8 fantastiske matvarer for å øke sin sperm count (og øke sjansen for å bli gravid!)

Et lavt sædtal har ofte vært knyttet til faktorer som en sinkmangel eller mangel på vitaminer. Så, å gjøre noen ernæringsmessige endringer kan være en fin måte å få den sæden til å telle opp. Det er derfor vi har satt sammen en liste over matvarer du definitivt trenger for å komme på hans forsøker å bli gravid.

Hvordan kan jeg øke hans spermatall naturlig?

Ta en titt på noen av de andre påviste måtene for å øke menneskets spermtelling naturlig når du prøver å bli gravid:

Pass på at han gjør nok trening

Nå er det ikke på tide å presse ham til å trene til maraton, men flere studier på overvektige eller overvektige menn har vist at sædceller øker når de går ned i vekt.

Unngå visse medisiner

Det er veldig viktig at partneren din har en prat med sin lege før han stopper ethvert kurs i medisinen, men noen reseptbelagte medisiner er kjent for å redusere den sunne spermaproduksjonen. Disse inkluderer noen antibiotika, antiandrogener, antiinflammatoriske midler, antipsykotika, kortikosteroider, anabole sterioder, eksogen testosteron og metadon. I de fleste tilfeller, når en person slutter å ta stoffet, vil sæden hans gå tilbake til normal eller øke, men det er verdt å sjekke med legen din dersom du har noen bekymringer.

Redusere stress

Lettere sagt enn gjort, men lik kvinner, kan stress påvirke fruktbarheten. Dette skyldes at når kroppen er stresset, sparer den energi og fokuserer på å overleve, snarere enn å reprodusere. Et sunt kosthold og mosjon kan være gode steder å starte.

Dikke sigarettene

Det er et godt bevist faktum at røyking reduserer sæddann, så hvis du prøver for en baby, kan det være på tide å overtale ham til å slutte.

Prøv et urte supplement

En urte rette som har eksistert i årevis, er Fenugreek et urtemedisin knyttet til dårlig sædhelse.

Pass på at han får nok søvn

Mens søvn ikke er direkte forbundet med spermier, er det en viktig del å sørge for at kroppen din er sunn, så sørg for at du slår av tidlig nok!

Pass på at han får nok kalsium og vitamin D

Vitamin D og kalsiumserum har begge vist seg å påvirke sædhelsen.

Liste over matvarer for å øke spermiertallet

Legg til disse matvarene på babymenyen din for å øke sjansene dine for å bli gravid:

  • østers
  • Mørk sjokolade
  • Hvitløk
  • bananer
  • Brokkoli
  • Asparges
  • Valnøtter
  • ginseng

1. Østers for spermaproduksjon

Østers er en av mannens beste kilder til sink, som bidrar til spermaproduksjon. Det gjør ikke vondt for at de er et afrodisiakum, så legg ham opp med 15 mg om dagen - rundt 50 g østers - og du skal lage babyer før du vet det. Hvis lommeboken din - eller hans mage - ikke kan strekke seg så mye, er andre gode kilder til sink kalkun, gresskarfrø, hummer og blåskjell.

2. Mørk sjokolade for antioksidanter

Mørk sjokolade inneholder en aminosyre som har vist seg å fordoble sæd og sædvolum. Det er også høyt i antioksidanter - nok til å konkurrere med granatepler og acai bær. Antioksidanter er et godt våpen mot frie radikaler, ekkel små molekyler som finnes i forurensning og giftstoffer som er knyttet til mannlig infertilitet. Men ikke gå over bord - å legge på vekt kan forårsake ubalanser i testosteron som kan senke mannens spermiertall. Et par kvadrater om dagen er rikelig.

3. Hvitløk for sædmotilitet

Hvis den sterke aromaen ikke gjør deg i stand til å gjøre gjerningen, er hvitløk en god babyfremstilling for mannen din. Den inneholder to magiske elementer - allicin, som forbedrer blodstrømmen til sine seksuelle organer og beskytter sæd fra skade og selen, en antioksidant som forbedrer sædmotiliteten. En til to fedd på en dag er en god mengde.

4. Bananer for libido

Bananer har blitt funnet å øke mannlig libido og regulere kjønnshormoner på grunn av et enzym som kalles bromelain. De er også fulle av vitaminer C, A og B1 som vil øke kroppens evne til å produsere sæd.

Les neste: De beste sexposisjonene blir gravid

5. Brokkoli for flotte svømmere

Mangler i vitamin A er en vanlig årsak til lav fruktbarhet, fordi mangel på vitamin A gjør din manns sperm trist. Brokkoli er fullpakket med vitamin A, som er rød paprika, spinat, aprikoser, søtpoteter og gulrøtter.

6.Asparagus for volum

Asparges er et annet våpen mot disse ekkel frie radikaler. Den er også fullpakket med vitamin C, som beskytter sæd fra skade og øker dens motilitet og volum - slik at mannen din vil ha flere svømmere, og de beveger seg raskere.

7. Valnøtter for sperm count

Omega-3 fettsyrer øker spermier og øker blodstrømmen til kjønnsorganene - og valnøtter er en fantastisk kilde. De er en velsmakende on-the-go snack, og kan drysses på frokostblandinger eller dessert. Andre gode kilder til omega-3 fettsyrer er krabbe, laks, kylling og gresskarfrø.

8. Ginseng for testosteron

Denne afrodisiakse roten har blitt brukt til å behandle infertilitet i hundrevis av år. Det øker nivåene av testosteron og øker blodstrømmen til kjønnsorganene, med noen hevder at den selv behandler erektil dysfunksjon. Få mannen din til å drikke te med ginseng, eller ta tørket ginsengrot hver dag for en TTC boost.

Pass på at du følger Mor & Baby på Instagram for relatable memes, inspirerende historier og foreldrehack!

Har ca 60 sekunder å spare? Hvorfor ikke bli med tusenvis av mødre-å-være og start din egen Amazon baby ønskeseddel! De er helt gratis å skape og perfekt å sende til vennene, tante og mamma din for å sikre at du får babyprodukter du virkelig trenger ... Klikk her!

For foreldre tips, triks og råd du kan stole på, klikk her for å laste ned et gratis digitalt nummer av Mother and Baby magazine.

Les neste: 11 prøver å tenke tipsene eksperterne vil at du skal vite

Les neste: Hvordan bli gravid FAST

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar