Sosial angst vs skygthet: Hvordan dechifiserer hva du føler inni

Innholdsfortegnelse:

Sosial angst vs skygthet: Hvordan dechifiserer hva du føler inni
Sosial angst vs skygthet: Hvordan dechifiserer hva du føler inni
Anonim

Sosial angst vs skygge, hvilken kan du forholde seg til? Det kan være vanskelig å bestemme forskjellen fordi de ofte deler egenskaper.

Dette er noe som virkelig interesserer meg - og plager meg på samme tid. På et eller annet tidspunkt lurer vi alle på og veier trekkene for å forstå forskjellene mellom sosial angst og sjenerøshet i våre liv.

En kort historie med sosial angst vs skygge i livet mitt

Som ung pike var jeg utrolig sjenert. Jeg hadde hår så lenge jeg satt ofte på den og en kjærlighet til bøker og blomster og hunder. Legg merke til at jeg ikke nevnte venner eller folk generelt? Ja, jeg var ikke en stor fan. Jeg hadde to venner, og det var alt jeg virkelig trengte. Mine lærere pleide å fortelle moren min at jeg aldri snakket, og jeg var veloppdragen. Moren min trodde det ikke, for selvfølgelig var jeg en liten Hellion hjemme.

Rask fram fem år, og jeg var en sosial sommerfugl, som moren min likte å kalle den. Jeg kunne ikke få nok av folk, jeg begynte å komme i trøbbel på skolen for å snakke for mye. Hvis jeg ble flyttet rundt i klassen for å avbryte chatting, ville jeg bare snakke med den som var ved siden av meg. [Les: 13 trinn for å bryte deg ut av ditt sjenerte skall for godt]

Nå? Jeg liker fortsatt å snakke. Jeg har laget meg en sosial introvert, fordi jeg nyter godt av sosiale interaksjoner, men når jeg er ute av "sosial juice", er det på tide å gå hjem og hangout med hunden min. Det som også betyr, og noe som jeg har anerkjent i mine tjueårene, er sosial angst som rammer meg som en murvegg, helt ut av ingensteds.

Jeg jobber i detaljhandel, og det er her jeg pleier å merke det mest. I midten av en travel lørdag vil jeg ha angstangrep fordi det er bare for mange mennesker. Det blir for "folkelig", og jeg kan ikke klare det. Det er interessant hvordan livet endrer vår sosiale oppførsel og reaksjoner. [Les: Forstå introvert burnout og hvordan håndtere det]

Forstå forskjellen: Sosial angst vs sjenerøshet

Nå som jeg har snakket for mye om min erfaring med sosial angst og skinnhet, er det på tide å snakke om deg! Hvor tror du at du passer i denne blandingen? Lider du av sosial angst? Eller tror du du er bare sjenert?

Sosial angst

Nå er jeg ikke eksternt kvalifisert for å fortelle deg om du har sosial angst, siden det er en ekte lidelse. Jeg deler bare mine tanker for å hjelpe deg å reflektere og forstå deg selv bedre. Hvis du vil ha en ekte diagnose, kan du søke noen som betalte mye mer for skolen enn jeg gjorde. Egentlig.

For å oppsummere er sosial angst i utgangspunktet en handling som blir overveldet i sosiale situasjoner, enten i fester, arbeid eller i en-mot-en-samtale. Hvis du tror at du kan ha sosial angst, sjekk ut denne listen over mulige symptomer. Disse symptomene vises under sosiale interaksjoner eller under selve tanken på sosiale interaksjoner. [Les: Er du sosialt vanskelig? 16 enkle hacks å løsne seg og leve livet]

Symptomer på sosial angst

- Clammy hender

- Svette

- Stamming

- Tung pusting

- Rask pusting

- Svart syn * Kanter av syn begynner å mørke og uskarpe *

- Kvalme

- Svimmelhet

- Rødhet i ansikt eller bryst

- Utslett / elveblest

Overdinking sosiale situasjoner og interaksjoner * Går over samtaler flere ganger i hodet ditt før de oppstår *

- Frykt for å ringe

- Unngå situasjoner der du kan være sentrum av oppmerksomheten

- Konstant bekymre deg over ydmykelse eller forlegenhet

- Overanalyserende sosiale situasjoner etter at de oppstår

Vær oppmerksom på at disse symptomene kan være symptomer på andre lidelser, og hvis du er bekymret for at du kan ha en sosial angstlidelse, bør du søke profesjonell hjelp. [Les: Tips og triks for de som føler seg sosialt vanskelig)

Beskjedenhet

Noen mennesker er bare sjenert, folkens. Ofte er unge jenter sjenert, og jeg tror dette er bare fordi vi ennå ikke har funnet vår makt. Bare vent, de sjenerte jentene vil vokse til sterke kvinner. Stå tilbake, de kunne utvikle seg et øyeblikk nå.

Sinnhet er ikke en sosial lidelse som sosial angst, og det kan ikke behandles med medisinering eller rådgivning. Synd er ganske enkelt en personlighetstrekk, og er ofte forvekslet med sosial angst. Mens ondskap i seg selv er ingenting å bekymre seg for, følger det ofte med en sosial lidelse. [Les: De beste måtene å sparke sjeneritet til fortauet]

Følgende er tegn og symptomer på sjenanse:

Symptomer på sjenerøshet

- Ingen liten snakk

- Frykt for offentlige taler

- Frykt for jobbintervjuer

- Dekker munnen når du snakker

- Ofte dekker opp med klær

- Frykt for å snakke med motsatt kjønn

- Daterer ikke ofte eller i det hele tatt

- Frykt for å snakke med overordnede

- Frykt for å møte nye mennesker

- Unngår øyekontakt

- Snakker veldig stille

- Muligens selvbevissthet

Sosial angst vs skygge - De subtile forskjellene

Forstå forskjellen mellom de to nå? I utgangspunktet er sosial angst en ekte sosial lidelse og må behandles med mekling og / eller terapi. Synd er bare en personlighetstrekk som ofte følger med en sosial lidelse, for eksempel sosial angst.

Sosial angst har en tendens til å være mer intens, fordi du kan passere eller bli syk.Mens det også er mulig å oppleve dette hvis du er sjenert, er det svært vanlig i sosiale angstlidelser. Mens ondskap ofte er samarbeidet med sosial angst, er sosial angst ikke alltid forbundet med sjenerte mennesker. Meg selv som et eksempel, jeg er ikke en sjenert person. Jeg betrakter meg selv ganske utadvendt, men sosial angst har en tendens til å slå meg ut fra ingensteds, og når det rammer meg, rammes det hardt. [Les: Sosial angst til sosial sommerfugl - Hvordan være mindre vanskelig]

På baksiden kjenner jeg mange mennesker som lider av sosial angst som faktisk er veldig innadvendte mennesker. I dette tilfellet vil jeg si at deres sosiale angst kan bli enda mer økt fordi de bruker mindre tid med folk, så når de må gjøre det, blir det stadig vanskeligere.

Det er utallige sosiale forstyrrelser som etterligner sosial angst, og som sådan, hvis du føler deg som om du kanskje lider av sosial angst eller noe lignende, oppfordrer jeg deg til å søke profesjonell hjelp. Jeg vet at mange av oss frykter at stigmaet er bundet til å gå til terapi, men det er virkelig viktig å søke hjelp når vi trenger det. Vi er bare menneskelige, og noen ganger trenger vi hjelp fra hverandre. Det er ingen skam i det.

[Les: Hvordan bygge selvtillit: 16 måter å innse at du er verdt det]

Sosial angst vs skyhet: to ord som ofte kastes rundt for å ha samme betydning. Nå som du vet forskjellen, forstår du bedre dine egne sosiale reaksjoner og de som er rundt deg.

Populært emne