Hold deg hjemme pappa: Hvorfor er det ingenting galt med å være en

Innholdsfortegnelse:

Hold deg hjemme pappa: Hvorfor er det ingenting galt med å være en
Hold deg hjemme pappa: Hvorfor er det ingenting galt med å være en
Anonim

Dette er ikke 1950-tallet lenger, folk. Men selv så, hvorfor så så mange av oss at det å være et opphold hjemme far er rar? Det er ikke … og her er hvorfor.

Dagene til La det være til Beaver er lenge borte. Mens mange av oss ikke husker de dagene da kvinner ikke var i arbeidsstyrken og ikke hadde relativt like rettigheter til menn, er det fortsatt mange antikviteter som vårt samfunn fortsatt hender på.

For eksempel endrer de fleste kvinner etternavnet når de blir gift. Men hvorfor? Sannsynligvis fordi de ikke gir det noen tanke og bare gjør det fordi det er "normalt". Tenk på det, skjønt. Denne tradisjonen er forankret i en veldig sexistisk ideologi - når en kvinne gifter seg med en mann, ble hun "eiendom" - bokstavelig talt. Vel, i det minste på et tidspunkt i historien. Men du får poenget mitt.

Visst, vi er lenge forbi det nå, men det er fortsatt mange ting som vi alle tar for gitt om hva som er "normalt" og hva som er "ikke normalt". Og la oss innse det - å være et opphold hjemme pappa er ikke vurdert av de fleste som "normal".

Og det er veldig trist. Jeg mener, hvorfor ikke? Hvorfor kan mannen ikke bli hjemme hjemmefar og ha kvinnen til å jobbe? Hvor er det en lov mot det? Tydeligvis er det ikke.

Hvorfor det er kjempebra å være hjemme hjemmefaren

Mange menn - og kvinner - er motvillige til å få mannen til å bli hjemme hjemmefaren. Hvorfor? Vel, det er utallige grunner. Men sannsynligvis er noen av dem som står øverst på listen, grunner som "han gir ikke familien," eller "han er en taper" eller "han er en svak mann." [Les: 14 ting som kvinner sier eller gjør som emasculates en mann]

Men ingen av disse er sanne. Alle som har vært hjemme hos foreldrene kan fortelle deg at det er den vanskeligste jobben i universet! Så her er noen grunner til at det er kjempebra å være et hjem hjemmefra.

# 1 Det tillater barna å binde seg med deg. Og når jeg sier bånd, mener jeg egentlig knytte bånd. Jeg mener ikke at det bare lar deg være hjemme til middag hver kveld, gi dem et bad, eller til og med lese dem bøker. Det jeg mener er at fordi du bruker så mye tid med barna dine, får du virkelig å snakke med dem. Du blir kjent med dem som et unikt menneske. Og du lærer dem livsleksjoner. Det er uvurderlig.

# 2 Det lar kona å forfølge sin karriere. Hør, mannen må ikke alltid være brødvinneren. Jeg vet at det er vanskelig for noen mennesker å håndtere det. Tro det eller ej, det var også for meg. Jeg var en gang engasjert til en mann som flyttet inn hos meg fra flere land, men hadde ingen jobb ennå og tok seg av hjemlige og unge oppgaver.

Og mens jeg elsket å ha disse byrdene tatt over for meg, sliter jeg med å være den eneste som tok med penger til husholdningen. Jeg mener, jeg kjempet med det mentalt og følelsesmessig. Men egentlig, hva var det galt med det? Ingenting.

Jeg må forfølge karrieren min, og jeg visste at han holdt fortet hjemme. Det var flott. Alt jeg måtte gjøre var å overvinne tankene som samfunnet hadde programmert inn i meg at mannen skulle være den med den store karrieren * eller i det minste en lik en *. [Les: Kvinne-ledede relasjoner - 50 tegn på at du er i ett og ikke vet det]

# 3 Du modellerer å bryte kjønsbarrierer for barna dine. Vårt samfunn blir for fast i hva som er "riktig" og "feil" og "normalt" og "ikke normalt". Hvorfor må vi tegne linjene om hvordan alle skal skape bare fordi samfunnet forteller oss det?

Så, hvis du er et opphold hjemme far, er du modellering en svært viktig ting for barna dine - for eksempel "f *** samfunnsreglene." Lag dine egne regler.

Bare fordi du er en mann betyr ikke at du ikke kan gjøre ting som antas å være "kvinners arbeid". Og omvendt. Det viser at du kan stå opp og være din egen person. Det er en flott ting å modellere for barna dine.

# 4 Du lærer barna dine at menn kan håndtere innenriksoppgaver. Hvis du ser på hva vi ser på TV og media generelt, viser det at menn ikke er i stand til å håndtere barn og hjemlige oppgaver. I bleie reklame, menn er fumlende rundt med babyen og kan ikke få bleien på rett.

Det er nesten som en vits og "akseptert" at menn bare ikke kan kutte det i barnehagen og innenlandske kategorier. Men menn er like sterke som kvinner! Så, hvis du er et opphold hjemme far, vil de vokse opp og vite at menn og kvinner er lik på alle områder av livet. [Les: Oppgivelsesproblemer og hvordan det påvirker forholdet ditt]

# 5 Hvis du har døtre, vil du sette baren høy for dem. I motsetning til jenter med en fungerende pappa, kan du modellere mye oppførsel for jentene dine, hvis du har dem. Siden du er rundt hele tiden, kan du snakke med dem - jeg mener virkelig å snakke med dem.

Du vil plugge inn i dem og deres liv, være følsomme og behandle dem som dronninger. Det vil sette baren høy for dem senere i livet når de ser etter en mann å tilbringe resten av livet med. Og stol på meg, dette er en god ting å ha høye standarder for en mann. Og du vil ikke ha det på annen måte for babyen din, ikke sant? [Les: Far-datter forhold - 10 pappa problemer det kan føre til]

# 6 Du kan frivillig på barnas skoler. Når barna blir gamle nok til å gå på skole, kan det være å bli et opphold hjemme pappa muligheten til å gå og frivillig i klasserommet. Du kan være en "rom pappa" og hjelpe planlegge partier. Du kan hjelpe læreren til å utdanne og karakterisere papirer.

Barna elsker det når foreldrene er i klasserommene - det får dem til å føle seg spesiell og at de er elskede. Det gir deg også mulighet til å slippe i skolen og spise lunsj med dem når du har lyst til det.

# 7 Du kan blogge om det. Alle vet at blogging er enorm i disse dager. Så hvorfor ikke endre dine daglige eventyr med barna dine til en egen blogg? Du kan bruke den som et utløp for å lufte, for å reflektere, og for å nå ut til andre opphold hjemme dads * eller moms *. Og til slutt kan du til og med gjøre det til en sidebedrift hvis du blir populær nok. En total vinn-vinn, va? [Les: Ekteskapsråd - 11 tips for lykkelig til enhver tid]

# 8 Du kan ta bilder og videoer og dokumentere dine barns liv. Siden et opphold hjemme far er rundt hele tiden, gir den dem muligheten til å virkelig være til stede og dokumentere hva som skjer i deres liv.

Ingen er noensinne uten telefonen, så når du tar dem til parken, eller bare hvis de plasker rundt i bassenget ditt i bakgården, kan du få telefonen til å ta tonnevis med bilder og videoer. Du vil bli glad du gjorde 20 år fra nå.

[Les: 9 Ting du ikke kan overse når du daterer en enlig forelder]

Å være et hjem hjemme må ikke være rart. Faktisk gir jeg store kudos til mennene som gjør det. Det er på tide å begynne å omfavne og feire mennene som er modige nok til å gå utenfor samfunnets normer og være deres egen person, tror du ikke?

Populært emne