Sports reporter Ned Boulting på hvordan sykling ble så populær

Hvem er ansvarlig for sykling blir så populær i Storbritannia?

Du har rett, det har vært denne plutselige ekstraordinære veksten av folk som oppdager sykler i voksen alder. Den ene mannen til å takke for alt er Chris Boardman. Hans gullmedalje ved OL i 1992 var en eksepsjonell prestasjon. Det var en fri-spirited, freelance, underfinansiert skurk suksess født av hans enorme mental styrke og visjon. Det tente brannen Dave Brailsford og hans lag har tatt på å produsere en tidevannsbølge av medaljer og titler.

Hva er Chris som en person?

En virkelig ekstraordinær mann. Han er faktisk i sin sjette karriere - han startet som snekker, og nå har han blitt en miljøaktivist. Den "kjører veldig fort" en del av sitt liv, som han er best kjent for, er faktisk, i hans øyne, nesten detaljert. Han er en av de gutta som det han gjorde i livet, hadde han lyktes på.

Hva er det største løp du noensinne har sett?

Et [Tour de France] scenen til La Grande-Motte i 2009. Løpet ble utryddet av onde kryssblåsninger, noe som gjorde for noen av de vanskeligste, modigste racing jeg noensinne har sett. Mark Cavendish lese betingelsene til perfeksjon og vant.

Hva er den vakreste scenen på turen?

Frankrike er som et hele kontinentet krympet til ett land. Det har så mye variasjon som Nord-Amerika gjør, men for meg vil det mest fengslende være stadiene i de høye Pyreneene. I motsetning til Alpene, som har en tendens til å være full av skianlegg bygget for turister, har Pyreneene en vill, robust, underutviklet sjarm, en ekte identitet.

ANBEFALT: Fem Grueling Tour de France Ascents som du kan ri

Hvilke andre kringkastere beundrer du?

Min første pause i TV var å få en jobb å lage te for Fotball lørdag på Sky Sports. Dessverre var jeg helt håpløs på administrasjonsdelen av å være en produksjonsassistent, så Jeff Stelling sa: "Hvis du er så sånn, hvorfor ikke prøv å rapportere?" Han ble mentor, og tilbyr alltid støtte og råd. Han er helt unik da han har troverdighet blant spillerne, og likevel har han også en god generell varme. Folk i sport TV har en tendens til å være enten tørre eksperter eller fluffy presentere - han har appell fra begge deler.

Hva var din beste scoop?

Det var en tid - for et tiår siden - da doping på turen var crass, amatør og åpenbart. En fyr som heter Stefan Schumacher vant en scene, og i stedet for å gratulere ham konfronterte jeg ham med live-tv om narkotikaanklæringer. Han hadde nylig krasjet en bil som forlot en nattklubb, og politiet hadde gitt ham en blodprøve som viste at han var full av amfetamin. OK, det var ikke strengt ytelsesfremmende, men det så ikke bra ut på en profesjonell idrettsutøver. Etter at intervjuet ble kringkastet, fikk jeg et sperre om klager om å dufte ham opp på fjernsyn, men jeg sto bakken min. Og så, omtrent to uker etter at Touren var ferdig, viste testresultatene at han hadde kommet positiv til EPO på den dagen.

Hvem er din favoritt rytter?

En av de store tingene med sykling er at du kommer nær rytterne. Du bor på de samme hotellene, og de vil snakke med deg over frokost, selv om de er superstjerner. Hvis jeg måtte velge, ville jeg gå for den nåværende avlingen av tyske ryttere, karer som Marcel Kittel og Tony Martin, som er så vennlige, artikulere og engasjerende.

Hvem feirer det vanskeligste når turen er over?

Husk at de fleste syklister bare veier 58 kg eller noe vanvittig, og etter tre uker med racing, hva resterende kroppsfett de kanskje har hatt, er frazzled bort av solen. Men tro meg, på Champs-Élysées etter at alt kommer til slutt i Paris, går de på rattle [sic]. Det tar bare noen få tenner av alkohol for å ha den ønskede effekten, og så nyter de seg på ganske uventede måter. Chris Froome er absolutt ikke slank når det gjelder å la håret sitt ned.

Ned Boulting tar sitt BIKEOLOGY-show, en live spektakulær teaterforestilling om sykler, på tur gjennom oktober og november i år; bikeology.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar