Løs din foreldringsstilstilknytning

Innholdsfortegnelse:

Løs din foreldringsstilstilknytning - FOR DEG 2023
Løs din foreldringsstilstilknytning - FOR DEG 2023
Anonim

Enten du bitter deg over Smarties som en pjokkbehandler eller hvis det er å komme opp for nattmaten, lær hvordan du unngår en sammenheng mellom foreldrene og partneren din.

Du kan ha en klar ide om riktig måte å få opp babyen din på. Det eneste du kan finne er at partneren din ikke er enig.

Hvis partneren din sov sammen med mamma og hadde ubegrenset tilgang til kjekskrukken, mens du var en rutinemessig baby oppdratt på disiplin og hjemmelaget mat, er sjansen for å få felles beslutninger om at babyens oppdrag er hodepine. Men du kan komme rundt det - og kunne oppdage et helt nytt nivå av respekt for hverandre.

Din pre-baby verdier chat

Det er ubrukelig å oppdage partnerens anti-formel bare når du skal gi babyen din en flaske. Ha en prat mens du er gravid, slik at du kan lære hverandres synspunkter, spesielt på de store problemene med fôring og disiplin.

«Selv når du er gravid og foreldre virker abstrakt og langt unna, se på babybøker sammen og finn en stil du tror vil passe deg begge,» sier relasjonspsykolog Corinne Sweet.

Fordel babyens gjerninger

De fleste foreldre har hatt 'Jeg er mer sliten enn deg' argumentet klokken 5.30 når din lille er våken og klar for dagen. Du er utmattet, begge trenger en pause og kan raskt bli gjengjeld.

Ingen av dere er 100 prosent rett eller galt

Utarbeide en dagbok for husholdningsoppgaver, og sørg for at du begge gjør de tingene du liker og ikke liker.

"Hvis du elsker matlaging, og han er glad for å gjøre vekkefôret, alloker du deretter oppgavene tilsvarende," sier barnepsykolog Claire Halsey. 'Men vær så snill, og prøv ikke å være stiv hvis en av dere slipper.'

Lov din partner

Du klapper når din lille tar sitt første skritt eller spiller kikk-a-boo, men hvis partneren din gir deg en kupp, vil han være heldig å få takk. «Lovende hverandre, selv om du gjør noe lite eller forventet, vil få deg til å føle deg bra,» sier Noel Janis-Norton, forfatter av Calmer, Easier, Happier Parenting (£ 16,99, Hodder & Stoughton).

«Jo mer beskrivende du kan være, jo bedre, så i stedet for å bare si,« takk »når han renser kjøkkenet, si:" Jeg vet at du ikke liker å rense kjøkkenet, så jeg virkelig setter pris på det. "Det er lett måten å få deg til å føle deg bedre om humdrumsarbeidene som har blitt en stor del av ditt hjemliv.

Ha en date natt

Når du er nit-plukker over hvordan du skal håndtere ditt barns bite vane (deg: ignorere det, ham: bite tilbake), glemmer du ofte hva det var som gjorde at du forelsket seg i utgangspunktet.

Foreldre kan føle seg forkrevende, og det er lett for deg å drive inn i et flatmate-type forhold og lurer på om dette er alt det er, sier Noel. "Å gå ut hver uke bare de to av dere og prøver å ikke snakke for mye om babyen, bør minne deg på hvorfor du er med hverandre. Det vil også gjøre deg mer villig til å lytte til hverandre når du er uenig. '

Enten du er på vei ut for en date natt eller har litt tid hjemme, er det mange søte måter å være romantisk på.

Arbeide sammen

Du kan være mer slummende mamma mens han er i Gina Ford-hjørnet, men ingen av dere er 100 prosent riktig eller feil. 'Ingen vet hvordan å forelder perfekt, så vær åpen for å lære av hverandre,' sier Corinne. «Du har begge forskjellige styrker - kanskje han er bedre til å spille og bedre på disiplin. Bare trene en måte å foreldre at du er begge fornøyd med.

Kompromiss

Hvis du har daglige stand-offs og ikke kan se deg ut, sett til side 15 minutter om dagen for å finne ut en løsning.

«Ta det til å skru opp problemet i en setning, for eksempel, babyen din tar en time å bosette seg ved sengetid, så kom opp med en løsning og skriv den ned, sier Noel. «Når du ikke er enig, kom opp med en annen løsning til du både oppdager en måte som er akseptabel for dere begge. '

Populært emne