Sportstilskudd: En guide

Innholdsfortegnelse:

Sportstilskudd: En guide - øVELSER 2023
Sportstilskudd: En guide - øVELSER 2023
Anonim

Kan jeg ikke få all den ernæringen jeg trenger fra mitt daglige kosthold?

Ja, hvis du virkelig ser hva du spiser. Når du har sagt det, vil du noen ganger oppleve at å få den optimale mengden av bestemte stoffer for trening, betyr å spise mye. For eksempel, å få mengden kreatin mange trenere anbefaler ville bety å spise en forferdelig masse biff. Bruk kosttilskudd for å fylle hullene i kostholdet ditt, men ikke stole på dem for å motvirke dårlige spisevaner.

Trenger jeg å ta kosttilskudd på dagene jeg ikke trener?

Ja. Du blir sterkere mens du gjenoppretter fra trening, så sørg for at du får nok næringsstoffer på hviledagene dine, er viktig.

Skal jeg våkne midt om natten for å ta kosttilskudd?

Nesten absolutt ikke. Du har kanskje hørt om kroppsbyggere som går opp på 3:00 for å få en rask riste, men så snart du er våken i mer enn tre sekunder, forstyrrer du produksjonen av melatonin, som er en av de viktigste hormonene i muskelbygging. Du har det bedre å ha litt fint sakte fordøyelsesprotein, for eksempel rå nøtter, cottage cheese eller kasein shake, før sengetid.

Er de trygge?

Siden idrettsuppskudd er teknisk klassifisert som mat, er de ikke underlagt samme strenge produksjon, sikkerhetstesting eller merking som lisensierte medisiner, så det er ingen garanti for at de lever opp til sine krav. EU ser for tiden på situasjonen med sikte på å innføre strengere retningslinjer, men i mellomtiden er det opp til individuelle produsenter å opprettholde kvaliteten på sine egne produkter. Se etter kosttilskudd som er ISO17025-sertifiserte, noe som betyr at de har blitt utsatt for strenge kontroller under produksjonen.

Kan jeg mislykkes en narkotikatest fra å ta kosttilskudd?

Kan være. Hvis du er en seriøs nok idrettsmann som skal testes, må du være forsiktig. En undersøkelse fra et internasjonalt olympisk komité-akkreditert laboratorium i Köln lette etter steroider i 634 kosttilskudd og fant at 15 prosent av dem inneholdt stoffer som ville forårsake en mislykket stofftest, selv om ingen inneholdt steroider. Hvis du er bekymret, kontakt en registrert ernæringsfysiolog eller diettist før du tar kosttilskudd.

Hvis jeg tar den rette kombinasjonen av ting, kan jeg bli revet uten å trene?

Dessverre nei. Alle som forteller deg at en magisk formel kan gi deg massive biceps og skulpterte abs er fibbing. Spis riktig, trene hardt, skreddersy ditt supplement til dine mål og velg velforskede og testede produkter, og du vil se resultatene du vil ha.

Kosttilskudd glosssary

Ordliste nedenfor inneholder mange av vilkårene du vil møte mens du leser om kosttilskudd.

anabolisme: 'Anabole' prosesser bygger opp organer og vev, ved hjelp av mindre molekyler for å skape større. Anabole steroider, for eksempel, øker proteinsyntese i celler - selv om du ser mange kosttilskudd som lover lignende resultater uten bivirkningene. katabolisme: Dette er i utgangspunktet nedbrytingen av store molekyler i mindre til å produsere energi. Produkter som glutamin og antioksidanter er sagt toreduce frekvensen av katabolisme, noe som betyr at du vil gjenopprette outexise raskere. hydrofil: Substans-merket hydrofilt oppløses lett i vann eller blod. Normalcreatine, for eksempel, er lipofilt, men du må fortynne det mye. lipofile: Lipofil substansspass gjennom cellemembraner, noe som betyr at de absorberes raskt. Noen dyre merker av kreatin er mer lipofile enn plainmonohydrat, som de hevder gjør dem mer effektive. lasting: Somelifters refererer til en "lasting" -fase med tilleggsbruk, der de tar store mengder av dem for å bygge opp butikker i kroppen. Dette er ikke mulig, men hvis du tar for mye kreatin eller proteinatone, ekskluderer kroppen din bare den. Hold fast med dosen på pakken. Ionbytte: Dette basicallymeans ditt protein har blitt separert via elektrisk ladning, noe som er litt billigere enn mikrofiltrering. Det betyr at du vil miste noen aminosyrer, men det filtrerer også ut mye fett og laktose. Mikrofiltrering: "Krypstrømsmikrofiltrert" protein bruker en meget fin membran til filterproteiner, og etterlater nyttige aminosyrer intakt, og filtrerer ut fettforringende immunforsterkende komponenter uberørt. På downside, tistends å være litt dyrere enn ion-exchange-filtrert protein.

Hvis du vil ha mer informasjon om spesifikke kosttilskudd, klikk på linkene nedenfor:

Protein kreatin Aminosyrer antioksidanter Fatbrennere Mindre kjente kosttilskudd Supplement FAQs

Populært emne