Smil, du er gravid! 7 Delicious Ingredients for å øke humøret under graviditeten

Innhold

Tårer opp ved hver annonse på TV? Kjør ut av de eneste kjeksene som bidrar til å lindre kvalme? Eller bare ha en lav dag? Oppturer og nedturer av graviditet kan føre til at du føler deg litt blå til tider. Men nøkkelen til perking deg selv kunne være på tallerkenen din.

Fisk

Flere studier har vist at omega-3 som finnes i fet fisk som makrell og laks, kan bidra til å slå depresjon. Bare sørg for å begrense din fet fiskinntak under graviditeten til rundt to porsjoner i uken for å unngå å inkludere for mye kvikksølv i dietten.

Spinat

Denne grønne grønnen er fylt med folsyre - et B-vitamin som har blitt funnet å øke humøret. Den inneholder også en antioksidant som virker for å beskytte hjerneceller fra frie radikaler, noe som kan føre til lav energi og humørsvingninger.

nøtter

Brasil nøtter er en av de mest konsentrert matkildene til mineral selen - mangel på dette kan føre til følelser av fiendtlighet, irritabilitet, angst og depresjon. Folk som deltok i en undersøkelse som spiste et kosthold høyt i selen, følte seg mer selvsikker og tydelig på vei.

Mørk sjokolade

Bare to eller tre firkanter med mørk sjokolade oppfordrer kroppen til å frigjøre serotonin - aka det "glade hormonet". Det er også høyt i magnesium, et mineral som beroliger musklene og reduserer angst. I tillegg fant en finsk studie at kvinner som spiste mørk sjokolade daglig mens de var gravid, var mer sannsynlig å rapportere å ha innholds babyer. Trenger du virkelig en annen unnskyldning?

linser

Linser er en fantastisk måte å stabilisere blodsukkernivåene på, noe som betyr at du er mindre sannsynlig å ha humørsvingninger. De kan også bidra til å øke jernnivåene, noe som gjør at du føler deg mer energisk og mindre nedslitt.

bananer

Bananer er fullpakket med vitamin B6 og tryptofan, som begge bidrar til å øke kroppens serotoninnivå. Dette bekjemper ikke bare følelser av angst, men bidrar til å forbedre søvnen og bekjempe stress. I tillegg sørger de for den perfekte snacken for å tilfredsstille graviditeten din.

pasta

Karbohydrater som finnes i pasta øker nivåene av serotonin og endorfiner, slik at du får god humørsving og energinivå samtidig. Eksperter anbefaler at man bytter fra vanlig pasta til fullkornssortimentet, fordi den inneholder høyere mengder vitaminer, mineraler, fiber, essensielle fettsyrer, antioksidanter og fytokjemikalier enn raffinerte korn. Bingo!
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar