Springbok Ikon Bryan Habana: 'Jeg er fortsatt et arbeid pågår'

Innhold

Jeg har lært mye av våre siste nederlag. Til tross for tre skuffende resultater mot Australia, New Zealand og Argentina har det vært en bølge av lagertro. Vi hoppet tilbake og avenged tapet til Pumas i vårt siste World Cup oppvarmingsspill i Buenos Aires. Vi ønsker nå å spille så vel som, om ikke bedre enn vi gjorde under VM i 2011 der vi gjorde det til kvartfinalen. Vi ser god energi og en sterk vekstdynamikk hos ungdommene - men vi må slår bakken.

Fra en ung alder ønsket jeg alltid å være best jeg kunne være. Jeg ønsket å bli den beste rugbyspilleren, enten på klubbnivå eller i mitt land. Jeg skylder suksessen de siste tre årene til denne viljen for å jobbe hardt, forbedre spillet mitt og tilpasse seg gjennom de gode tider og de dårlige tider. Nå har min internasjonale rugbykarriere gått langt utover mine villeste drømmer. Jeg har hatt det hele eventyret så langt, spiller en sport som jeg elsker og får betalt for det, reiser rundt i verden, dyrker langvarige vennskap med mine medkamre.

Jeg er stolt av min hastighet, men det er ikke min største prestasjon. Min beste 40m-tid er 4,58 sekunder. Det er viktig å få en tid slik - selv om det er viktigere å kjøre i fart når kaster passerer under vedvarende press. Men min virkelige største prestasjon er å være far. Jeg er 14 måneder i det, og vår lille gutt Timothy har holdt meg og min kone Janine veldig opptatt. Det er mye søvnmangel, men en utrolig mengde glede.

Jeg har aldri sett meg selv som et ferdig produkt, men som et arbeid pågår. Jeg prøver stadig å forbedre spillet mitt på en mulig måte. Som for resten av laget, er noen spillere klarere enn andre, men jeg vil si for nå er vi alt vi ønsker å være. I slutten av august kommer vi til å berøre basen på vår fremgang - vi har ikke engang begynt treningen enda som vi har hatt noen uker før det ikke spiller noen rugby. To vanskelige ukers trening starter den 20. august, og det er da vi skal jobbe veldig hardt på fitness.

De store mesterne er de som skinner i det lange løp, ikke bare på topp. Vedlikehold av skjema er nøkkel. Fitter du er, desto bedre og jo lenger kan du spille med høy intensitet. Men å ha en god spillplan eller strategi på plass er like viktig.

Preseason handler om å sette inn både kortsiktige og langsiktige mål. De hjelper deg med å holde deg på sporet, og oppfordrer deg til å forsøke å forbedre deg hver dag, hver uke. Det kan være vanskelig å komme tilbake til trening etter en lang periode med ferie, og du kan ikke alltid få deg raskere i den første uken, så den eneste måten du skal holde fast på, er å ha en bestemt plan i sted for å holde deg selv ansvarlig.

Sprint trening er tøft, men avgjørende. Vi gjør det som kalles gjentatt sprint agility trening. Det er viktig å jobbe våre anaerobiske systemer og trene eksplosivt, men i en aerob utholdenhetsinnstilling der du stadig blir trøtt for å etterligne kravene til en rugby-kamp. Det er hvor intervall sprints gjør forskjellen.

Jeg kunne ikke trene uten min Mission EndraCool Håndkle. Når jeg trener utendørs i Durban, med temperaturer som stiger til 30 ° C eller mer, dripper jeg i svette og håndkleet hjelper deg virkelig å kje meg raskere i løpet av økten. Den er laget av et lettytende stoff med mikrofiber som absorberer fuktighet og svette, og når den er gjennomvåt med vann, kjøler den øyeblikkelig deg ned.

Skader er uunngåelig, men du kan komme tilbake sterkere. Det er en del av sporten, og det vil ikke nødvendigvis redusere treningen av laget. Hvis noe var en velsignelse i forkledning for noen av våre spillere som Jean de Villiers og Pieter-Steph du Toit, som ikke har spilt så har de spart energi og optimalisert sin gjenoppretting før VM-opplæring. Skader er ikke ideelle, men de er ikke noe å være bekymret for.

Jeg er begeistret mer enn stresset om VM-stridene. Hvert basseng har ett eller to lag som spiller veldig bra rugby - Australia, Argentina, Irland og Wales spiller godt. England kunne også stige til anledningen på hjemmelaget torv, og vi har sett Stuart Lancaster ganske trygg på det siste med et solid lag av spillere som viste god form og strategi. Når det er sagt, har Springboksen ingenting å frykte, og vi er klare til å komme etter verdensledende lag som All Blacks. De kan ha presset oss ned på verdensrangeringen etter at vi vant VM i 2007, men vi har til hensikt å vise vår styrke og gjøre landet stolt igjen.

Dette er sannsynligvis den siste verdensmesterskapet. Å håndtere fysisk med mine engasjementer til Springboken og Toulon blir stadig vanskeligere å gjøre året om året. Å være i form og mentalt sterk er den vanskeligste delen, men alt som følger med det - som mediaens konstante press - kan også påvirke selvtillit, fremgang og ytelse.

Mission Athlete Care ambassadør Bryan Habana bruker Mission EnduraCool håndkle for å holde seg kult under trening og kamper. Klikk her for å besøke Pro Direct for å kjøpe håndkleet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar