Seks måter å sove er bra for din mental helse

Uansett hvor mye tid du bruker til å jobbe med fysisk og mental helse i løpet av dine waking timer, kan det alle bli undergravd hvis du ikke får resten du trenger. Søvnen står rett ved siden av kosthold og mosjon som en av de støttende stolpene med god helse, og det er viktig for å opprettholde din mentale helse.

For å få en god natts søvn må du først sørge for at ditt soverommiljø er opp til snus. Å sette teknologi til side et par timer før du legger deg til sengs er viktig, for å unngå for mye sprit og koffein sent på dagen. En god madrass er også viktig, fordi ingenting vil ødelegge natts søvn så effektivt som en ubehagelig, unsupportive madrass. En TEMPUR madrass støper til din form for å hjelpe til med å fordele vekten jevnt. TEMPUR madrasser kommer også med en 10 års garanti. Det kan i sin tur gi nytte til din mentale helse på følgende seks måter.

Søvn kan redusere stress

Stress og søvn har et dypt sammenvunnet forhold. Stress kan føre til søvnløshet, som i sin tur kan øke mengden stress du opplever, mens en god natts søvn faktisk kan redusere stress. Flere studier har funnet at personer som sover åtte eller flere timer i natt har lavere rapporterte stressnivåer enn de som sover i mindre enn åtte timer. Videre er mange av de vanligste symptomene på stress - som følelsen overveldet eller irritabel - redusert ved å sove godt.

Søvn øker din motstandskraft

Motstandskraft er din evne til å sprette tilbake fra tilbakeslag på både kort og lang sikt, og det er et av de viktigste aspektene ved god mental helse. Hvis selv små problemer setter deg tilbake i noen dager, kan livet komme over deg veldig raskt. Selv om noen synes å ha mer naturlig motstandskraft, er det ikke en ferdighet du er født med. Du kan jobbe på din motstandskraft, og en viktig måte å forbedre den på er å ha en stabil søvn i god kvalitet, noe som gir kroppen din energi til å takle og overvinne problemer raskere.

Dårlig søvn slår din følelsesmessige balanse av

Det er ingen tilfeldighet at folk som ikke sover godt, pleier å være litt tøffe når de våkner. Forskning har funnet ut at selv en dårlig natts søvn hemmer hjernens evne til å regulere dine følelser, noe som fører til at du sliter med å behandle det som er viktig og hva som ikke er, og en tendens til å overreaktere situasjoner du vil takle mer rolig etter en skikkelig natt hvile.

Å få nok søvn forhindrer utbrenning

Høypresterende er folket mest utsatt for utbrenning, som er fullstendig mental og fysisk utmattelse etter vedvarende perioder med stress og tretthet på jobben. Utbrenning er ikke et problem som kan overvinnes med en langhelg eller en løgn: det kan ha en alvorlig negativ innvirkning på helsen din og skade produktiviteten på jobben i flere måneder. Så, hvis resten tar en hit på grunn av hvor opptatt du er på jobb, bør du vurdere de langsiktige konsekvensene. Den beste måten å unngå utbrenthet er å gi deg selv nok tid til å slå av og gjenopprette hver natt.

Du er smartere når du sover godt

Å få de åtte timene på en konsekvent basis handler bare om den beste måten å sikre at hjernen din vil skyte på alle sylindere når du er våken. Studier har knyttet en hel rekke mentale fordeler til å sove - ditt minne forbedres, og det samme gjør dine problemløsende evner og din evne til å tenke mer kreativt, og du reagerer raskere og gjør færre feil. Omvendt har mangel på søvn vært knyttet til mer procrastinating, og en studie fant at å gå 17 eller flere timer uten søvn gjør deg til å være mentalt effektiv som en full person.

Dårlig søvn kan bidra til ensomhet

Å føle seg ensom er ikke så enkelt som å være isolert - mange mennesker går ganske bra uten andre mennesker. Det handler om å føle at forholdet ditt med andre mennesker er en eller annen måte utilstrekkelig. Ikke sover godt kan knyttes til denne følelsen, med studier som viser at folk er mer sannsynlig å si at de mangler følgesvenn og føler seg utelatt oftere hvis deres søvn er av lav kvalitet.

Forvandle din søvn med TEMPUR Sleep System, alt du trenger for å få en god natts søvn. Det er puter, dyne og en madrassbeskytter inkludert i madrassprisen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar