Smoothie oppskrift: Fokusforsterkning

1-2 tsk organisk rå kakao pulver

Dens naturlige stimulanser koffein og teobromin øker hjernens energi og kognisjon. Det høye flavonolinnholdet i kakao har dessuten blitt vist å øke cerebral blodstrømmen til din gråmasse. Rå kakao er også høy i magnesium, og forhøyede nivåer av magnesium i hjernen er knyttet til forbedret læring og minne.

1-2 tsk pecan nøtter

De er rike på omega 3-fettsyrer, som har viktige strukturelle og biokjemiske roller i hjernen, og kan spille en viktig rolle i å øke hukommelsen. De inneholder også sink, som kan bidra til læring og minne.

1 tssp hampeproteinpulver

Proteiner, spesielt aminosyre tyrosin, øker konsentrasjonen av dopamin, en hjerne kjemikalie assosiert med mental våkenhet. Hampproteinpulver inneholder også en velbalansert blanding av essensielle fettsyrer som omega 3 og omega 6, som bidrar til å bygge viktige membraner av nerveceller i hjernen.

2 modne bananer (frosset for ekstra kremhet)

En annen stor kilde til tyrosin, og derfor en promotor av dopaminproduksjon.

1tsp Gotu kola pulver

Gotu kola (centella asiatica) er en hjerne tonic med en positiv effekt på minne og kognitiv funksjon. Gotu kola kan dessuten stimulere sirkulasjon og dermed tilførsel av næringsstoffer til hjernen. Få det fra helsekostbutikker.

Tilsett hampemelk til smak

For mer fra Elena Lucchi, klikk her

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar