer til et punkt når du ikke kan komme opp neste morgen og trene ... Jeg vil aldri være slik. Min lykke kommer fra kroppen min føler meg bra, så hvis noe begynner å forstyrre det så er det for mye.

Du reiser nesten hele tiden. Hvordan holder du i form når du er på farten hele tiden?

Jeg trener det første jeg gjør på dagen. Den lengste jeg skal være hjemme er to eller tre uker - jeg er på farten hele tiden. Hvis jeg prøver å trene etter et expo, skjer det ikke. Jeg trenger morgenen til å stå opp, meditere, strekke, trene, spise en god frokost, start dagen. Hvis jeg får alt det ut som jeg kjenner de tingene som betyr mest for meg, blir kroppen min tatt vare på.

Når du er på vei, hva er det eneste treningssettet du ikke reiser uten?

Jeg tar alltid løpesko og Nike Met Cons for trening. Hvis jeg kan passe den i posen min, tar jeg alltid en skumrulle og en massasje ball, og så mine kosttilskudd.

Hva er den mest effektive måten du har funnet på å trene brystet ditt?

Jeg gjør en stor dag, og jeg treffer den igjen senere i uken med to bevegelser. Hale hale presser er de beste for pecs. Å utvikle en stor bryst handler om vinkler. Du kan være på benkpressen og bare virkelig jobbe med dine fremre deltoider og triceps. Mye av det er å sjekke egoet ditt og bruke ryggen din. Du må aktivere lattene dine, så hold skuldrene tilbake, en liten bukke under ryggen, og føttene dine flatt på gulvet.

Du er en inspirasjon til mange, men hvem var din inspirasjon vokser opp?

Rob Dyrdek, skateboarder. Han skapte noe - han startet sponset av DC, og nå har han sitt eget imperium. Han hadde en visjon om hva han ville, og gjennom ren lidenskap og entusiasme skapte han det.

Også Tony Robbins, den motiverende høyttaleren. Sjekk ham ut på Netflix - han er en stor fyr, 6ft 5in, stor blomstrende stemme. Han har skrevet noen bestselgende bøker, og han endrer bare folk og forstår folk. Han bryr seg virkelig om folk - han får det, og folk elsker å være rundt seg. Hvis jeg kunne være en balanse mellom disse to menneskene og gjøre det gjennom fitness ... det er mitt livslangt mål.

Steve Cook er en Optimal Nutrition-sponset idrettsutøver. Finn ut mer om optimal næring på onacademy.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar