Sosial røyking treffer hjertet så hardt som en vanlig helligdag

Innhold

Røyking er dårlig for deg. Det har ikke vært nyheter siden 1950-tallet, og likevel fortsetter forskere å oppdage nye og forferdelige måter som lyser opp, kan skade helsen din.

Denne uka har de gått etter alle de sosialrøykere der ute - puffer bort en eller to ganger i uken på kveldene, og er sikker på at en slik begrenset eksponering for røyking ikke kunne gjøre dem noen reell skade. Vel det kan. Faktisk kan det være like ille for hjertet som en vanlig vane, ifølge forskning fra Ohio State University.

Studien spurte 39.555 personer på røykevaner, med 10% som beskriver seg som sosialrøykere - noe som betyr at de ikke røyker hver dag - og 17% sier at de var nåværende røykere.

I begge gruppene hadde rundt 75% av høyt blodtrykk og 54% hatt høyt kolesterol, som begge er betydelige bidragsytere til hjertesykdom. Disse resultatene ble justert for å ta hensyn til faktorer som demografi og fedme.

Seniorstudentforfatter Bernadette Melnyk foreslo at mer arbeid skal gjøres for å identifisere sosialrøykere.

"Dette har vært en forsømt del av befolkningen. Vi vet at vanlig røyking er en avhengighet, men [helsepersonell] gir vanligvis ikke spørsmål om sosial røyking, sier Melnyk.

"Det typiske spørsmålet er" Røyker du eller bruker tobakk? "Og sosialrøykere vil vanligvis si nei.

I stedet forråder forskerne leger og sykepleiere å stille mer detaljerte spørsmål som "Røyker du noen gang sigaretter eller bruker tobakk i sosiale situasjoner som for eksempel på barer, fester, arbeidsarrangementer eller familie sammenkomster?" Det går ikke ut av den.

Så neste gang du besøker doktoren, holder du opp til din sosiale røyking og begynner å jobbe med å fikse hjertet ditt. I mellomtiden, hvis du er en heltidsrøyker som ikke trenger peer-trykk for å lyse opp, er det verdt å vite at det bare er lite å redusere risikoen for tickeren din - gå hele hogen og slutte for godt. Vi vet at det ikke er lett, men her er hvordan ni mennesker gjorde det.

Den gode nyheten er at sunne livsstilsendringer kan gjøre blodtrykket og kolesterolnivået en god verden. Øv mer, spis et sunt kosthold, slutte å røyke ... de legger opp til mange helsemessige fordeler.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar